Lediga jobb som Biträdande rektor i Katrineholm

Se lediga jobb som Biträdande rektor i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Biträdande rektor, Kunskapsskolan Katrineholm

Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Grundskolan På Kunskapsskolan har vi en pedagogik som är personligt utformad och utgår från varje individ. Genom vårt arbetssätt skapar vi nära relationer mellan lärare och elev, vilket ger förutsättningar för att varje... Visa mer
Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.

Grundskolan
På Kunskapsskolan har vi en pedagogik som är personligt utformad och utgår från varje individ. Genom vårt arbetssätt skapar vi nära relationer mellan lärare och elev, vilket ger förutsättningar för att varje elev ska nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där eleven får vara sig själv och får rätt stöd och utmaningar skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan Katrineholm är en grundskola för årskurs 4-9 och har idag cirka 440 elever. Skolan startade 2012 och skolan ligger lättillgängligt med både buss och tåg. Kunskapsskolan Katrineholm erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

Vi söker en biträdande rektor som brinner för skolutveckling till Kunskapsskolan Katrineholm där processerna kring resultatuppföljning är en central del.

Vi erbjuder dig

Ett spännande arbete i ett framgångsrikt utbildningsföretag där goda studieresultat, nöjda elever och skickliga medarbetare är det som genomsyrar allt vi gör.

Du blir en viktig del i att förmedla vår pedagogiska modell till dina medarbetare och elever. Du kommer att bidra till att elever lyckas med, och till och med överträffar, sina mål.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att tillsammans med skolans rektor bidra till att Kunskapsskolan vision, värderingar och pedagogik förverkligas samt säkerställa att Kunskapsskolans pedagogik tillämpas lokalt.

Du ansvarar tillsammans med skolans rektor för ledning av den lokala verksamheten samt säkerställer att skolan drivs i enlighet med de nationella styrdokumenten, utifrån skolans kvalitetsplan samt utifrån Kunskapsskolans kvalitetsmodell, arbetssätt och processer.

Du kommer tillsammans med rektor att arbete inom följande områden:

• Leda det pedagogiska arbetet i enlighet med företagets styrdokument och gemensamma processer samt nationella styrdokument.
• Leda verksamheten så att uppsatta kvalitetsmål och betygsmål uppnås där resultatuppföljning tillsammans med ämneslag och ämneslärare är en central del.
• Delta i det övergripande pedagogiska utvecklingsarbetet hos huvudmannen
• Vara med och utveckla verksamheten på Kunskapsskolan Katrineholm för att öka kännedomen om skolan i kommunen
• Involvera medarbetarna i skolans kvalitetsarbete samt hålla dem löpande informerade om utvecklingen mot måluppfyllelsen
• Aktivt närvara i den dagliga verksamheten för att ge kontinuerlig återkoppling till medarbetare på arbetsprestation och uppnådda resultat
• Ansvara för schemaläggningen på skolan
• Informera om pedagogiken och skolan till blivande elever och vårdnadshavare
• Delta i klustermöten för att bidra till hela Kunskapsskolans utveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mod, är engagerad, driven och har erfarenhet av arbete inom grundskola. För dig är det viktigt att göra dina medarbetare och elever delaktiga i utvecklingen av verksamheten. Du är tydlig i din ledarroll och har förmågan att inspirera och entusiasmera. Du har ett skickligt pedagogiskt ledarskap och tar ansvar för elevernas lärande och resultat. Du har god samarbetsförmåga, är handlingskraftig och kommunikativ.

Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att skapa goda relationer med elever, medarbetare och vårdnadshavare. Som biträdande rektor på Kunskapsskolan kommer du tillsammans med rektorn att arbeta aktivt med skolans pedagogiska utveckling. Ni leder också det systematiska kvalitetsarbetet och ansvarar för att verksamhetens kvalitetsresultat kontinuerligt följs upp, utvärderas och analyseras tillsammans med medarbetarna och eleverna. Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och ska vara väl förtrogen med styrdokument och skolans regelverk.

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande om du är väl insatt i aktuell skolforskning samt har erfarenhet av att leda medarbetare i olika situationer.

Tjänstens utformning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Rekryteringsprocessen

Ansökan sker via länken nedan senast den 31 maj 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta rektor Caroline Bergström på mail [email protected] eller via telefon 073-317 34 72.

Mer information på om oss och vår pedagogik hittar du på vår hemsida, kunskapsskolan.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär. Visa mindre

Biträdande rektor sökes till Åsa folkhögskola

Ansök    Jul 8    REGION SÖRMLAND    Biträdande rektor
Åsa Folkhögskola i Sköldinge Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang"? Om oss Åsa folkhögskola är en internatfolkhögskola som har Region Sörmland som huvudman. Skolan har idag ca 300 deltagare, fördelade på allmänna kurser, street dance, musik samt uppdragsutbildningar. Se skolans hemsida för mer information https://www.asa.fhsk.se Besöksadress till skolan är Åsa folkhögskola 641 64 Sköldinge. Dina arbetsuppgifter Vi söker... Visa mer
Åsa Folkhögskola i Sköldinge

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang"?

Om oss
Åsa folkhögskola är en internatfolkhögskola som har Region Sörmland som huvudman. Skolan har idag ca 300 deltagare, fördelade på allmänna kurser, street dance, musik samt uppdragsutbildningar. Se skolans hemsida för mer information https://www.asa.fhsk.se

Besöksadress till skolan är Åsa folkhögskola 641 64 Sköldinge.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en biträdande rektor som brinner för folkbildningen. Huvuduppdraget är dels att finnas tillgänglig för lärarkollegiet, stödpersoner och kurator, samt skolans deltagare. Men även att leda lärarnas dagliga arbete mot skolans pedagogiska idé. Du leder även skolans deltagarhälsoteam. Visst handledande och administrativt arbete ingår. Tjänsten innebär även personalansvar.

Som biträdande rektor arbetar du i team med skolans rektor, administrativ chef samt kvalitetsutvecklare. Tillsammans tas ansvaret att förvalta lärares och deltagares ambitioner på bästa sätt.

Din kompetens
Rektorsutbildningen, folkhögskollärarexamen eller motsvarande förvärvade kunskaper och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som
Vill vara en kraft för att skapa de rätta förutsättningarna för ett lärarkollegie att utvecklas och växa i sina roller. Brinner för uppdraget, folkbildningen och att skapa förutsättning för skolans deltagare att växa som människor. Har ett humanistiskt, pedagogiskt och organisatoriskt sinnelag.

Folkbildningsuppdraget
Folkbildningsuppdraget är brett och, i möjligheten att tolka det, fritt. Men för att förstå det bör du utgå från de syften som staten har angett för bidrag till folkbildningens verksamhet och som anges nedan:
1. stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin
2. bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen
3. bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället
4. bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Rektor Daniel Berton, 070-269 23 00, [email protected]
Sveriges lärare Morgan Hammarlund, [email protected]
Sveriges lärare Annelie Strindberg, [email protected]
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Åsa folkhögskola!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2024-08-29.
Intervjuer kan komma att ske löpande.


Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/) och Instagram (http://www.instagram.com/region_sormland_jobbahososs/)
(http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Du som har skyddade personuppgifter bör vara aktsam med vilken information som du delar i din ansökan. Ta kontakt med den kontaktperson som finns angiven i annonsen innan du skickar in din ansökan.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Biträdande rektor till Järvenskolan

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Den övervägande delen av Järvenskolan ligger från och med läsåret 22/23 i nybyggda lokaler i centrala Katrineholm, den nya skoldelen invigdes i augusti 2022. Ny teknik och flexibla lokallösningar har varit ledord vid utformandet av den nya skolan. Från och med nästa läsår är dessutom renoveringen av etapp två klar och hela Järvenskolan är då helt ombyggd. Skolan har en stabil personalgrupp och samarbetar tätt ihop med bl a Umeå universitet för att skolutveckling ska möjliggöras på vetenskaplig grund.

ARBETSUPPGIFTER
Eftersom Järvenskolan omorganiserar och delvis ökar sin volym under höstterminen 2022 så behöver vi nyrekrytera. Därför söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande rektor. Tjänsten omfattar personalansvar och direktansvar för en elevgrupp på skolan. Den lyder under skolans rektor med denne som chef och du ingår därmed i ledningsgruppen på skolan.
I tjänsten ingår att leda arbetet på den enhet som idag benämns Järven City, en enhet för elever med funktionsvariationer. Du ska kunna leda och delvis fördela arbetet på enheten Järven CIty med elevkonferenser, elevvård och personal, ibland ihop med rektor. Eventuellt kan det bli aktuellt att tjänsten även omfattar arbetet kring elever som läser enligt grundsärskolans läroplan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och med fördel genomgången rektorsutbildning. Det är dessutom meriterande om du har en specialpedagogisk utbildning. Tidigare erfarenhet av att leda inom skola och lämplighet för uppdragen väger tungt. Det är också meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med elever med funktionsvariationer och elever som läser enligt grundsärskolans läroplan.
Du är lyhörd och delar med dig av kunskaper och tycker att det är stimulerande att arbeta i grupp med andra. Du skapar engagemang och delaktighet bland elever och kollegor. Det är av vikt att du kan bli ledd av din närmaste chef men också att kunna leda andra ledare. Järvenskolan arbetar aktivt med att distribuera ledarskapet inom hela organisationen!

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Vid rekryteringen kommer vi att använda oss utav arbetspsykologiska tester.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande rektor till Järvenskolan

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Den övervägande delen av Järvenskolan ligger från och med läsåret 22/23 i nybyggda lokaler i centrala Katrineholm, den nya skoldelen invigdes i augusti 2022. Ny teknik och flexibla lokallösningar har varit ledord vid utformandet av den nya skolan. Från och med nästa läsår är dessutom renoveringen av etapp två klar och hela Järvenskolan är då helt ombyggd. Skolan har en stabil personalgrupp och samarbetar tätt ihop med bl a Umeå universitet för att skolutveckling ska möjliggöras på vetenskaplig grund.

ARBETSUPPGIFTER
Eftersom Järvenskolan omorganiserar och delvis ökar sin volym under höstterminen 2022 så behöver vi nyrekrytera. Därför söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande rektor. Tjänsten omfattar personalansvar och direktansvar för en elevgrupp på skolan. Den lyder under skolans rektor med denne som chef och du ingår därmed i ledningsgruppen på skolan.
I tjänsten ingår att leda arbetet kring årskurs 7 på Järvenskolan med elevkonferenser, elevvård, uppföljning ihop med skolmentorer och personal. Det ingår dessutom att organisera studiehandledning samt bevaka nyanlända elevers start på skolan. Övriga arbetsuppgifter kan tillkomma och förändras under tid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och med fördel genomgången rektorsutbildning. Det är dessutom meriterande om du har en erfarenhet av nyanländas lärande. Tidigare erfarenhet av att leda inom skola och lämplighet för uppdragen väger tungt.
Du är lyhörd och delar med dig av kunskaper och tycker att det är stimulerande att arbeta i grupp med andra. Du skapar engagemang och delaktighet bland elever och kollegor. Det är av vikt att du kan bli ledd av din närmaste chef men också kunna leda andra ledare. Järvenskolan arbetar aktivt med att distribuera ledarskapet inom hela organisationen!

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Vid rekryteringen kommer vi att använda oss utav arbetspsykologiska tester.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande rektor till Lindengymnasiet

Ansök    Dec 20    Katrineholms kommun    Biträdande rektor
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Lindengymnasiet är en gymnasieskola med ca 400 elever fördelat på fem program. Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet. På skolan finns också en lunchrestaurang med externa gäster. Vi ligger centralt med tågstationen inom 5 minuters promenadavstånd.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker just nu en biträdande rektor till Lindengymnasiet. Som biträdande rektor ingår du tillsammans med rektor och lagledare i ledningsgruppen på skolan. Arbetet innebär att utöva ett ledarskap nära medarbetare och elever med fokus på skolans kärnprocesser. Rollen innebär både ett strategiskt och ett operativt ansvar. Du kommer i nära samarbete med rektor att arbeta med skolans systematiska kvalitetsarbete. Rollen som biträdande rektor innebär även ansvar för personal och organisatoriska frågor.
På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant pedagogisk examen från högskola eller universitet. Har du erfarenhet av gymnasieskolan som verksamhetsform är det meriterande. God kommunikativ förmåga i det svenska språket i tal och skrift, samt goda IKT-kunskaper är ett krav för tjänsten.

Som person är du entusiasmerande, tydlig och har en god självinsikt. Du har ett helhetstänk, god samarbetsförmåga och kan få såväl individ som grupp att växa och sträva mot samma mål. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är prestigelös och kan skapa goda relationer. Som ledare är du lugn, trygg och stabil med mod och kraft att fatta beslut och driva förbättringsarbete. På ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar du medarbetarnas kompetens och får dem delaktiga och engagerade i verksamheten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande rektor till Vuxnas lärande

Ansök    Dec 20    Katrineholms kommun    Biträdande rektor
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Viadidakt är en gemensam förvaltning för Katrineholms och Vingåkers kommuner. Vi arbetar med frågor som rör vuxenutbildning och arbetsmarknad. Vårt uppdrag är att höja utbildningsnivån i de båda kommunerna och att ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Viadidakt är en gemensam förvaltning för Katrineholms och Vingåkers kommuner. Vi arbetar med frågor som rör vuxenutbildning och arbetsmarknad. Vårt uppdrag är att höja utbildningsnivån i de båda kommunerna och att ge invånarna möjlighet att skapa förutsättningar för sin egen försörjning.

Tjänsten är placerad på enheten Vuxnas lärande inom Viadidakt och du rapporterar till enhetens rektor.

ARBETSUPPGIFTER
Att tillsammans med rektor och biträdande rektor leda områdets verksamheter och driva utvecklingen mot en ännu bättre vuxenutbildning.
I uppdraget kommer du i första hand att fokusera på vår SFI-verksamhet och det 20-talet medarbetare som är knutna dit. Chefsdelen av uppdraget innehåller alla de klassiska ansvarsbitarna så som personal- och arbetsmiljöansvar, systematiskt kvalitetsarbete mm. ledardelen av uppdraget blir att genom god kommunikation och tydlighet driva utvecklingen av medarbetare och verksamhet mot målet att eleverna som lämnar oss gör det med en godkänd och fullständig SFI-utbildning.

KVALIFIKATIONER
Du har för tjänsten en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenheter och kompetenser som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Andra tycker om när du leder! Inte för att de själva ska slippa, utan för att du gör det så bra. Det innebär att vi förväntar oss att du har dokumenterad erfarenhet av chef- och ledaruppdrag som bekräftar att du har goda ledaregenskaper som du använder i ditt dagliga arbete. En avklarad rektorsutbildning ser vi som meriterande, att vara en god ledare och kommunikatör är viktigt för uppdraget som har krav på genomförande av ett framåtdrivande förändringsarbete med mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du besitter alla de förmågor som krävs för att få medarbetarna att självständigt vilja driva utvecklingen mot de uppsatta målen, såväl de individuella som de gemensamma.
För oss är det också viktigt att du går in i uppdraget med en tro på att alla kan och vill, både när det gäller våra elever och våra medarbetare.

Om du dessutom har erfarenheter att driva kombinationsutbildningar inom SFI är det något vi ser som meriterande för rollen.

Men, att vara kvalificerad och erfaren på papper säger inte allt, så vi kommer att vilja ha flera referenser som stöd för att bekräfta att du är rätt person för uppdraget. Genom att komplettera varandra som chef- och ledartyper blir vi ett starkare team.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Nyhemsskolan söker biträdande rektor

Ansök    Mar 10    Katrineholms kommun    Biträdande rektor
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Nyhemsskolan är en grundskola med årskurs F-6. Här finns ca 480 elever och omkring 85 medarbetare. Nyhemsskolans värdegrund: ÄRTA- Ärlighet, Respekt, Ansvar och Trygghet. Ledningen består i rektor samt 2 biträdande... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Nyhemsskolan är en grundskola med årskurs F-6. Här finns ca 480 elever och omkring 85 medarbetare. Nyhemsskolans värdegrund: ÄRTA- Ärlighet, Respekt, Ansvar och Trygghet. Ledningen består i rektor samt 2 biträdande rektorer varav du kommer vara en.

ARBETSUPPGIFTER
I ett nära samarbete med rektor, samt biträdande rektor leder, organiserar och utvecklar du skolans verksamheter. Du ingår i Nyhemsskolans ledningsgrupp med ansvar arbetslaget för åk 4-6.
I uppdraget ingår personal-, lednings-, utvecklings och uppföljningsansvar. Du tillsammans med speciallärare ansvarar även för elevhälsoarbetet. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag.
Arbetsuppgifterna innefattar även att leda, utveckla och driva arbetet för att nå en lärande organisation samt att stärka inflytande och delaktighet för elever och för vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som vi bedömer relevant för tjänsten, gärna med pedagogisk inriktning.
Tidigare chefserfarenhet är meriterande.
Arbete med mångkulturalitet är meriterande. Rektorsutbildning är meriterande. Du besitter god kunskap om utbildningssystem och styrdokument som är gällande inom verksamhetsområdet.

Du bör ha arbetslivserfarenhet som ledare från en pedagogisk verksamhet, erfarenhet av arbete med elevhälsofrågor och erfarenhet av att arbeta med systematiska kvalitetsarbetet inom verksamhetsområdet samt att leda utvecklings- och förändringsarbete.

Du tar ansvar för dina uppgifter och driver självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du identifierar och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare mot resultat.

Du fattar nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde. För att skaffa dig en inblick i det dagliga arbetet bör du vara nära pedagogiken och pedagogerna. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra, skapar engagemang och delaktighet.

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter. Sätter upp och håller tidsramar.

Du samarbetar bra med andra människor och uppmärksammar andras synpunkter och kompetenser och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med sig av sin kunskap.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande rektor till Sandbäcksskolan

Ansök    Apr 16    Katrineholms kommun    Biträdande rektor
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Välkommen till Sandbäcksskolan
-en läsande och lärande skola

Sandbäcksskolan är en centralt belägen F-6-skola med tillhörande fritidshem. Vi är en av kommunens största grundskolor. På Sandbäcksskolan finns ett stort engagemang att utveckla skolan och undervisningen. Skolan är inne i en spännande utvecklingsprocess då vi under de kommande åren får möjlighet att bygga ut och förändra våra lärmiljöer. Vi har hög kompetens hos pedagogerna på skolan och behöriga lärare i alla skolans ämnen. Vi lägger stor vikt vid kompetensutveckling för personalen, i form av kollegialt lärande, lett av våra förstelärare, och personlig professionsutveckling. På Sandbäcksskolan finns tillgång till välfungerande elevhälso-, speciallärar- och trygghetsteam.


ARBETSUPPGIFTER
Du ingår i Sandbäcksskolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och ytterligare en biträdande rektor. Du ska bidra till att dela ledningsgruppens arbetsuppgifter, ta ansvar för att nå uppsatta mål och dela med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter. I uppdraget, som inriktar sig mot förskoleklass till årskurs 3, ingår lednings-, utvecklings- och uppföljningsansvar. Ansvar för elever och elevhälsoarbete, i samarbete med elevhälsoteamet, samt personalansvar. Du kommer även att vara delaktig i arbetet med utbyggnad och utveckling av våra lärmiljöer. Arbete i och ansvar för arbete med digitala system ingår i tjänsten. På uppdrag av rektor ansvarar du även för andra övergripande arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha pedagogisk högskoleutbildning och vi ser gärna att du genomgått någon form av ledarskapsutbildning. Examen från rektorsprogrammet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet och/eller utbildning kring arbete med främjande och förebyggande elevhälsa är önskvärt. Erfarenhet och utbildning i digitala system krävs.

Ett gott och tydligt ledarskap är av största vikt och vi vill att du är med och skapar engagemang för och delaktighet i elevernas utveckling och lärande. Du ska ha erfarenhet av att leda vuxna i pedagogisk verksamhet, gärna som arbetslagsledare eller förstelärare. Du ska vara väl förankrad i våra styrdokument och utgå ifrån skolans värdegrund i ditt arbete.

Det är viktigt att du ser möjligheter, tar tillvara på medarbetarnas kunskaper och idéer och tar initiativ till nya förslag och arbetssätt.

Du ska ha god samarbetsförmåga och god förmåga att lyssna och kommunicera. Vi sätter stort värde på förmågan att skapa goda relationer.


ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Under rekryteringsprocessen kommer löpande urval ske

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Bifoga CV, personligt brev och examensbevis från utbildningar med betydelse för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biträdande rektor

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Viadidakt är en gemensam förvaltning för Katrineholms och Vingåkers kommuner. Vi arbetar med frågor som rör vuxenutbildning och arbetsmarknad. Vårt uppdrag är att höja utbildningsnivån i de båda kommunerna och att ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Viadidakt är en gemensam förvaltning för Katrineholms och Vingåkers kommuner. Vi arbetar med frågor som rör vuxenutbildning och arbetsmarknad. Vårt uppdrag är att höja utbildningsnivån i de båda kommunerna och att ge invånarna möjlighet att skapa förutsättningar för sin egen försörjning.ARBETSUPPGIFTER
Att tillsammans med rektor leda områdets verksamheter och utveckling mot en ännu bättre vuxenutbildning.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat personal- och arbetsmiljöansvar, systematiskt kvalitetsarbete, ansvar och utveckling av verksamheten samt ansvar för den fortsatta utvecklingen av det pedagogiska arbetet.
Tjänsten är placerad på enheten Vuxnas lärande inom Viadidakt och du rapporterar direkt till rektor för Vuxnas lärande

KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av arbete i ledande funktion är ett krav.

Pedagogisk utbildning är meriterande. Rektorsutbildning och/eller erfarenhet av arbete inom pedagogisk verksamhet är meriterande.

Som person är du inspirerande, engagerande och ansvarstagande, trygg i dig själv samt att du besitter goda ledaregenskaper.
Du har mycket god samarbetsförmåga, lyhörd och är tydlig i din kommunikation.
Dessutom bör du ha viljan och förmågan att driva förändrings och utvecklingsarbete i kombination med ett mål- och resultatinriktat arbetssätt.

I vår urvalsprocess kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Nyhemsskolan söker två biträdande rektorer

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Nyhemsskolan är grundskola med årskurs F-6 . Här finns ca 480 elever och omkring 85 medarbetare. Just nu är vi inne i en utvecklingsprocess där vi inom ramen för Samverkan för bästa skola satsar på kompetensutveckl... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Nyhemsskolan är grundskola med årskurs F-6 . Här finns ca 480 elever och omkring 85 medarbetare. Just nu är vi inne i en utvecklingsprocess där vi inom ramen för Samverkan för bästa skola satsar på kompetensutveckling i språkutvecklande arbetssätt.

Nyhemsskolans värdegrund: ÄRTA- Ärlighet, Respekt, Ansvar och Trygghet.


ARBETSUPPGIFTER
I ett nära samarbete med rektor leder, organiserar och utvecklar du skolans verksamheter. Du ingår i Nyhemsskolans ledningsgrupp med ansvar för antingen arbetslagen förskoleklass och fritidshem eller arbetslaget 4-6. I uppdraget ingår personal-, lednings-, utvecklings och uppföljningsansvar. Du ansvarar även för elevhälsoarbetet i arbetslaget tillsammans med speciallärare. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag.

Arbetsuppgifterna innefattar även att leda, utveckla och driva arbetet för att nå en lärande organisation samt att stärka inflytande och delaktighet för elever och för vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som vi bedömer relevant för tjänsten, gärna med pedagogisk inriktning. Rektorsutbildning är meriterande. Du besitter god kunskap om utbildningssystem och styrdokument som är gällande inom verksamhetsområdet.

Du bör ha arbetslivserfarenhet som ledare från en pedagogisk verksamhet, erfarenhet av arbete med elevhälsofrågor och erfarenhet av att arbeta med systematiska kvalitetsarbetet inom verksamhetsområdet samt att leda utvecklings- och förändringsarbete.

Du tar ansvar för dina uppgifter och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du identifierar och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare mot resultat. Du fattar nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde.

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra, skapar engagemang och delaktighet. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter. Sätter upp och håller tidsramar.

Du samarbetar bra med andra människor och uppmärksammar andras synpunkter och kompetenser och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med sig av sin kunskap.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, så dröj inte med din ansökan.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre