Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Katrineholm

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Miljöinspektör till Miljöavdelningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. På förvaltningen jobbar närmare 60 personer inom områdena miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete, plan och bygg, infrastrukturfrågor och näringslivsfrågor, fastighet och mex. Vi har en gemensam administrativ stab. På vår miljöavdelning arbetar i dag 14 miljöinspektörer och en miljöchef. Vi behöver nu en förstärkning, vill du bli en i laget? ARBET... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. På förvaltningen jobbar närmare 60 personer inom områdena miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete, plan och bygg, infrastrukturfrågor och näringslivsfrågor, fastighet och mex. Vi har en gemensam administrativ stab. På vår miljöavdelning arbetar i dag 14 miljöinspektörer och en miljöchef. Vi behöver nu en förstärkning, vill du bli en i laget?

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara inom hälsoskydd och tobakstillsyn. Även medverkan vid avloppsinventering samt viss miljöskyddstillsyn kan vara aktuell. Framför allt kommer du att arbeta med planerad tillsyn av olika verksamheter, men också handläggning av vissa inkommande ärenden såsom anmälningar, klagomål och remisser. Information och rådgivning till såväl företagare som medborgare är en mycket viktig del i arbetet. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor och det finns cyklar och bilar att använda i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du har en högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du kan vara nyexaminerad men vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet som kan vara från andra områden än miljö- och hälsoskydd. Du har B-körkort för manuell växellåda då det förekommer resor i jobbet. Du har god datorvana och för att lyckas bra i rollen krävs det att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Som person är du kvalitets- och resultatmedveten, serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du är bekväm i myndighetsrollen. För att nå en jämn, hög kvalitet och ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du har därför en god förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete men trivs också med att samarbeta eftersom gruppen har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna. I arbetet kommer du att ha många kontakter med verksamhetsutövare och allmänheten, så vi söker dig som är serviceinriktad.
Du har engagemang för ditt arbete och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.


ÖVRIGT
Katrineholm är en kommun där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Våra cirka 3300 medarbetare gör stor skillnad varje dag, där vi tillsammans arbetar utifrån vår värdegrund RÖTT; respekt, öppenhet, tydlighet och tillit för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medborgare. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg.

Läs mer om oss som arbetsgivare, vårt erbjudande och karriärvägar här: https://www.katrineholm.se/arbeta-hos-oss/vi-som-arbetsgivare.html

Den aktuella tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Klinisk Kemi/Transfusionsmedicin i Katrineholm

På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har... Visa mer
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

VAD

Som biomedicinsk analytiker hos oss i Katrineholm kommer du att arbeta på ett mindre Lab, i en liten grupp. Du kommer att arbeta självständigt och ta egna beslut, samtidigt som du arbetar i ett lag och samarbetar med dina kollegor. Som biomedicinsk analytiker arbetar du på både Kemlabb/Transfusionsmedicin, Provtagningscentral och Blodcentral.

Vi satsar på individuell kompetensutveckling och vi vill att våra medarbetare har en bred kompetens och kan klara flera olika arbetsuppgifter för att på så vis skapa en stark flexibel arbetsgrupp. Lagarbete och gott samarbetsklimat är väldigt viktigt för oss.
VEM

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga, har en stark kvalitetskänsla och jobbar alltid mot en hög servicenivå i ditt arbete. Du ”ser” kunden oavsett om det är en patient, givare eller en beställare. Vi prioriterar nytänkande och initiativförmåga och vill därför att du upplever att du passar in i en sådan miljö. Du är öppen för kontinuerlig förändring och utvecklingsarbete utifrån LEAN, då det är något som genomsyrar vår organisation.

Vi ser att du:
• Är utbildad legitimerad biomedicinsk analytiker.
• Behärskar svenska i tal och skrift.
• Behärskar provtagning eller vill lära sig.
• Kan arbete både dag, kväll och helg.

Det är meriterande med att man har erfarenhet av laboratoriearbete eller har arbetat på blodtappning tidigare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är schemalagd med tjänstgöring dag/kväll/helg. Anställning enligt överenskommelse.

Vi tillämpar provanställning.

Vid intresse tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt och vi kallar till intervju löpande.

VAR

Tjänsten är placerad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Du kommer att välkomnas som en i gänget, där dina kollegor består av biomedicinska analytiker och undersköterskor. Vår dagliga verksamhet bedrivs med korta beslutsvägar och laganda som viktig grund, god sammanhållning och hög trivselfaktor.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för. Visa mindre

Utredare forskningsfinansiering med kompetens inom kärnsäkerhet/strålskydd

Vill du delta i myndighetens arbete med forskningsfinansiering, internationell forskningssamverkan, nationell kompetensförsörjning samt i teknisk sakverksamhet genom omvärldsbevakning och analys av forskningsbehov? Vi söker dig som har djup kunskap inom något av myndighetens sakområdesansvar, t ex kärnsäkerhet eller strålskydd. För att passa i rollen är du självgående, arbetar strukturerat och trivs med att samverka med relevanta forskargrupper och forskan... Visa mer
Vill du delta i myndighetens arbete med forskningsfinansiering, internationell forskningssamverkan, nationell kompetensförsörjning samt i teknisk sakverksamhet genom omvärldsbevakning och analys av forskningsbehov? Vi söker dig som har djup kunskap inom något av myndighetens sakområdesansvar, t ex kärnsäkerhet eller strålskydd. För att passa i rollen är du självgående, arbetar strukturerat och trivs med att samverka med relevanta forskargrupper och forskande organisationer. Bli vår nya kollega!

Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Enheten Forskning ansvarar för myndighetens forskningsverksamhet och består för närvarande av en enhetschef tillika forskningschef och ytterligare sju medarbetare . Vi behöver förstärka enheten med flera utredare som har kunskap inom kärnsäkerhet eller strålskydd. Enhetens huvudsakliga uppdrag är:


• forskningsfinansiering av projekt inom myndighetens verksamhetsområden, inklusive förmedling av forskningsmedel via utlysningar och forskningsprogram
• nationell kompetensförsörjning och forskningssamverkan med landets lärosäten, näringslivet, myndigheter och forskningsfinansiärer
• internationell forskningssamverkan, som strategiskt arbete kopplat till EU:s forskningsfinansiering samt samarbeten inom OECD/NEA och IAEA
• utredning av framtida frågeställningar och forskningsbehov, uppföljning och utveckling av beredningsprocessen för forskningsfinansiering
• ekonomisk uppföljning av förmedlade forskningsmedel, handläggning och uppföljning av myndighetens finansierade forskningsprojekt utvärdering och kommunikation av forskningsresultat.

Vi erbjuder dig ett arbete där du bland annat deltar i enhetens arbete med genomförande och utveckling av beredningsprocessen för forskningsfinansiering, vilket inkluderar planering, förberedelser, samordning och hantering av ansökningar. Du är också en del av enhetens arbete med nationell kompetensförsörjning inom strålsäkerhetsområdet samt internationell forskningssamverkan. Du deltar i både strategiskt utvecklingsarbete samt i teknisk sakverksamhet genom t ex omvärldsbevakning och analys av forskningsbehov.

Som utredare hos oss handlägger du och följer upp Strålsäkerhetsmyndighetens finansierade forskningsprojekt inom kärnsäkerhet eller strålskydd. Du bistår också i administration och ekonomisk uppföljning av förmedlade forskningsmedel. I detta arbete ingår t ex samverkan med relevanta forskargrupper och andra forskande organisationer. Du bidrar även till forskningskommunikation, såväl internt som externt, t ex genom granskning och spridning av forskningsresultat samt deltar i och anordnar forskningsseminarier. Som medarbetare bidrar du också till enhetens utveckling. Resor i tjänsten, inrikes och utrikes, förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• en högskoleutbildning om minst 300 hp motsvarande en mastersexamen inom naturvetenskap eller teknik, företrädesvis inom fysik, kemi eller materialvetenskap
• erfarenhet av arbete inom kärnsäkerhet eller strålskydd
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har 


• en licenciat- eller doktorsexamen inom naturvetenskap eller teknik, företrädesvis inom kärnteknik eller strålskydd
• bred och djup kunskap inom kärnteknik (t ex inom reaktorsäkerhet, strukturell integritet eller kärnavfallshantering)
• bred och djup kunskap inom strålskydd (t ex inom strålningsbiologi, strålningsdosimetri eller radioekologi)
• erfarenhet av arbete med forskningsfinansiering, gärna på någon av Sveriges forskningsfinansierande myndigheter
• erfarenhet av forskningsstrategiarbete och kompetensförsörjning på nationell eller internationell nivå.

Personliga egenskaper

För att fungera väl i rollen som utredare inom forskningsfinansiering behöver du vara noggrann och strukturerad. Du samverkar väl med andra, såväl internt som externt. Du är självgående och initiativtagande.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en central roll i ett viktigt uppdrag!

För oss på Strålsäkerhetsmyndigheten är det viktigt att arbete och privatliv är i god balans, därför erbjuder vi flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans, om arbetet och verksamheten tillåter. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vissa av våra arbetsuppgifter är placerade i säkerhetsklass, vilket innebär att en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterande chef, Per Seltborg, 0721-81 16 84.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Placeringsort: Göteborg, Katrineholm eller Solna (huvudsäte). 

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svara på urvalsfrågor. För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande ber vi dig därför att svara på urvalsfrågorna. Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. Delge inte några känsliga uppgifter i din ansökan men ange någon form av kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig om du är aktuell för tjänsten.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 14 juni 2024.

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Klinisk Kemi/Transfusionsmedicin i Katrineholm

Ansök    Jan 29    Unilabs AB    Biomedicinsk analytiker/BMA
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har... Visa mer
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

VAD

Som biomedicinsk analytiker hos oss i Katrineholm kommer du att arbeta på ett mindre Lab, i en liten grupp. Du kommer att arbeta självständigt och ta egna beslut, samtidigt som du arbetar i ett lag och samarbetar med dina kollegor. Som biomedicinsk analytiker arbetar du på både Kemlabb/Transfusionsmedicin, Provtagningscentral och Blodcentral.

Vi satsar på individuell kompetensutveckling och vi vill att våra medarbetare har en bred kompetens och kan klara flera olika arbetsuppgifter för att på så vis skapa en stark flexibel arbetsgrupp. Lagarbete och gott samarbetsklimat är väldigt viktigt för oss.
VEM

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga, har en stark kvalitetskänsla och jobbar alltid mot en hög servicenivå i ditt arbete. Du ”ser” kunden oavsett om det är en patient, givare eller en beställare. Vi prioriterar nytänkande och initiativförmåga och vill därför att du upplever att du passar in i en sådan miljö. Du är öppen för kontinuerlig förändring och utvecklingsarbete utifrån LEAN, då det är något som genomsyrar vår organisation.

Vi ser att du:
• Är utbildad legitimerad biomedicinsk analytiker.
• Behärskar svenska i tal och skrift.
• Behärskar provtagning eller vill lära sig.
• Kan arbete både dag, kväll och helg.

Det är meriterande med att man har erfarenhet av laboratoriearbete eller har arbetat på blodtappning tidigare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är schemalagd med tjänstgöring dag/kväll/helg. Anställning enligt överenskommelse.

Vi tillämpar provanställning.

Vid intresse tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt och vi kallar till intervju löpande.

VAR

Tjänsten är placerad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Du kommer att välkomnas som en i gänget, där dina kollegor består av biomedicinska analytiker och undersköterskor. Vår dagliga verksamhet bedrivs med korta beslutsvägar och laganda som viktig grund, god sammanhållning och hög trivselfaktor.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker med fysiologisk inriktning

Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Sörmland, Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Just nu söker vi tre stycken biomedicinska analytiker till våra verksamheter i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Är du erfaren? Utmärkt! Din kunskap och kompetens vill vi ta vara på. Vi söker dig, med goda kunskaper och erfarenhet och som vill nå ett steg längre i... Visa mer
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Sörmland, Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Just nu söker vi tre stycken biomedicinska analytiker till våra verksamheter i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

Är du erfaren? Utmärkt! Din kunskap och kompetens vill vi ta vara på. Vi söker dig, med goda kunskaper och erfarenhet och som vill nå ett steg längre i din yrkesutveckling.

Är du ny i yrket? Toppen! Din nyfikenhet på det nya arbetet vill vi ta vara på. Detta är en utmärkt möjlighet för dig att komma in i vårat gäng och få en bred kompetens och goda utvecklingsmöjligheter inom yrket.

Om oss
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med bland annat diagnostik inom hjärta, kärl och lungor. Vi bedriver diagnostik inom neurofysiologi i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vi har även nuklearmedicinsk verksamhet i Eskilstuna. Kliniken bygger på en god samverkan mellan våra enheter.

Kvalitets- och metodutveckling är ett ständigt pågående arbete där alla medarbetare deltar för att förbättra och utveckla. Alla har möjlighet och uppmuntras att vara med i det arbetet, vilket vi ser som en framgångsfaktor.
Det finns möjlighet att specialisera och utveckla sig inom specifika metoder och förvärva svarskrivningsrättigheter.

Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som gärna delar med oss av vår kunskap. Vi söker dig som har teamkänsla och vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets.
Om du vill arbeta på en spännande arbetsplats med ett positivt socialt klimat då ska du söka dig till oss.

Dina arbetsuppgifter
Som biomedicinsk analytiker utför du klinisk fysiologisk diagnostik. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med några av följande undersökningar; ekokardiografi, ultraljud på kärl, arbets-EKG, långtids-EKG, spirometri samt neurofysiologiska undersökningar som EEG och ENG. Vi arbetar med såväl akut som planerad verksamhet på både barn och vuxna. Tjänstort och inriktning på tjänst utformas efter klinikens behov och sökandes intresse.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker (BMA) och som vill vara med att forma verksamheten och arbetsgruppen. Vi letar efter dig som önskar ta ansvar för utveckling och skapa engagemang och delaktighet.

Vi ser att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett professionellt förhållningssätt. Du är serviceinriktad, lösningsorienterad, noggrann och trivs med teamarbete samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter.

Du har goda kunskaper i svenska, vilket motsvarar svenska C. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Vårdenhetschef Helena Rikardsen, 070-573 93 60, [email protected]
Vårdenhetschef Anna Persson, 076-697 77 91, [email protected]
Facklig företrädare Vårdförbundet, Tamarah Al-Sabbagh och övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på klinisk fysiologi och nuklearmedicin!


Välkommen med din ansökan och CV senast 2024-04-07.
Intervjuer kan komma ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Du som har skyddade personuppgifter bör vara aktsam med vilken information som du delar i din ansökan. Ta kontakt med den kontaktperson som finns angiven i annonsen innan du skickar in din ansökan.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Miljöinspektör till miljöskyddsgruppen

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för en långsiktigt hållbar samhällsplanering, näringslivsutveckling och tillväxt i kommunen. Vi ansvarar för stadsplanering, infrastruktur, mark och exploatering, bygglov, fastighet, miljö och energi samt näringslivsfrågor. På förvaltningens miljöavdelning arbetar i dag femton miljöinspektörer med prövning, tillsyn och kontroll. Vi söker nu en ny medarbetare med inriktning miljöskyddstillsyn. Vår miljöskyddsgrupp best... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för en långsiktigt hållbar samhällsplanering, näringslivsutveckling och tillväxt i kommunen. Vi ansvarar för stadsplanering, infrastruktur, mark och exploatering, bygglov, fastighet, miljö och energi samt näringslivsfrågor.

På förvaltningens miljöavdelning arbetar i dag femton miljöinspektörer med prövning, tillsyn och kontroll. Vi söker nu en ny medarbetare med inriktning miljöskyddstillsyn. Vår miljöskyddsgrupp består av sex miljöinspektörer som arbetar med tillsyn på industrier, lantbruk och andra A, B, C och U-verksamheter. Vill du bli en i laget? Vi erbjuder dig en trivsam arbetsplats med goda arbetskamrater. Vi har flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling och att jobba viss del på distans. Samhällsbyggnadsförvaltningen ligger nära stadskärnan och på bekvämt gångavstånd från både buss- och järnvägsstation.

ARBETSUPPGIFTER
Som miljöinspektör kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara tillsyn av tillstånds- och anmälningspliktiga miljöfarliga verksamheter såsom reningsverk, tillverkningsindustrier och ytbehandlare men även mindre verksamheter. Därutöver en del arbete med förorenad mark. Beroende på din erfarenhet, kompetens och intresse så kan vi i viss mån anpassa tjänsten. En viktig del av arbetet är information och rådgivning till såväl företagare som medborgare.

Vi använder ärendehanteringssystemet Castor och har cyklar och bilar att använda i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller en annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha goda kunskaper inom miljölagstiftningen, har du tidigare erfarenhet av tillsyn av miljöfarliga verksamheter är det meriterande. För att lyckas i rollen krävs att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort för manuell växellåda.

Du som person är kvalitets- och resultatmedveten och serviceinriktad. Du trivs med att arbeta med människor och är bekväm i myndighetsrollen. För att nå en jämn, hög kvalitet och ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du har därför en god förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete men trivs också med att samarbeta eftersom gruppen har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna. I arbetet kommer du att ha många kontakter med verksamhetsutövare och allmänheten, därför ser vi även att du är serviceinriktad och har ett gott bemötande.

ÖVRIGT
Katrineholm är en kommun där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Våra cirka 3300 medarbetare gör stor skillnad varje dag, där vi tillsammans arbetar utifrån vår värdegrund RÖTT; respekt, öppenhet, tydlighet och tillit för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medborgare. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg.

Läs mer om oss som arbetsgivare, vårt erbjudande och karriärvägar här: https://www.katrineholm.se/arbeta-hos-oss/vi-som-arbetsgivare.html

Den aktuella tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

UNILABS SÖKER SOMMARVIKARIER TILL LABORATORIET OCH PROVTAGNINGEN I KATRINEH

Ansök    Jan 12    Unilabs AB    Biomedicinsk analytiker
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har... Visa mer
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

VAD

Söker du ett meriterande arbete där du får stor erfarenhet av att vistas i labbmiljö samtidigt som du får hantera patienter så är detta rätt roll för dig!

Vi söker dig, som under sommaren vill jobba på vår provtagningscentral eller på vår provinlämning på laboratoriet på Kullbergska sjukhuset, Katrineholm.

På provtagningscentralen är huvuduppgiften venös och kapillär provtagning.

I provinlämningen tar man hand om och förbereder blodproverna för analys. Det är ett viktigt arbete där det krävs att man är strukturerad, noggrann, har datorvana och kan prioritera.

Arbetstider är dagtid måndag - fredag.
VEM

På Unilabs väger inställning lika tungt som kompetens. Vi tror därför att du som person är ansvarsfull, jobbar strukturerat och gillar när arbetstempot under vissa perioder är högt.

Vi söker dig som:

-
är legitimerad Biomedicinsk Analytiker/Sjuksköterska/Undersköterska eller är under utbildning och vill prova på att jobba i laboratoriemiljö

-
behärskar svenska i tal och skrift, för att förstå och bli förstådd vid patient- och kundkontakt

-
har möjlighet att jobba hela sommaren, perioden juni-augusti (v24-33)


Provtagningsvana eller erfarenhet från laboratorium är meriterande.

VAR

Tjänsten är placerad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm som är en del av Unilabs Laboratoriemedicin Sörmland.

Där finns vi på tre orter (Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm) och vi arbetar inom disciplinerna klinisk kemi, mikrobiologi, transfusionsmedicin och patologi.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för. Visa mindre

Sjukhusfysiker

Ansök    Aug 30    REGION SÖRMLAND    Sjukhusfysiker
Region Sörmland Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Medicinsk fysik och teknik söker en sjukhusfysiker som vill driva arbetet inom området strålskydd. Om oss I verksamheten medicinsk fysik och teknik ingår enheten sjukhusfysik Sörmland. Här arbetar sjukhusfysiker inom verksamhetsområdena röntgen, nuklearmedicin och strålbehandling. Dina arbetsuppgifter Du kommer att ha en grundtjänst som sjukhusfysiker inom diagnostikområ... Visa mer
Region Sörmland

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Medicinsk fysik och teknik söker en sjukhusfysiker som vill driva arbetet inom området strålskydd.

Om oss
I verksamheten medicinsk fysik och teknik ingår enheten sjukhusfysik Sörmland. Här arbetar sjukhusfysiker inom verksamhetsområdena röntgen, nuklearmedicin och strålbehandling.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ha en grundtjänst som sjukhusfysiker inom diagnostikområdet, som omfattar verksamhet med röntgen och nuklearmedicin. Beroende på din kompetens, tidigare erfarenhet och lämplighet kan det bli aktuellt att ingå som en av de fysiker som utgör regionens strålskyddsexpertfunktion. Arbetet innefattar såväl handläggning av strålskyddsfrågor som kvalitetssäkring av utrustning. Med tidigare erfarenheter och intresse som utgångspunkt, fördelas arbetsuppgifter i gruppen.

Den radiologiska verksamheten i Region Sörmland har modern utrustning och håller en hög utvecklingstakt. Vidareutveckling av strålskydd och optimering av strålningsverksamheten pågår ständigt.

Vår verksamhet är länsövergripande med arbetsplatser på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Din huvudarbetsplats kommer att vara på ett av dessa sjukhus, vilket det blir bestämmer vi tillsammans utifrån dina förutsättningar.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker och har några års erfarenhet inom röntgen- eller nuklearmedicinområdet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom högt utvecklat självledarskap, självständighet, kommunikations- och samarbetsförmåga och det är viktigt att du är en person som bidrar till en positiv stämning i arbetsgruppen.

Eftersom du kommer att ingå i ett team är det viktigt att du har god förståelse för människors olika förutsättningar, kan arbeta bra med andra människor och kan kommunicera ledigt och anpassat till situationen. Du behöver kunna förstå och kunna uttrycka dig väl både i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Ylva Lindgren, 070-386 60 80.
Facklig företrädare Naturvetarna, Christian Göransson, 076-495 95 40.


Kom och jobba hos oss på medicinsk fysik och teknik!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2023-10-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till primärvården

Vårdcentral Linden, Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Vill du arbeta på en trevlig och väletablerad vårdcentral tillsammans med kompetent personal? Vårdcentralen Linden bemannas av ca 60 kompetenta medarbetare till våra 14600 listade patienter. Vi har en samspelt och utvecklingsbenägen personalgrupp. Dina arbetsuppgifter Vårdcentralen Lindens laboratorium består av en väl fungerande grupp av biomedicins... Visa mer
Vårdcentral Linden, Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Vill du arbeta på en trevlig och väletablerad vårdcentral tillsammans med kompetent personal? Vårdcentralen Linden bemannas av ca 60 kompetenta medarbetare till våra 14600 listade patienter. Vi har en samspelt och utvecklingsbenägen personalgrupp.

Dina arbetsuppgifter
Vårdcentralen Lindens laboratorium består av en väl fungerande grupp av biomedicinsk analytiker (BMA) samt undersköterskor. Arbetet innehåll är provtagning och analysering av interna samt externa prover på vårt laboratorium. Då vi har barnläkare på Vårdcentralen Linden ingår även provtagning av barn.
Samordning runt årskontroller, NOAK och kallelser för provtagning ingår även. Flexibilitet är en viktig kärna i arbetet då teamet på laboratoriet styr sina tider samt arbetsfördelning själva. Vi har ett gott samarbete mellan alla professioner på vårdcentralen.
Låter det intressant, hör av dig så berättar vi mer.

Din kompetens
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, gärna med vana från laboratorium. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta både självständigt och i team med varierande arbetsuppgifter. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Mariam Skagerfält, 076-721 65 86.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Vårdcentralen Linden!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2023-02-28.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker med fysiologisk inriktning

Klinisk fysiologi & nuklearmedicin Sörmland Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Just nu söker vi flera biomedicinska analytiker till våra verksamheter i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Är du erfaren? Utmärkt! Din kunskap och kompetens vill vi ta vara på. Vi söker dig, med goda kunskaper och erfarenhet och som vill nå ett steg längre i din yrkesutveckling. Är du ny i yrket? Toppe... Visa mer
Klinisk fysiologi & nuklearmedicin Sörmland

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Just nu söker vi flera biomedicinska analytiker till våra verksamheter i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

Är du erfaren? Utmärkt! Din kunskap och kompetens vill vi ta vara på. Vi söker dig, med goda kunskaper och erfarenhet och som vill nå ett steg längre i din yrkesutveckling.

Är du ny i yrket? Toppen! Din nyfikenhet på det nya arbetet vill vi ta vara på. Detta är en utmärkt möjlighet för dig att komma in i vårat gäng och få en bred kompetens och goda utvecklingsmöjligheter inom yrket.

Om oss
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus och njurar. Vi bedriver diagnostik inom neurofysiologi i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vi har även nuklearmedicinsk verksamhet i Eskilstuna. Kliniken bygger på en god samverkan mellan våra enheter.

Kvalitets- och metodutveckling är ett ständigt pågående arbete där alla medarbetare deltar för att förbättra och utveckla. Alla har möjlighet och uppmuntras att vara med i det arbetet, vilket vi ser som en framgångsfaktor.
Vi jobbar för att kunna erbjuda flexibelt arbete med distansarbete av analys och redigering. Det finns möjlighet att specialisera och utveckla sig inom specifika metoder och förvärva svarskrivningsrättigheter.

Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som gärna delar med oss av vår kunskap. Vi söker dig som har teamkänsla och vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets.
Om du vill arbeta på en spännande arbetsplats med ett positivt socialt klimat då ska du söka dig till oss.

Dina arbetsuppgifter
Som biomedicinsk analytiker utför du klinisk fysiologisk diagnostik. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med några av följande undersökningar; ekokardiografi, ultraljud på kärl, arbets-EKG, långtids-EKG, spirometri samt neurofysiologiska undersökningar som EEG och ENG. Vi arbetar med såväl akut som planerad verksamhet på både barn och vuxna. Tjänstort och inriktning på tjänst utformas efter klinikens behov och sökandes intresse.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker (BMA) och som vill vara med att forma verksamheten och arbetsgruppen. Vi letar efter dig som önskar ta ansvar för utveckling och skapa engagemang och delaktighet.

Vi ser att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett professionellt förhållningssätt. Du är serviceinriktad, lösningsorienterad, noggrann och trivs med teamarbete samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter.

Du har goda kunskaper i svenska, vilket motsvarar svenska C.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Vårdenhetschef Helena Rikardsen, 070-573 93 60, [email protected]
Vårdenhetschef Anna Persson, 076-697 77 91, [email protected]
Facklig företrädare Vårdförbundet, Tamarah Al-Sabbagh och övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på klinisk fysiologi och nuklearmedicin!


Välkommen med din ansökan och CV senast 2023-03-26.
Intervjuer och anställning kan komma ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Miljöinspektör, inriktning livsmedel och hälsoskydd

Ansök    Jan 11    Katrineholms kommun    Miljöinspektör
Katrineholm är en kommun där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Våra cirka 3300 medarbetare gör stor skillnad varje dag, där vi tillsammans arbetar utifrån vår värdegrund RÖTT; respekt, öppenhet, tydlighet och tillit för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medborgare. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar f... Visa mer
Katrineholm är en kommun där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Våra cirka 3300 medarbetare gör stor skillnad varje dag, där vi tillsammans arbetar utifrån vår värdegrund RÖTT; respekt, öppenhet, tydlighet och tillit för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medborgare. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- och bygglov, infrastrukturplanering och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar femton miljöinspektörer med tillsyn och kontroll.

En av våra inspektörer ska vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie med inriktning livsmedelskontroll och hälsoskyddstillsyn. Vi är fem miljöinspektörer som arbetar med livsmedelskontroll, hälsoskyddstillsyn och tobakskontroll. Vill du bli en i laget?

ARBETSUPPGIFTER
Som miljöinspektör är ditt huvudsakliga arbetsområde inom livsmedelskontroll och hälsoskydd. Du planerar och genomför tillsyn samt handlägger inkommande ärenden såsom anmälningar, klagomål och remisser. En mycket viktig del av arbetet är att delge information och rådgivning till såväl företagare som medborgare.

Vi använder ärendehanteringssystemet Castor och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Har du gedigen arbetserfarenhet inom området kan det likställas med utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning, särskilt från livsmedelskontroll eller hälsoskyddstillsyn. Du hanterar det svenska språket väl i både tal och skrift. Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort för manuell växellåda, då detta krävs i tjänsten.

Som person är du kvalitets- och resultatmedveten. Du gillar att arbeta med människor och är bekväm i myndighetsrollen. I tjänsten kommer du att ha täta kontakter med verksamhetsutövare och allmänheten, därför söker vi dig som är serviceinriktad och har en förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande. Genom ditt arbete ger du god service till våra medborgare och kunder. För att nå en jämn, hög kvalitet och ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du har därför en god förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete men trivs också med att samarbeta med andra.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

UNILABS SÖKER SOMMARVIKARIER TILL LABORATORIET OCH PROVTAGNINGEN I KATRINEH

Ansök    Jan 11    Unilabs AB    Biomedicinsk analytiker
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har... Visa mer
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

VAD

Söker du ett meriterande arbete där du får stor erfarenhet av att vistas i labbmiljö samtidigt som du får hantera patienter så är detta rätt roll för dig!

Vi söker dig, som under sommaren vill jobba på vår provtagningscentral eller på vår provinlämning på laboratoriet på Kullbergska sjukhuset, Katrineholm.

På provtagningscentralen är huvuduppgiften venös och kapillär provtagning.

I provinlämningen tar man hand om och förbereder blodproverna för analys. Det är ett viktigt arbete där det krävs att man är strukturerad, noggrann, har datorvana och kan prioritera.

Arbetstider är dagtid måndag - fredag.
VEM

På Unilabs väger inställning lika tungt som kompetens. Vi tror därför att du som person är ansvarsfull, jobbar strukturerat och gillar när arbetstempot under vissa perioder är högt.

Vi söker dessutom dig som:

-
är legitimerad Biomedicinsk Analytiker/Sjuksköterska/Undersköterska eller är under utbildning och vill prova på att jobba i laboratoriemiljö

-
behärskar svenska i tal och skrift, för att förstå och bli förstådd vid patient- och kundkontakt

-
har möjlighet att jobba hela sommaren, perioden juni-augusti (v24-33)


Provtagningsvana eller erfarenhet från laboratorium är meriterande.

VAR

Tjänsten är placerad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm som är en del av Unilabs Laboratoriemedicin Sörmland.

Där finns vi på tre orter (Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm) och vi arbetar inom disciplinerna klinisk kemi, mikrobiologi, transfusionsmedicin och patologi.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker med fysiologisk inriktning

Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Sörmland Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Just nu söker vi flera biomedicinska analytiker till våra verksamheter i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Är du erfaren? Utmärkt! Din kunskap och kompetens vill vi ta vara på. Vi söker dig, med goda kunskaper och erfarenhet av ekokardiografi och som vill nå ett steg längre i sin yrkesutveckling. Ä... Visa mer
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Sörmland

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Just nu söker vi flera biomedicinska analytiker till våra verksamheter i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

Är du erfaren? Utmärkt! Din kunskap och kompetens vill vi ta vara på. Vi söker dig, med goda kunskaper och erfarenhet av ekokardiografi och som vill nå ett steg längre i sin yrkesutveckling.

Är du ny i yrket? Toppen! Din nyfikenhet på det nya arbetet vill vi ta vara på. Detta är en utmärkt möjlighet för dig att komma in i vårat gäng och få en bred kompetens och goda utvecklingsmöjligheter inom yrket.

Om oss
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus och njurar. Vi bedriver diagnostik inom neurofysiologi i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vi har även nuklearmedicinsk verksamhet i Eskilstuna. Kliniken bygger på en god samverkan mellan våra enheter.

Kvalitets- och metodutveckling är ett ständigt pågående arbete där alla medarbetare deltar för att förbättra och utveckla. Alla har möjlighet och uppmuntras att vara med i det arbetet, vilket vi ser som en framgångsfaktor.
Vi jobbar för att kunna erbjuda flexibelt arbete med distansarbete av analys och redigering. Det finns möjlighet att specialisera och utveckla sig inom specifika metoder och förvärva svarskrivningsrättigheter.

Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som gärna delar med oss av vår kunskap. Vi söker dig som har teamkänsla och vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets.
Om du vill arbeta på en spännande arbetsplats med ett positivt socialt klimat då ska du söka dig till oss.

Dina arbetsuppgifter
Som biomedicinsk analytiker utför du klinisk fysiologisk diagnostik. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med några av följande undersökningar; ekokardiografi, ultraljud på kärl, arbets-EKG, långtids-EKG, spirometri samt neurofysiologiska undersökningar som EEG och ENG. Vi arbetar med såväl akut som planerad verksamhet på både barn och vuxna. Tjänstort och inriktning på tjänst utformas efter klinikens behov och sökandes intresse.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker (BMA) och som vill vara med att forma verksamheten och arbetsgruppen. Vi letar efter dig som önskar ta ansvar för utveckling och skapa engagemang och delaktighet.

Vi ser att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett professionellt förhållningssätt. Du är serviceinriktad, lösningsorienterad, noggrann och trivs med teamarbete samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter.

Du har goda kunskaper i svenska, vilket motsvarar svenska C.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Vårdenhetschef Helena Rikardsen, 070-573 93 60, [email protected]
Vårdenhetschef Anna Persson, 076-697 77 91, [email protected]
Facklig företrädare Vårdförbundet, Linn Bergkvist och övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på klinisk fysiologi och nuklearmedicin!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, examensbevis och legitimation senast 2022-11-11.
Intervjuer kan komma ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Kemist med intresse för arbetsmiljö till Svensk Arbetshygien AB

Företagsbeskrivning En bra miljö på sin arbetsplats är en förutsättning för god långvarig hälsa. Svensk Arbetshygien AB bidrar som konsultföretag och laboratorie med tjänster inom arbetsmiljö och teknisk företagshälsovård. Vi erbjuder våra kunder enkla lösningar så att lagar och regler följs med kemikaliehantering, arbetsmiljömätningar samt analyser. Svensk Arbetshygien AB bildades 1973 i Norrköping och har sedan 1986 varit verksamt i Katrineholm med en s... Visa mer
Företagsbeskrivning
En bra miljö på sin arbetsplats är en förutsättning för god långvarig hälsa. Svensk Arbetshygien AB bidrar som konsultföretag och laboratorie med tjänster inom arbetsmiljö och teknisk företagshälsovård. Vi erbjuder våra kunder enkla lösningar så att lagar och regler följs med kemikaliehantering, arbetsmiljömätningar samt analyser.
Svensk Arbetshygien AB bildades 1973 i Norrköping och har sedan 1986 varit verksamt i Katrineholm med en stark position på marknaden. Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.
Vill du bli en del i vårt härliga team som tycker det är viktigt att göra skillnad? Är du en kvalitetsmedveten och serviceinriktad lagspelare? Ta chansen och sök jobbet som kemist hos oss!
Jobbeskrivning
Arbetsuppgifterna består av att arbeta på lab med arbetsmiljöanalyser och bestämma dammhalt, kvarts och asbest. Du kommer även arbeta med vårt kemikaliehanteringssystem mot kund med framtagning av skyddsblad och riskbedömmningar. På sikt kommer ansvaret att öka och du kommer att hantera riskbedömmningar och utbildningar på plats hos kund. I arbetet ingår även laboratoriets kvalitets- och förbättringsarbete genom att delta i internrevisioner, metodutveckling och verksamhetsutvecklande projekt.
Kravspecifikation
· Kandidatexamen inom kemi, miljövetenskap eller motsvarande
· Några års erfarenhet från analyserande lab
· Meriterande om du har erfarenhet inom arbetsmiljömätningar
· B-Körkort
· Du behärskar svenska och engelska väl både i tal och skrift
För att passa i denna roll tror vi att du är en prestigelös och vetgirig person med ett strukturerat arbetssätt, även när många projekt pågår samtidigt. Vi vill att du är en kommunikativ lagspelare som vill bidra till ett positivt arbetsklimat.
Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, slutför och levererar med rätt kvalitet inom satta tidsramar.
Gruppen är viktig för oss varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!
Praktisk information
Heltid, tillsvidareanställning med inledande provanställning. Startdatum efter överenskommelse. Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Ansökningar skickas via mejl.
Vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Affärschef: Ann-Louise Ohlsson 070–88 68 747.
Varför Svensk Arbetshygien? Dina kunskaper, färdigheter och personliga utveckling är vår mest värdefulla tillgång och en förutsättning för vår framgång. För dig innebär detta en möjlighet att få delta i spännande och utmanande projekt vilket ger dig goda möjligheter att kontinuerligt utvecklas professionellt. Samtidigt får du möjlighet att arbeta i ett företag som befinner sig en mycket spännande och expansiv fas.
Läs gärna mer om oss på www.svenskarbetshygien.se Visa mindre

Miljöinspektör med inriktning lantbruk

Ansök    Okt 25    Katrineholms kommun    Miljöinspektör
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Förvaltningen ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen. Verksamheten inom förvaltningen omfattar exploateringar, etableri... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Förvaltningen ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen. Verksamheten inom förvaltningen omfattar exploateringar, etableringar, infrastrukturplanering, plan- och bygglov, energirådgivning, näringslivsfrågor, miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete. På förvaltningen finns också en ny fastighetsavdelning som arbetar med fastighetsfrågor, både bebyggda och obebyggda. Förvaltningen består av ett femtiotal medarbetare.

Vi är idag sexton miljöinspektörer som arbetar med prövning, tillsyn och kontroll. Vår miljöskyddsgrupp består av 6 miljöinspektörer som arbetar med tillsyn på industrier, lantbruk och andra B, C och U-verksamheter. En av våra inspektörer ska vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie med inriktning miljöskyddstillsyn inom lantbruk. Vill du bli en i laget?

ARBETSUPPGIFTER
Katrineholm är en kommun med många lantbruksföretag och du kommer att jobba med tillsyn av miljöskyddet, exempelvis hantering av gödsel och bekämpningsmedel, på såväl stora (B) som mindre verksamheter. Utöver prövning och tillsyn är information och rådgivning en mycket viktig del av arbetet. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor, och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

Vi jobbar med att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande och lägger stor vikt vid att ge service till våra medborgare och kunder.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad agronom, lantmästare, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av tillsyn och goda kunskaper inom miljölagstiftningen är meriterande liksom erfarenheter från lantbruksbranschen. Du har en god kommunikativ förmåga i det svenska språket, tal och skrift. Goda IT-kunskaper med vana att arbeta i system samt B-körkort för manuell växellåda är krav.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med verksamhetsutövare och allmänheten, så vi söker dig som är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du behöver känna dig bekväm i myndighetsrollen, där beslutsfattande är en stor del. För att nå en jämn, hög kvalitet och ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du har därför en god förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete men trivs också med att samarbeta eftersom gruppen har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör, hälsoskydd och livsmedel

Ansök    Maj 10    Katrineholms kommun    Miljöinspektör
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- oc... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- och bygg, infrastrukturfrågor och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar i dag femton miljöinspektörer med prövning, tillsyn och kontroll varav fem inom områdena livsmedel och hälsoskydd. Vi söker nu en ytterligare medarbetare till den gruppen.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara inom livsmedelskontroll och hälsoskydd; planering och genomförande av tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.

Du planerar och genomför inspektioner samt handlägger inkommande ärenden såsom anmälningar, klagomål och remisser. Information och rådgivning är en viktig del av arbetet. Beroende på din erfarenhet från liknande arbete kan även andra arbetsuppgifter komma ifråga.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har gärna erfarenhet av myndighetsutövning, särskilt inom hälsoskyddsområdet eller från livsmedelskontroll.

Som person är du kvalitets- och resultatmedveten, serviceinriktad, gillar att arbeta med människor, är bekväm i myndighetsrollen och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du ska vara van att arbeta självständigt och vara drivande. Du behöver därför god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort för manuell växellåda. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor, och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Rehabiliteringskoordinator till primärvården

Vårdcentralen Linden Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Vill du ha ett självständigt och varierat arbete där du blir en nyckelperson i teamen för sjukskrivna patienter? Bra- då ska du läsa vidare! Dina arbetsuppgifter Du kommer arbeta 60% som rehabiliteringskoordinator och 40% inom ditt legitimationsyrke. Som rehabiliteringskoordinator ska du samarbeta med och vara ett stöd till personal och patienter... Visa mer
Vårdcentralen Linden Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Vill du ha ett självständigt och varierat arbete där du blir en nyckelperson i teamen för sjukskrivna patienter?
Bra- då ska du läsa vidare!


Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta 60% som rehabiliteringskoordinator och 40% inom ditt legitimationsyrke.

Som rehabiliteringskoordinator ska du samarbeta med och vara ett stöd till personal och patienter i sjukskrivningsarbetet. Du är också enhetens kontaktperson för berörda parter (arbetsgivare och myndigheter) i sjukskrivningsprocessen.

Arbetet som rehabiliteringskoordinator omfattar koordinatorsinsatser till sjukskrivna patienter i behov av stöd för att komma närmare eller åter i arbete. Uppdraget har sin grund i lagen om koordinering som trädde i kraft 1 februari 2020 och innefattar tre områden:


• Personligt stöd till sjukskrivna patienter som är i behov av stöd för att för att återgå i arbete eller inträda i arbetslivet.
• Intern samordning på enheten och mellan andra enheter för samsyn i den enskilde patientens sjukskrivnings och rehabiliteringsprocess. Medverka till att rehabiliteringsplan upprättas.
• Samverkan med andra aktörer i individärenden så att de medicinska insatserna så långt som möjligt kan ske parallellt med andra rehabiliteringsinsatser som arbetslivsinriktad eller social rehabilitering.


Rehabiliteringskoordinatorns huvudfokus är arbete med sjukskrivningsärenden men är också en bärare av kunskapen om det regionövergripande arbetet med utveckling av sjukskrivningsprocessen. I uppdraget ingår deltagande i nätverksträffar för rehabiliteringskoordinatorer och kompetensutveckling som anordnas av enheten för försäkringsmedicin i Region Sörmland.


Din kompetens
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom medicin, psykologi eller socialt arbete så som socionom, beteendevetare, legitimerad arbetsterapeut, legitimerad fysioterapeut eller legitimerad sjuksköterska. Du bör ha fördjupade kunskaper inom rehabiliteringsområdet och vana att samverka och samarbeta med såväl olika interna som externa aktörer. Tidigare yrkeserfarenhet från hälso-och sjukvården och/eller försäkringsmedicin är meriterande. Du bör ha grundläggande kunskaper om medicinsk terminologi och erfarenhet att läsa och dokumentera i journal eller motsvarande. Uppdraget kräver att Du har förmåga att arbeta självständigt, samt att Du tar egna initiativ för att utveckla rollen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort B erfordras.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef vårdcentralen Linden Ulla Jordán, 0150-722 38, 076-721 65 86.
Enhetschef vårdcentralen Linden Magnus Lihagen, 0150- 722 65.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på vårdcentralen Linden!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-02-04
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

KMA samordnare

Om tjänsten Som KMA samordnare hos oss kommer du ansvara för myndighetskontakter inom miljöområdet inklusive upprättandet av ansökningar kring olika tillstånd och notifieringar av gränsöverskridande transporter av avfall. Du kommer att planera och genomföra interna revisioner (ISO 9001, 14001, 45001, 27001, EN 50625). Tjänsten innefattar även att bevaka lagar och föreskrifter som är kopplade mot vår verksamhet, och medverka vid utvärdering av lagefterlevna... Visa mer
Om tjänsten
Som KMA samordnare hos oss kommer du ansvara för myndighetskontakter inom miljöområdet inklusive upprättandet av ansökningar kring olika tillstånd och notifieringar av gränsöverskridande transporter av avfall.
Du kommer att planera och genomföra interna revisioner (ISO 9001, 14001, 45001, 27001, EN 50625). Tjänsten innefattar även att bevaka lagar och föreskrifter som är kopplade mot vår verksamhet, och medverka vid utvärdering av lagefterlevnad samt bolagets kontrollprogram.
Årligen förväntas du att driva miljöutvärdering, upprätta miljöutredningar och riskanalyser inom området.
Tillsammans med ansvarig chef ansvarar du för att ledningens genomgång genomförs samt även löpande rapporterar till ledningen om ledningssystemets funktion och behov av förbättringar.

Om dig
Du har sen tidigare ingått i ett team med liknande arbetsuppgifter, och du har en god kännedom inom ISO- certifiering/standarder och internrevision. Viktigt i denna roll är att du är driven och motiverad i ditt eget arbete och har initiativförmåga. Du drivs av utmaningar, och ser möjligheter framför problem. Att ha lätt för att kommunicera med kollegor och externa kontakter tar vi för givet.
Krav;
- Utbildning med relevant inriktning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
- B-körkort
- Goda kunskaper i svenska och engelska


Inom NG Metall AB är vi ett enat team som ständigt vill utvecklas och där du får plats att växa. Vi tar ansvar för varandra och våra kollegor. Oavsett vad du arbetar med inom företaget så är du en viktig spelare som aktivt bidrar på många plan. Våra anställda får möjlighet att påverka riktningen på vår gemensamma resa.
Du kan läsa mer om oss på www.ngmetall.se


Intresserad?
Du skickar din ansökan till [email protected], skriv ”KMA samordnare” i ämnesraden.

I din ansökan vill vi att du har med;
- En kort bakgrund och beskrivning av dig själv
- Din främsta styrka och din främsta utvecklingspotential som KMA samordnare
- Beskriv dina tidigare arbeten kopplade till KMA

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta; [email protected]

Urval sker löpande och vi kan därför komma att tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Inspektör inom icke joniserande strålning

Ansök    Jan 20    Strålsäkerhetsmyndigheten    Fysiker
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Enheten Allmänhet och miljö som ingår i avdelningen Tillsyn ansvarar för tillsyn och tillsynsvägledning avseende verksamheter med laser, kosmetisk behandling med laser och IPL, konsumentprodukter och UV. Vidare har enheten ett ansvar att arbeta med marknadskontroll inom myndighetens ansvarsområde. Enheten ansvarar också för tillsyn och tillsynsvägledning inom rad... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Enheten Allmänhet och miljö som ingår i avdelningen Tillsyn ansvarar för tillsyn och tillsynsvägledning avseende verksamheter med laser, kosmetisk behandling med laser och IPL, konsumentprodukter och UV. Vidare har enheten ett ansvar att arbeta med marknadskontroll inom myndighetens ansvarsområde. Enheten ansvarar också för tillsyn och tillsynsvägledning inom radon och förorenade områden, samt tillsyn av omhändertagande av radioaktivt avfall, friklassning av material och lokal miljöövervakning.

Enheten finns representerade både i Katrineholm samt i Solna, den består för närvarande av enhetschef och 11 medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med en inspektör med placering på myndighetens huvudkontor i Katrineholm.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du får


• planera, genomföra och leda tillsyn inom områdena laser samt kosmetisk verksamhet och IPL
• utföra granskningar som ligger till grund för myndighetens bedömningar och beslut inom enhetens ansvarsområden
• arbeta med tillsynsvägledning inom enhetens ansvarsområden
• arbeta med, och utveckla myndighetens arbetssätt, med konsumentprodukter och marknadskontroll
• vara med och utveckla det interna arbetet på enheten och avdelningen.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan vi fattar beslut om anställning. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Är du den vi söker?
Du har


• universitets- eller högskolexamen med inriktning inom naturvetenskap eller teknik, alternativt annan inriktning som myndigheten bedömer relevant för tjänsten
• erfarenhet från arbete med icke joniserande strålning med fokus på laser
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har


• kunskap om strålning med fokus på icke joniserande och naturlig strålning
• erfarenhet av arbete med tillsyn och tillsynsvägledning på myndighet
• har arbetat med konsumentprodukter
• har arbetat med marknadskontroll
• B-körkort.

För att fungera bra i rollen som inspektör behöver du


• ha förmåga att kunna ta egna initiativ och ansvara för dina uppgifter
• kunna driva arbetet framåt på ett strukturerat sätt så du kan hantera flera ärenden parallellt
• ha lätt för att samarbeta både med kollegor och externa parter
• ha hög integritet och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen
• kunna förmedla budskap på ett lugnt, tydligt och engagerat sätt som är anpassat till mottagaren.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Eva Gimholt, 08-799 40 87.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61 , och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 9 februari 2022.

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

UNILABS SÖKER SOMMARVIKARIER TILL LABORATORIET OCH PROVTAGNINGEN I KATRINEH

Ansök    Jan 19    Unilabs AB    Biomedicinsk analytiker
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har... Visa mer
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

VAD

Söker du ett meriterande arbete där du får stor erfarenhet av att vistas i labbmiljö samtidigt som du får hantera patienter så är detta rätt roll för dig!

Vi söker dig, som under sommaren vill jobba på vår provtagningscentral eller på vår provinlämning på laboratoriet på Kullbergska sjukhuset, Katrineholm.

På provtagningscentralen är huvuduppgiften venös och kapillär provtagning.

I provinlämningen tar man hand om och förbereder blodproverna för analys. Det är ett viktigt arbete där det krävs att man är strukturerad, noggrann, har datorvana och kan prioritera.

Arbetstider är dagtid måndag - fredag.
VEM

På Unilabs väger inställning lika tungt som kompetens. Vi tror därför att du som person är ansvarsfull, jobbar strukturerat och gillar när arbetstempot under vissa perioder är högt.

Vi söker dessutom dig som:

-
är legitimerad Biomedicinsk Analytiker/Sjuksköterska/Undersköterska eller är under utbildning och vill prova på att jobba i laboratoriemiljö

-
behärskar svenska i tal och skrift, för att förstå och bli förstådd vid patient- och kundkontakt

-
har möjlighet att jobba hela sommaren, perioden juni-augusti (v24-33)


Provtagningsvana eller erfarenhet från laboratorium är meriterande.

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta
Driftchef Sofia Larsson
e-post: [email protected] alt, tel 0733-775565

VAR

Tjänsten är placerad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm som är en del av Unilabs Laboratoriemedicin Sörmland.

Där finns vi på tre orter (Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm) och vi arbetar inom disciplinerna klinisk kemi, mikrobiologi, transfusionsmedicin och patologi.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker med fysiologisk inriktning

Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus och njurar. Vi bedriver även diagnostik inom neurofy... Visa mer
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus och njurar. Vi bedriver även diagnostik inom neurofysiologi i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Inom nuklearmedicin, som har sin verksamhet på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, utförs bland annat diagnostik av hjärta, njurar, skelett, lungor och hjärna.

Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som gärna delar med oss av vår kunskap. Vi söker dig som har teamkänsla och vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets. Vi vill förbättra och utveckla vår verksamhet och förväntar oss att du också vill vara med i det arbetet. Verksamheten bygger på en god samverkan mellan våra enheter.

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att självständigt utföra klinisk fysiologisk diagnostik ex arbetsprov, långtids-EKG, lungfunktion, ultraljud på hjärta och kärl samt neurofysiologiska undersökningar som EEG och ENG.

Inriktning på tjänst utformas efter kliniken behov och sökandes intresseområde inom klinisk fysiologi, neurofysiologi och nuklearmedicin.

För dig som är nyutbildad kommer vi tillsammans lägga upp en introduktion och utbildningsplan.
För dig med erfarenhet inom yrket finns även arbetsuppgifter som metodarbete, handledning och utveckling av undersökningsdokumentation. Möjlighet till kompetensutveckling med svarsskrivning ges inom vissa metoder.


Din kompetens
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi. Du har goda kunskaper i svenska, vilket motsvarar svenska C.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten serviceinriktad, Intresserad av utveckling av undersökningsmetoder och arbetssätt. Du är positiv till egen yrkesmässig- och personligutveckling, och har god förmåga att arbeta i team.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Vårdenhetschef Elisabet Johansson, 073-868 15 55, [email protected]
Vårdenhetschef Anna Persson, 076-697 77 91, [email protected]
Fackliga företrädare Vårdförbundet, Ylva Adebring, Assala Al-Bazergan och övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på klinisk fysiologi och nuklearmedicin!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-01-30.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

BIOMEDICINSK ANALYTIKER TILL KLINISK KEMI/TRANSFUSIONSMEDICIN I KATRINEHO

Ansök    Okt 8    Unilabs AB    Biomedicinsk analytiker
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har... Visa mer
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

VAD

Som biomedicinsk analytiker hos oss i Katrineholm kommer du att arbeta på ett mindre Lab, i en liten grupp. Du kommer att arbeta självständigt och ta egna beslut samtidigt som du arbetar i ett lag. Som biomedicinsk analytiker arbetar du på både Kem-labb/Transfusionsmedicin, Provtagningscentral och Blodcentral.

Vi satsar på individuell kompetensutveckling och vi vill att våra medarbetare har en bred kompetens och kan klara flera olika arbetsuppgifter för att på så vis skapa en stark flexibel arbetsgrupp. Lagarbete och gott samarbetsklimat är väldigt viktigt för oss.
VEM

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga, har en stark kvalitetskänsla och jobbar alltid mot en hög servicenivå i ditt arbete. Du ”ser” kunden oavsett om det är en patient, givare eller en beställare. Vi prioriterar nytänkande och initiativförmåga och vill därför att du upplever att du passar in i en sådan miljö. Du är öppen för kontinuerlig förändring och utvecklingsarbete utifrån LEAN, då det är något som genomsyrar vår organisation.

Vi ser att du:

-
Är utbildad legitimerad biomedicinsk analytiker

-
Behärskar svenska i tal och skrift.

-
Kan arbete både dag, kväll, helg


Det är meriterande med provtagningsvana och vi ser gärna att man har erfarenhet av laboratoriearbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2022-01-10 eller enligt överenskommelse.
Vi tillämpar provanställning.
Vid intresse tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt och vi kallar till intervju löpande.

VAR

Tjänsten är placerad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Du kommer att välkomnas som en i gänget, där dina kollegor består av biomedicinska analytiker och undersköterskor. Vår dagliga verksamhet bedrivs med korta beslutsvägar och laganda som viktig grund, god sammanhållning och hög trivselfaktor.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för. Visa mindre

Miljöinspektör, hälsoskydd och livsmedel

Ansök    Dec 8    Katrineholms kommun    Miljöinspektör
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- oc... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- och bygg, infrastrukturfrågor och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar i dag femton miljöinspektörer med prövning, tillsyn och kontroll.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara inom livsmedelskontroll och hälsoskydd; planering och genomförande av tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.

Du planerar och genomför inspektioner samt handlägger inkommande ärenden såsom anmälningar, klagomål och remisser. Information och rådgivning är en viktig del av arbetet. Beroende på din erfarenhet från liknande arbete kan även andra arbetsuppgifter komma ifråga.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har gärna erfarenhet av myndighetsutövning, särskilt inom hälsoskyddsområdet eller från livsmedelskontroll.

Som person är du kvalitets- och resultatmedveten, serviceinriktad, gillar att arbeta med människor, är bekväm i myndighetsrollen och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du ska vara van att arbeta självständigt och vara drivande. Du behöver därför god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort för manuell växellåda. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor, och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Miljöinspektör, inriktning lantbruk

Ansök    Dec 8    Katrineholms kommun    Miljöinspektör
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete också bland annat ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan och bygg, infrastrukturfrågor och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar i dag femton miljöinspektörer med prövning, tillsyn och kontroll. Vi söker nu en ny medarbetare med inriktning miljöskyddstillsyn inom lantbruk. Vår miljöskyddsgrupp består av 6 miljöinspektörer som arbetar med tillsyn på industrier, lantbruk och andra B, C och U-verksamheter. Vill du bli en i laget?

ARBETSUPPGIFTER
Katrineholm är en kommun med många lantbruksföretag och du kommer att jobba med tillsyn på såväl stora (B) som mindre verksamheter. Utöver prövning och tillsyn är information och rådgivning en mycket viktig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad agronom, lantmästare, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av tillsyn och goda kunskaper inom miljölagstiftningen är meriterande liksom erfarenheter från lantbruksbranschen.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med verksamhetsutövare och allmänheten, så vi söker dig som är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du behöver känna dig bekväm i myndighetsrollen och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För att nå en jämn, hög kvalitet och ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du har därför en god förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete men trivs också med att samarbeta eftersom gruppen har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort för manuell växellåda. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor, och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

BIOMEDICINSK ANALYTIKER TILL KLINISK KEMI/TRANSFUSIONSMEDICIN I KATRINEHO

Ansök    Sep 16    Unilabs AB    Biomedicinsk analytiker
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har... Visa mer
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

VAD

Som biomedicinsk analytiker hos oss i Katrineholm kommer du att arbeta på ett mindre Lab, i en liten grupp. Du kommer att arbeta självständigt och ta egna beslut samtidigt som du arbetar i ett lag. Som biomedicinsk analytiker arbetar du på både Kem-labb/Transfusionsmedicin, Provtagningscentral och Blodcentral.

Vi satsar på individuell kompetensutveckling och vi vill att våra medarbetare har en bred kompetens och kan klara flera olika arbetsuppgifter för att på så vis skapa en stark flexibel arbetsgrupp. Lagarbete och gott samarbetsklimat är väldigt viktigt för oss.
VEM

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga, har en stark kvalitetskänsla och jobbar alltid mot en hög servicenivå i ditt arbete. Du ”ser” kunden oavsett om det är en patient, givare eller en beställare. Vi prioriterar nytänkande och initiativförmåga och vill därför att du upplever att du passar in i en sådan miljö. Du är öppen för kontinuerlig förändring och utvecklingsarbete utifrån LEAN, då det är något som genomsyrar vår organisation.

Vi ser att du:

-
Är utbildad legitimerad biomedicinsk analytiker

-
Behärskar svenska i tal och skrift.

-
Kan arbete både dag, kväll, helg


Det är meriterande med provtagningsvana och vi ser gärna att man har erfarenhet av laboratoriearbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2022-01-10 eller enligt överenskommelse.
Vi tillämpar provanställning.
Vid intresse tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt och vi kallar till intervju löpande.

VAR

Tjänsten är placerad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Du kommer att välkomnas som en i gänget, där dina kollegor består av biomedicinska analytiker och undersköterskor. Vår dagliga verksamhet bedrivs med korta beslutsvägar och laganda som viktig grund, god sammanhållning och hög trivselfaktor.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för. Visa mindre

Utredare inom elektromagnetiska fält (EMF) med inriktning fysik

Ansök    Jun 18    Strålsäkerhetsmyndigheten    Fysiker
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och m... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och miljö.

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är
• Strålskydd som riktar sig mot patienter, personal, allmänhet och miljö
• Kalibrering av instrument för mätning av radioaktivitet i luft
• Radioanalyslaboratorium som mäter alfa-, beta- och gammastrålning i olika matriser och utför även helkroppsmätningar

Enheten består för närvarande av en enhetschef och 13 medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med utredare inom området elektromagnetiska fält (EMF).

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du främst får arbeta med
• att följa aktuell forskning inom området samt att initiera forskning med stöd av myndighetens internationella vetenskapliga råd
• det vetenskapliga rådet i egenskap av sekreterare
• att genomföra och utveckla mätningar som täcker exponering av miljö, allmänhet och produkter med myndighetens eget mätlaboratorium och instrument
• standardisering inom EMF
• att göra riskbedömningar för att kunna ge råd till allmänhet, kommuner och centrala myndigheter inom området
• att stötta kollegor på enheten och övriga myndigheten med kunskap inom området optisk strålning (laser, UV-strålning och IR)

I arbetet ingår även att svara på allmänhetens frågor, hantera remisser samt att svara på frågor från media.

EMF-området är ett område med snabb teknikutveckling och kan tidvis vara kontroversiellt och innebära ett stort tryck på myndigheten vilket också innebär att du arbetar med spännande utvecklingsfrågor.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning som genomförs innan vi fattar beslut om anställning. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Är du den vi söker?
Du har
• Universitets eller högskoleexamen inom området fysik
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl skriftlig som muntligt

Det är meriterande om du har
• Erfarenhet inom området icke-joniserande strålning (EMF, laser, UV-strålning, IR)
• Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar
• B-körkort

För att fungera bra i rollen som utredare behöver du
• vara strukturerad, metodisk och pådrivande
• vara utåtriktad och flexibel
• vara nyfiken, kreativ och pedagogisk
• ha hög integritet
• ha lätt för att arbeta självständigt och att samverka med andra

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Hélène Asp, telefon 08-799 41 98.

Fackliga företrädare är Lars Bennemo, Saco-S, telefon 08-799 41 99 och Michael Wallin, OFR-S, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 4 juli 2021

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

Utredare inom elektromagnetiska fält (EMF) med inriktning fysik

Ansök    Jul 2    Strålsäkerhetsmyndigheten    Fysiker
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och m... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och miljö.

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är
• Strålskydd som riktar sig mot patienter, personal, allmänhet och miljö
• Kalibrering av instrument för mätning av radioaktivitet i luft
• Radioanalyslaboratorium som mäter alfa-, beta- och gammastrålning i olika matriser och utför även helkroppsmätningar

Enheten består för närvarande av en enhetschef och 13 medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med utredare inom området elektromagnetiska fält (EMF).

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du främst får arbeta med
• att följa aktuell forskning inom området samt att initiera forskning med stöd av myndighetens internationella vetenskapliga råd
• det vetenskapliga rådet i egenskap av sekreterare
• att genomföra och utveckla mätningar som täcker exponering av miljö, allmänhet och produkter med myndighetens eget mätlaboratorium och instrument
• standardisering inom EMF
• att göra riskbedömningar för att kunna ge råd till allmänhet, kommuner och centrala myndigheter inom området
• att stötta kollegor på enheten och övriga myndigheten med kunskap inom området optisk strålning (laser, UV-strålning och IR)

I arbetet ingår även att svara på allmänhetens frågor, hantera remisser samt att svara på frågor från media.

EMF-området är ett område med snabb teknikutveckling och kan tidvis vara kontroversiellt och innebära ett stort tryck på myndigheten vilket också innebär att du arbetar med spännande utvecklingsfrågor.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning som genomförs innan vi fattar beslut om anställning. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Är du den vi söker?
Du har
• Universitets eller högskoleexamen inom området fysik
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl skriftlig som muntligt

Det är meriterande om du har
• Erfarenhet inom området icke-joniserande strålning (EMF, laser, UV-strålning, IR)
• Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar
• B-körkort

För att fungera bra i rollen som utredare behöver du
• vara strukturerad, metodisk och pådrivande
• vara utåtriktad och flexibel
• vara nyfiken, kreativ och pedagogisk
• ha hög integritet
• ha lätt för att arbeta självständigt och att samverka med andra

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Hélène Asp, telefon 08-799 41 98.

Fackliga företrädare är Lars Bennemo, Saco-S, telefon 08-799 41 99 och Michael Wallin, OFR-S, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 4 juli 2021

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

Utredare inom elektromagnetiska fält (EMF) med inriktning fysik

Ansök    Maj 31    Strålsäkerhetsmyndigheten    Fysiker
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och m... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och miljö.

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är
• Strålskydd som riktar sig mot patienter, personal, allmänhet och miljö
• Kalibrering av instrument för mätning av radioaktivitet i luft
• Radioanalyslaboratorium som mäter alfa-, beta- och gammastrålning i olika matriser och utför även helkroppsmätningar

Enheten består för närvarande av en enhetschef och 13 medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med utredare inom området elektromagnetiska fält (EMF).

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du främst får arbeta med
• att följa aktuell forskning inom området samt att initiera forskning med stöd av myndighetens internationella vetenskapliga råd
• det vetenskapliga rådet i egenskap av sekreterare
• att genomföra och utveckla mätningar som täcker exponering av miljö, allmänhet och produkter med myndighetens eget mätlaboratorium och instrument
• standardisering inom EMF
• att göra riskbedömningar för att kunna ge råd till allmänhet, kommuner och centrala myndigheter inom området
• att stötta kollegor på enheten och övriga myndigheten med kunskap inom området optisk strålning (laser, UV-strålning och IR)

I arbetet ingår även att svara på allmänhetens frågor, hantera remisser samt att svara på frågor från media.

EMF-området är ett område med snabb teknikutveckling och kan tidvis vara kontroversiellt och innebära ett stort tryck på myndigheten vilket också innebär att du arbetar med spännande utvecklingsfrågor.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning som genomförs innan vi fattar beslut om anställning. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Är du den vi söker?
Du har
• Universitets eller högskoleexamen inom området fysik
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl skriftlig som muntligt
• B-körkort

 


Det är meriterande om du har
• Erfarenhet inom området icke-joniserande strålning (EMF, laser, UV-strålning, IR)
• Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar


För att fungera bra i rollen som utredare behöver du
• vara strukturerad, metodisk och pådrivande
• vara utåtriktad och flexibel
• vara nyfiken, kreativ och pedagogisk
• ha hög integritet
• ha lätt för att arbeta självständigt och att samverka med andra

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Hélène Asp, telefon 08-799 41 98.

Fackliga företrädare är Lars Bennemo, Saco-S, telefon 08-799 41 99 och Michael Wallin, OFR-S, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 20 juni 2021

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

Miljöinspektör, inriktning hälsoskydd

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete också bland annat ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan och bygg, infrastrukturfrågor och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar i dag femton miljöinspektörer med prövning, tillsyn och kontroll. Vi söker nu en ny medarbetare med inriktning hälsoskyddstillsyn. I livsmedel/hälsoskyddsgruppen arbetar fem inspektörer med tillsyn av hälsoskydd enligt miljöbalken, livsmedelskontroll, tillsyn av tobak, receptfria läkemedel, solarier mm. Vill du bli en i laget?

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att jobba med att göra inspektioner av skolor och förskolor, fotvårdare och liknande verksamheter men också att utreda klagomål, granska och handlägga anmälningar och remisser. Du kommer också att jobba med tillsyn och prövning enligt tobakslagen. Information och rådgivning är en mycket viktig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av tillsyn inom arbetsområdet och goda kunskaper inom miljölagstiftningen är meriterande.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med allmänheten och verksamhetsutövare, så vi söker dig som är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du behöver känna dig bekväm i myndighetsrollen och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För att nå en jämn, hög kvalitet och ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du har därför en god förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete men trivs också med att samarbeta eftersom gruppen har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort för manuell växellåda. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor, och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om vår värdegrund och dina förmåner som medarbetare på vår hemsida via länken nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Utredare inom ultraviolett (UV)-strålning

Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och m... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Enheten utveckling av strålskydd och miljö som tillhör avdelningen för normering och kunskapsutveckling ansvarar för att ta fram utredningsunderlag och stöd till myndighetens arbete med tillsyn,  tillståndsprövning samt arbetet med att utveckla föreskrifter.  Enheten tar också fram underlag till myndighetens råd och rekommendationer inom områdena strålskydd och miljö.

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är
• Strålskydd som riktar sig mot patienter, personal, allmänhet och miljö
• Kalibrering av instrument för mätning av radioaktivitet i luft
• Radioanalyslaboratorium som mäter alfa-, beta- och gammastrålning i olika matriser och utför även helkroppsmätningar

Enheten består för närvarande av en enhetschef och 13 medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med utredare inom området UV-strålning.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du främst får arbeta med
• att ta fram underlag i form av utredningar, rapporter eller enkäter gällande UV-strålning till övriga delar av myndigheten som arbetar med tillsyn, tillsynsvägledning, tillståndsprövning eller normering
• att följa aktuell forskning, göra riskbedömningar samt ta fram råd och rekommendationer
• ett regeringsuppdrag som innebär ett förstärkt arbete med hudcancerprevention, i form av att ta fram och utveckla verktyg med syfte att påverka människors attityd till solande och minska människors exponering för UV-strålning
• att revidera och utveckla föreskrifter gällande kosmetiska solarier

I dina arbetsuppgifter ingår även att stötta kollegor med att göra riskbedömningar inom området elektromagnetiska fält och hälsa.

Tjänsten innebär även kontakt med media i frågor kopplade till arbetsområdet.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning som genomförs innan vi fattar beslut om anställning. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Är du den vi söker?
Du har
• Universitets- eller högskoleexamen inom det naturvetenskapliga området
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl skriftlig som muntligt

Det är meriterande om du har
• Erfarenhet av utredningsarbete inom kommun eller statlig myndighet
• Kunskap inom strålningsbiologi

För att fungera bra i rollen som utredare behöver du
• vara strukturerad, metodisk och pådrivande
• vara utåtriktad och flexibel
• vara nyfiken, kreativ och pedagogisk
• ha hög integritet
• ha lätt för att arbeta självständigt och att samverka med andra

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Hélène Asp, telefon 08-799 41 98.

Fackliga företrädare är Lars Bennemo, Saco-S, telefon 08-799 41 99 och Michael Wallin, OFR-S, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 20 juni 2021

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

Inspektör medicinska bestrålningar

Vill du bli en av våra medarbetare inom strålskydd och arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Enheten för medicinska bestrålningar, som för närvarande består en enhetschef och 14 medarbetare, ansvarar för myndighetens tillsyn av hälso- och sjukvården och tandvården. Nu behöver vi komplettera enheten med  en inspektör som vill bidra till att förbättra strålskyddet inom sjuk- och tandvården. Samhällsviktiga ar... Visa mer
Vill du bli en av våra medarbetare inom strålskydd och arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Enheten för medicinska bestrålningar, som för närvarande består en enhetschef och 14 medarbetare, ansvarar för myndighetens tillsyn av hälso- och sjukvården och tandvården. Nu behöver vi komplettera enheten med  en inspektör som vill bidra till att förbättra strålskyddet inom sjuk- och tandvården.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete där du är med och påverkar och utvecklar strålskyddet.
Din huvudsakliga uppgift är att granska användningen av strålning inom  tandvården genom bl.a. tillsyn och reglering. Du kan också komma att arbeta med frågor som rör strålskyddet inom hälso- och sjukvården.

Som inspektör arbetar du pådrivande med att utveckla strålskyddet. Du samverkar internt och externt med olika myndigheter och organisationer, både nationellt och internationellt. Det är viktigt att du kan skapa förtroende för myndighetens verksamhet hos externa parter och därmed påverka deras beteende så att strålskyddet förbättras.

Utöver arbetet inom ditt område bidrar du till avdelningens gemensamma uppgifter och myndighetens verksamhetsutveckling.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är sjukhusfysiker, tandläkare eller har annan relevant utbildning och  flera års yrkeserfarenhet inom området.

Det är meriterande om du har erfarenhet från
• området röntgendiagnostik
• myndighetsarbete
• projektledning eller motsvarande

För att fungera bra i rollen som inspektör behöver du ha
• god samarbets- och initiativförmåga
• servicekänsla samt förmåga att bidra till såväl ett positivt resultat för enheten som ett positivt arbetsklimat
• god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt, såväl på svenska som på engelska.

Då tjänsten innebär nära samverkan med många andra yrkesgrupper lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm. Resor mellan kontoren förekommer.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen?  Kontakta enhetschef Torsten Cederlund, telefon 08-799 41 23.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, telefon 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2020.

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

Erfaren miljöinspektör, miljöfarliga verksamheter

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete också bland annat ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskyddstillsyn och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan och bygg, infrastrukturfrågor och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar i dag femton miljöinspektörer med prövning, tillsyn och kontroll.

Vi söker nu en ny medarbetare med inriktning miljöskyddstillsyn. Vår miljöskyddsgrupp består av 6 miljöinspektörer som arbetar med tillsyn på industrier, lantbruk och andra B, C och U-verksamheter. Vill du bli en i laget?

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att jobba med tillsyn av i första hand B-verksamheter, men självklart även med mindre verksamheter. Idag har vi tillsynen över 25 tillståndspliktiga verksamheter varav 9 lantbruk. Dina kvalifikationer och önskemål kan påverka vilka verksamhetsområden du kommer att arbeta med.

Förutom prövning och tillsyn är information och rådgivning en mycket viktig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet av tillsyn av miljöfarliga verksamheter och goda kunskaper inom miljölagstiftningen är meriterande.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med allmänheten och verksamhetsutövare, så vi söker dig som är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du behöver känna dig bekväm i myndighetsrollen och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För att nå en jämn, hög kvalitet och ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du har därför en god förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete men trivs också med att samarbeta eftersom gruppen har ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort för manuell växellåda. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor, och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Nyköping/Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus, urinvägar och njurar. Vi bedriver även diagnostik inom neurofysio... Visa mer
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin Nyköping/Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Om oss
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus, urinvägar och njurar. Vi bedriver även diagnostik inom neurofysiologi, i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Inom Nuklearmedicin, som har sin verksamhet på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, utförs bland annat diagnostik av hjärta, njurar, skelett, lungor och hjärna.
Vår utrustning är modern och vi är tekniskt långt framme, Vi har satsat på att ha en teknisk likriktning gällande utrustning i länet.

Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som gärna delar med oss av vår kunskap. Vi söker dig som har teamkänsla och vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets. Vi vill förbättra och utveckla vår verksamhet och förväntar oss att du också vill vara med i det arbetet. Verksamheten bygger på en god samverkan mellan våra enheter och vi jobbar länsövergripande. Nyköping och Katrineholm är två mindre enheter inom kliniken med ett brett basutbud samt ultraljudsundersökningar. För dig som är nyutbildad kommer vi tillsammans lägga upp en introduktion och utbildningsplan.

Som medarbetare erbjuder Region Sörmland dig en mängd förmåner och aktiviteter inkl. friskvårdsbidrag som du får ta del av.

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att självständigt utföra klinisk fysiologisk diagnostik ex arbetsprov, långtids-EKG, lungfunktion, ultraljud på hjärta och kärl samt neurofysiologiska undersökningar som EEG.

Inriktning på tjänst utformas efter klinikens behov och sökandes intresseområde inom klinisk fysiologi och neurofysiologi.

Kliniken arbetar med regionens kompetensförsörjningsmodell för att följa upp kompetensutveckling både på individ och verksamhetsnivå.

Din kompetens
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker med klinisk fysiologi. Goda kunskaper i svenska, vilket motsvarar svenska C.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi ser att du som person är serviceinriktad, intresserad av utveckling av undersökningsmetoder och arbetssätt. Du är positiv till egen yrkesmässig- och personligutveckling, och har god förmåga att arbeta i team.


Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.


Information om tjänsten lämnas av
Vårdenhetschef Anna Persson, 076-697 77 91.
Vårdenhetschef Elisabet Johansson, 073-868 15 55.
Fackliga företrädare för Vårdförbundet Ylva Adebring, Emilia Blaad och övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på klinisk fysiologi och nuklearmedicin!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-03-08.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Miljöinspektör Avlopp

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- oc... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- och bygglov, infrastrukturplanering och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar femton miljöinspektörer med tillsyn och kontroll.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i vår grupp om 5 miljöinspektörer som jobbar med små avlopp. Vi arbetar systematiskt med inventering av avloppen, kommundel för kommundel. Du kommer att arbeta med såväl inventering och tillsyn som prövning av små avlopp. Du kommer också att under en del av din tid att arbeta med annan handläggning inom miljöbalkens område, exempelvis värmepumpsärenden.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har gärna erfarenhet av myndighetsutövning och handläggning inom det område du söker jobb.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med allmänheten och verksamhetsutövare. Därför är det viktigt att du är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du behöver känna dig bekväm i myndighetsrollen och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För att nå en jämn och hög kvalitet samt ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du behöver därför god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort (manuell växellåda). Vi använder ärendehanteringssystemet Castor samt har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kvalificerad utredare med fokus på radon till Strålsäkerhetsmyndigheten

Vill du bli en av våra experter inom området naturlig strålning med fokus på radon? Till myndighetens enhet för miljöövervakning söker vi nu en kvalificerad utredare med placering i Katrineholm. Enheten för miljöövervakning inom avdelningen för strålskydd arbetar inom områdena naturlig strålning, icke joniserande strålning, miljöövervakning samt med samordningen av miljökvalitetsmålet, Säker strålmiljö. Enheten består för närvarande av en enhetschef och t... Visa mer
Vill du bli en av våra experter inom området naturlig strålning med fokus på radon?

Till myndighetens enhet för miljöövervakning söker vi nu en kvalificerad utredare med placering i Katrineholm. Enheten för miljöövervakning inom avdelningen för strålskydd arbetar inom områdena naturlig strålning, icke joniserande strålning, miljöövervakning samt med samordningen av miljökvalitetsmålet, Säker strålmiljö. Enheten består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med en kvalificerad utredare med fokus på radon.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär huvudsakligen arbete med radonfrågor och tillsyn av arbetsplatser med förhöjda halter av radon.

Dessutom innebär tjänsten


• tillsynsvägledning av kommuners tillsyn av radon
• riskbedömningar och utredningar inom området naturlig strålning
• bevakning av aktuell forskning på området
• deltagande i internationella arbetsgrupper och samarbetsprojekt
• samverkan med andra myndigheter för att driva radonfrågor nationellt
• förmedling av myndighetens rekommendationer till allmänheten och andra berörda parter
• deltagande i den utbildningsverksamhet som myndigheten bedriver inom radonområdet.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation.

Är du den vi söker? 
Du har


• högskole- eller universitetsexamen med inriktning fysik, teknisk fysik eller kemi
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har


• yrkeslivserfarenhet av arbete inom området naturlig strålning, främst radonområdet
• erfarenhet av internationellt arbete.

För att fungera bra i rollen som utredare behöver du ha hög integritet och god förmåga att


• analysera komplex information och komma fram till tydliga slutsatser och rekommendationer
• kommunicera tydligt och mottagaranpassat
• samarbeta och skapa goda relationer med såväl kollegor som externa representanter
• arbeta på ett självständigt, strukturerat och metodiskt sätt
• ta egna initiativ och driva arbetet framåt.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Sedan den 1 oktober 2018 har myndigheten verksamhet i både Solna och Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm. 

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Hélène Asp, telefon 08-799 4198.

Facklig företrädare är Karoline Gotlén, SACO, telefon 08-799 43 61, Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den xx februari 2020.

Mer om oss

Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

Miljöinspektör Miljöskydd

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- oc... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- och bygglov, infrastrukturplanering och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar femton miljöinspektörer med tillsyn och kontroll.

ARBETSUPPGIFTER
Vi har sammanlagt 6 miljöinspektörer som arbetar med tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Du kommer att jobba med tillsyn av i första hand C- och U-verksamheter, ej jordbruk. Beroende på din kompetens och tidigare erfarenheter kan även tillsyn av större verksamheter och förorenade områden vara aktuellt. Information och rådgivning är en mycket viktig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har gärna erfarenhet av myndighetsutövning och handläggning inom det område du söker jobb.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med allmänheten och verksamhetsutövare. Därför är det viktigt att du är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du behöver känna dig bekväm i myndighetsrollen och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För att nå en jämn och hög kvalitet samt ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du behöver därför god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort (manuell växellåda). Vi använder ärendehanteringssystemet Castor samt har bilar och cyklar att använda i tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på 8 månader.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till primärvården

Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss I nya fräscha lokaler bara ett stenkast från Katrineholms centrum hittar du vårdcentralen Nävertorp. Här möts du av ett glatt gäng på 35 medarbetare med olika kompetenser, som kan erbjuda dig en bredd av erfarenheter, kunskap, engagemang och arbetsglädje. Tillsammans jobbar vi runt våra 9 300 listade patienter med fokus på god patientrelation och... Visa mer
Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Om oss
I nya fräscha lokaler bara ett stenkast från Katrineholms centrum hittar du vårdcentralen Nävertorp. Här möts du av ett glatt gäng på 35 medarbetare med olika kompetenser, som kan erbjuda dig en bredd av erfarenheter, kunskap, engagemang och arbetsglädje. Tillsammans jobbar vi runt våra 9 300 listade patienter med fokus på god patientrelation och kontinuitet. Vi kan erbjuda ett omväxlande arbete där du möter patienter i alla åldrar och från olika kulturer.

Dina arbetsuppgifter
I arbetet ingår provtagning, analys av prover samt övriga varierande arbetsuppgifter som förekommer på laboratoriet. Dokumentation sker i NCS Cross. I nära samarbete med övriga yrkeskategorier bidrar du till vårdcentralens utveckling.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker gärna med erfarenhet av provtagning och laboratoriearbete på vårdcentral eller mottagning.
Vi ser gärna att du är noggrann, ansvarsfull, nytänkande, har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du trivs med att ge god service och gott bemötande till såväl patienter som kollegor och du bidrar till en god stämning på arbetet.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Verksamhetschef Susanna Reinhold, 072-143 24 58.
Enhetschef Kristina Gustafsson, 0150-48 86 28.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-02-09.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Vårdenhetschef

Klinisk fysiologi Nyköping/Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus, urinvägar och njurar. Vi bedriver även diagnostik inom neurofysiologi, i samarbete me... Visa mer
Klinisk fysiologi Nyköping/Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Om oss
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin är en länsklinik med verksamhet på länets tre somatiska sjukhus, belägna i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta, kärl, lungor, esofagus, urinvägar och njurar. Vi bedriver även diagnostik inom neurofysiologi, i samarbete med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Inom nuklearmedicin, som har sin verksamhet på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, utförs bland annat diagnostik av hjärta, njurar, skelett, lungor och hjärna.
Vår utrustning är modern och vi är tekniskt långt framme, Vi har satsat på att ha en teknisk likriktning gällande utrustning i länet.

Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som gärna delar med oss av vår kunskap. Vi söker dig som har teamkänsla och vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets. Vi vill förbättra och utveckla vår verksamhet och förväntar oss att du också vill vara med i det arbetet. Verksamheten bygger på en god samverkan mellan våra enheter och vi jobbar länsövergripande. Vi har en verksamhetschef, som har övergripande ansvaret, och två vårdenhetschefer, som har våra enheter uppdelade mellan sig. Enheterna Nyköping och Katrineholm är våra mindre enheter med idag 9 tjänster, bestående av biomedicinska analytiker och undersköterskor.

Region Sörmland prioriterar det goda och närvarande ledarskapet och det erbjuds flertalet ledarskapsutbildningar och chefscoachning.
Som medarbetare erbjuder Region Sörmland dig en mängd förmåner och aktiviteter inkl. friskvårdsbidrag.

Dina arbetsuppgifter
Som vårdenhetschef för våra enheter i Nyköping och Katrineholm har du personal- och driftansvar. Tillsammans med vårdenhetschef på Mälarsjukhuset i Eskilstuna ansvar ni för att skapa en helhetssyn på kliniken. Du är en viktig del i vår klinikledning, som arbetar både operativt och strategiskt. I din roll deltar du i klinikens ekonomiuppföljning och budgetarbete
Vi ser gärna att du är intresserad av verksamhetsutveckling och kan bidra till kliniken mål. Viktiga frågor vi arbetar med är arbetsmiljö, rekrytering och produktionsplanering.

Din kompetens
Legitimerad biomedicinsk analytiker med inriktning klinisk fysiologi.
Vi ser att du har gedigen erfarenhet av klinisk fysiologi och ledarskap.
Goda kunskaper i svenska, vilket motsvarar svenska C.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi ser att du som person är ansvarstagande, serviceinriktad och drivande. Du är positiv till egen yrkesmässig- och personlig utveckling, stöttar andra i deras utveckling och har god förmåga att arbeta i team.


Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.


Information om tjänsten lämnas av
Verksamhetschef AnnSofi Johansson, 016-10 47 01.
Vårdenhetschef Elisabet Johansson, 016-10 32 13.
Fackliga företrädare för Vårdförbundet Ylva Adebring, Emilia Blaad och övriga söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på klinisk fysiologi och nuklearmedicin!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-12-08.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Energi - och miljökoordinator till SKF Mekan

Som energi- och miljökoordinator på SKF Mekan får du möjlighet att jobba i en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter. Är du utbildad inom miljö och energi och redo använda dina teoretiska kunskaper i en multinationell koncern kanske rollen som energi- och miljökoordinator på SKF Mekan är din nästa utmaning! Om företaget SKF startade 1907 med en innovation som förändrade världen och våra lösningar fortsätter göra skillnad än idag. Det handlar om a... Visa mer
Som energi- och miljökoordinator på SKF Mekan får du möjlighet att jobba i en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter. Är du utbildad inom miljö och energi och redo använda dina teoretiska kunskaper i en multinationell koncern kanske rollen som energi- och miljökoordinator på SKF Mekan är din nästa utmaning!

Om företaget
SKF startade 1907 med en innovation som förändrade världen och våra lösningar fortsätter göra skillnad än idag. Det handlar om att minska friktionen och få saker att rotera effektivare vilket ger våra kunder minskat underhåll på maskiner, förbättrad säkerhet, energibesparing och lägre kostnader. Våra lösningar finns verkligen överallt. Tillsammans med 46 000 kollegor i 130 länder har du alla möjligheter att få världen att snurra mer effektivt. Vi kallar det ingenjörskonst. Välkommen till SKF!

På SKF Mekan i Katrineholm utvecklar, tillverkar och marknadsför vi lagerhus och lagertillbehör som används där SKF:s lager byggs in i maskiner och olika anläggningar runt om hela världen. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 50001 ISO 14001 och OHSAS 18001.


Dina arbetsuppgifter
Som energi- och miljökoordinator ingår du i EHS staben på SKF Mekan. Du får ett tydligt sammanhang och kommer ingå i en mindre grupp som samarbetar för att lösa problem och komma med nya idéer. Du får arbeta över hela företaget och kommer arbeta tillsammans med operatörer, chefer och ledningsgruppen. Genom samarbete med andra fabriker inom SKF får du en inblick i hur energi och miljöarbetet bedrivs på andra fabriker och i andra länder. Eftersom SKF Mekan tillhör Sveriges elintensiva industrier kommer du i din roll som energi- och miljökoordinator ha möjlighet att bidra till ett mer hållbart samhälle genom att vara med och effektivisera den svenska industrins energianvändning.

- Konsultativt stödja chefer och högsta ledning i miljöfrågor, energi och kemikaliefrågor samt driva arbetet med energi- och miljöledningssystem.
- Kommunicera med och rapportera till olika myndigheter och certifieringsorgan.
- Uppdatera samt kontrollera efterlevnad av gällande miljö- och kemikalielagstiftning.
- Genom analys av data föreslå lämpliga mål med tillhörande nyckeltal knutna till energi och miljö.
- Kommunicera energi, kemikalier och miljöprestanda inom organisationen och att hålla i utbildningar kring energi och miljö.
- Koordinera miljö-, kemikalie- och energiaktiviteter, samordna och fastställda planer på miljö och energiområdet.
- Tillse att miljö-, kemikalie- och energiarbetet samordnas med EHS arbetet och den övergripande strategin för Mekan och SKF. I kemikaliearbetet ingår bl.a. att stödja organisationen vid riskbedömningar av kemikalier, administrera vårt kemikaliesystem (Chemsoft) där även nya kemikalier ska godkännas innan införande på företaget samt att vara kontaktperson för våra kemikaliesamordnare.
- Föreslå och implementera mätsystem samt delta i olika projekt som expert.


Din profil
Vi söker dig som har någon form av ingenjörsutbildning med inriktning miljö, energi, eller likvärdig kompetens. Du ska vara kunnig inom miljölagstiftning och ha goda kunskaper kring energiområdet och ha ett intresse för kemikaliefrågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av miljöutredning, bedömning och värdering av miljöaspekter samt ledningssystemen ISO 14001 och ISO 50001. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av gjuteriverksamhet och kemikaliehantering.

Som person är du fokuserad, sakkunnig och har sinne för att strukturera, är analytisk, kan prioritera samt genomföra lösningar. Du är en positiv person, engagerad, ansvarstagande och målmedveten samt har förmågan att omsätta teori i praktik. Du är bra på att anpassa din kommunikation beroende på mottagarens förutsättningar.

För att du ska lyckas i rollen som energi- och miljökoordinator behöver du har helhetssyn och en förmåga att effektivt kunna hantera förändrade förutsättningar och nya utmaningar.

Svenska och engelska är språk som du behärskar både i tal och skrift och du har bra hand med Officepaketet i allmänhet och Excel i synnerlighet.


Ansökningsförfarande
Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum om vi träffar rätt person så vänta in med att söka!

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Martina på 011-199472 eller [email protected].

Varmt välkommen med din ansökan!


Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt. Visa mindre

Miljöinspektör , hälsoskydd och livsmedel

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- oc... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- och bygglov, infrastrukturplanering och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar femton miljöinspektörer med tillsyn och kontroll.ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara inom livsmedelskontroll och hälsoskydd; planering och genomförande av tillsyn samt handläggning av inkommande ärenden.

Du planerar och genomför inspektioner samt handlägger inkommande ärenden såsom anmälningar, klagomål och remisser. Information och rådgivning är en viktig del av arbetet.
Beroende på din erfarenhet från liknande arbete kan även andra arbetsuppgifter komma ifråga.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har gärna erfarenhet av myndighetsutövning, särskilt inom hälsoskyddsområdet eller från livsmedelskontroll.

Som person är du kvalitets- och resultatmedveten, serviceinriktad, gillar att arbeta med människor, är bekväm i myndighetsrollen och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
Du ska vara van att arbeta självständigt och vara drivande. Du behöver därför god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort. Vi använder ärendehanteringssystemet Castor, och har bilar och cyklar att använda i tjänsten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kommunikativ utredare med fokus på elektromagnetiska fält och radon

Ansök    Maj 17    Strålsäkerhetsmyndigheten    Fysiker
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till myndighetens enhet för miljöövervakning söker vi nu en kommunikativ utredare för ett vikariat under perioden 1 augusti till 31 mars 2020, med placering i Katrineholm. Myndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda allmänheten och stödjer kommunerna i frågor som rör elektromagnetiska fält. Myndigheten har också tillsynsansvar för arbetsplatse... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Till myndighetens enhet för miljöövervakning söker vi nu en kommunikativ utredare för ett vikariat under perioden 1 augusti till 31 mars 2020, med placering i Katrineholm.

Myndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda allmänheten och stödjer kommunerna i frågor som rör elektromagnetiska fält. Myndigheten har också tillsynsansvar för arbetsplatser med förhöjd halt av radon och vi stödjer kommunerna i deras tillsyn inom radonområdet.

Enheten för miljöövervakning, inom avdelningen för strålskydd, består för närvarande av en enhetschef och 13 medarbetare. Enheten arbetar med naturlig strålning, icke joniserande strålning, miljöövervakning samt med samordningen av miljökvalitetsmålet Säker strålmiljö.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du får den viktiga rollen att informera och besvara e-postfrågor från allmänhet och kommuner, främst inom områdena elektromagnetiska fält och radon. Radonfrågor kan också komma från arbetsgivare. Du får också svara på enklare remisser och, i samverkan med våra experter, förmedla myndighetens rekommendationer till allmänheten.

Är du den vi söker?
Det här är en möjlighet för dig som är nyutexaminerad.
Du har examen från universitet-eller högskola inom det naturvetenskapliga området eller civilingenjörs examen inom ett område som myndigheten bedömer som relevant. Du behärskar svenska och engelska väl, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att
• förmedla teknisk fakta och fakta om hälsorisker på ett lättförståeligt sätt i tal och skrift
• skriva rapporter.

För att fungera bra i rollen som utredare behöver du

•vara utåtriktad och flexibel
• vara nyfiken, kreativ och pedagogisk
• är strukturerad och metodisk
• ha hög integritet
• ha lätt för att arbeta självständigt och att samverka med andra.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Sedan den 1 oktober 2018 har myndigheten verksamhet i både Solna och Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Hélène Asp, telefon 08-799 41 98.

Facklig företrädare är Lars Bennemo, SACO, telefon 08-799 41 99, Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 3 juni 2019.

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre