Lediga jobb som Bibliotekarie i Katrineholm

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie till sjukhusbiblioteken i Sörmland

Ansök    Okt 11    REGION SÖRMLAND    Bibliotekarie
Sjukhusbiblioteken i Sörmland, Eskilstuna eller Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Sjukhusbiblioteken i Sörmland är en verksamhet med b... Visa mer
Sjukhusbiblioteken i Sörmland, Eskilstuna eller Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Sjukhusbiblioteken i Sörmland är en verksamhet med bibliotek och bibliotekarier på regionens alla fyra sjukhus. Vi har ett tätt samarbete inom sjukhusbiblioteken i Sörmland och arbetar tillsammans mellan sjukhusen. Vi är en del av och arbetar nära centrum för klinisk forskning i Region Sörmland. Tillsammans arbetar vi för att alla anställda i regionen ska kunna forska och att alla ska ha tillgång till forskning, kunskap och evidens.

Vi söker nu två bibliotekarier, en med placering på Mälarsjukhuset i Eskilstuna och en med placering på Kullbergska sjukhuset och Regionsjukhuset Karsudden Katrineholm. Den ena tjänsten är en tillsvidaretjänst och den andra tjänsten ett vikariat.

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie på sjukhusbiblioteken har du en utvecklande och viktig uppgift i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Region Sörmland. Vårt mål är att på olika sätt tillgängliggöra forskning, kunskap och evidens för regionens anställda och vi arbetar aktivt nära hälso- och sjukvården. Förutom regionanställda möter vi även studenter, patienter och anhöriga i våra bibliotek.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att utföra informationssökning på uppdrag, hålla visningar och handledningar samt delta på möten som klinisk bibliotekarie. Vi arbetar aktivt för att utveckla våra arbetssätt och vår kompetens. Om du är intresserad av till exempel pedagogik och utbildning, IT, webbredigering eller forskningsstöd kan det finnas utrymme att ta ett större ansvar inom något av områdena. Dessutom utför du arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på ett bibliotek, som till exempel att hantera cirkulation, beställa artiklar, sätta upp böcker och möta besökare i våra bibliotek.

Din kompetens
Du behöver inte kunna ämnesområdet medicin eller omvårdnad, men du ska ha förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågor. Därför är det en fördel om du har en vilja att utvecklas och är uthållig i ditt arbete när du tar dig an nya utmaningar. Du är noggrann och arbetar strukturerat och systematiskt för att sedan leverera med hög kvalitet. Eftersom vi arbetar tillsammans och utåtriktat behöver du ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation.

Vi söker dig med utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap. Vi ser gärna att du har en masterexamen alternativt en kandidatexamen tillsammans med ett stort intresse för informationssökning. Du har läst kurser i information retrieval/informationssökning eller har erfarenhet av att söka information i databaser.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Vikariat på heltid. 2023-01-01 till 2023-12-31 eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Bibliotekschef, Anna Videfrost 072-148 01 71.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på sjukhusbiblioteken i Sörmland!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-10-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Feb 11    Katrineholms kommun    Bibliotekarie
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Kulturförvaltningen svarar för - kommunens biblioteksverksamhet - den kommunala kulturverksamheten - ungdomsverksamhet - föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar - konstnärlig gestaltning av kommunens... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Kulturförvaltningen svarar för
- kommunens biblioteksverksamhet
- den kommunala kulturverksamheten
- ungdomsverksamhet
- föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar
- konstnärlig gestaltning av kommunens byggnader, parker och torg.

Katrineholms bibliotek erbjuder en stor variation på arbetsuppgifter på både huvudbiblioteket i Kulturhuset Ängeln, filialbibliotek samt skolbibliotek. Vi strävar efter att ge alla besökare, oavsett ålder och behov, den allra bästa service och engagemang. De relationer som vi skapar i skolbiblioteksverksamheten är en viktig kugge i arbetet på huvudbiblioteket där vi också har förmånen att samarbeta med kollegor med andra kompetenser från andra avdelningar. Detta gör bibliotekarieuppdraget rikt, mångfacetterat och ibland utmanande.

Katrineholms bibliotek har under åren strävat efter att använda teknikens möjligheter så långt det är möjligt. Idag innebär det ett så kallat merÖppet huvudbibliotek, biblioteksdatasystemet koha (öppen källkod), tillgång till Bibblix och RFIDautomater i alla bibliotekslokaler. Katrineholms bibliotek har väl utvecklade samarbeten med andra förvaltningar inom den egna kommunen, andra kommuner i regionen och även nationellt för att driva verksamhetsutveckling inom områden som digital delaktighet, bibliotek i skola och förskola samt systemutveckling.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär arbete på folkbibliotek. Övergripande ligger uppdragen att inspirera till läsning, stärka litteraturen och det demokratiska samhället.

På folkbiblioteket blir uppdragen till arbetsuppgifter såsom informationstjänstgöring, ämnesansvar med fördjupat arbete inom SAB-systemet och fördjupat arbete med folkbibliotekets läsfrämjande programverksamhet. Detta innebär en bredd i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi på Katrineholms bibliotek söker en kollega med bibliotekarieexamen eller examen i informations- och biblioteksvetenskap. Du ska ha längre erfarenhet av att arbeta på folkbibliotek och fördjupad förståelse för biblioteket som institution i samhället.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person ser vi att du är självgående, du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och tar självständigt reda på nödvändig information som krävs för dina uppgifter.

Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer. Du arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt uppmärksammar andras synpunkter och kompetens på ett sätt som gynnar helheten.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bibliotekarie till sjukhusbiblioteken i Sörmland

Ansök    Maj 12    REGION SÖRMLAND    Bibliotekarie
Sjukhusbiblioteken i Sörmland, Regionsjukhuset Karsudden, Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Sjukhusbiblioteken ... Visa mer
Sjukhusbiblioteken i Sörmland, Regionsjukhuset Karsudden, Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Sjukhusbiblioteken i Sörmland är en länsövergripande verksamhet med bibliotek och bibliotekarier på alla fyra sjukhus i länet. Vi är en del av Centrum för klinisk forskning i Region Sörmland.

Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm är ett rättspsykiatriskt sjukhus med 143 vårdplatser, som erbjuder högspecialiserad rikssjukvård. Här vårdas merparten av patienterna enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Målet för rättspsykiatrisk vård handlar om att förbättra enskilda patienters psykiska hälsa för att klara ett liv i samhället. Rättspsykiatrisk vård ska även beakta samhällsskyddet genom att vården arbetar för att förebygga återfall i brott.

På Regionsjukhuset Karsudden präglas vården och behandlingen av ett personcentrerat arbetssätt där varje enskild patient inkluderas i planeringen och utförandet av sin vård i syfte att uppnå sina mål. För våra medarbetare erbjuder vi kontinuerlig kompetensutveckling i en engagerad, kunskapsintensiv och lärande organisation.
Genom hög delaktighet och kompetenta ledare och medarbetare skapar vi tillsammans Regionsjukhuset Karsudden, - Ett sjukhus för framtiden.

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie på sjukhusbiblioteken har du en utvecklande och viktig uppgift i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Region Sörmland. Tillsammans med dina kollegor kommer du att delta i bibliotekens gemensamma arbete kring att genomföra sökuppdrag, utbildningar, artikelbeställningar och delta som klinisk bibliotekarie i olika sammanhang. Dessutom utför du arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på ett bibliotek, som till exempel hantera cirkulation, sätta upp böcker och möta besökare i biblioteket. I våra bibliotek möter vi regionanställda, studenter inom vårdrelaterade ämnen, patienter och anhöriga.

Vi har ett tätt samarbete inom sjukhusbiblioteken i Sörmland och arbetar tillsammans mellan sjukhusen. I tjänsten ingår arbete både på biblioteket på Regionsjukhuset Karsudden och biblioteket på Kullbergska sjukhuset. Biblioteket på Regionsjukhuset Karsudden har flyttat in i nya lokaler och biblioteket på Kullbergska sjukhuset planeras flytta in i nya lokaler till årsskiftet.

Din kompetens
Du behöver inte kunna ämnesområdet medicin eller omvårdnad, men du ska ha förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågor. Därför är det en fördel om du har en vilja att utvecklas och är uthållig i ditt arbete när du tar dig an nya utmaningar. Du är noggrann och arbetar strukturerat och systematiskt för att sedan leverera med hög kvalitet. Eftersom vi arbetar tillsammans förväntar vi oss en kollega med god samarbetsförmåga som är tydlig i sin kommunikation. Du ska ha förståelse för nyttan i att synliggöra medicinsk kunskap och information inom hälso- och sjukvård och vilja bidra till att omsätta det i praktiken.

Vi söker dig med utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap. Du får gärna ha tidigare erfarenheter av arbete i en vetenskaplig miljö i någon form, men är du nyutexaminerad med stor vilja att lära är du också varmt välkommen att söka dig till oss. Du behöver ha en mycket god förmåga att tala, läsa och skriva svenska och engelska. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Länsövergripande bibliotekschef Anna Videfrost, 072-148 01 71.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Sjukhusbiblioteken i Sörmland!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-05-26.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Bibliotekarie till vikariat

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Kulturförvaltningen svarar för - kommunens biblioteksverksamhet - den kommunala kulturverksamheten - ungdomsverksamhet - föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar - konstnärlig gestaltning av kommunens... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Kulturförvaltningen svarar för
- kommunens biblioteksverksamhet
- den kommunala kulturverksamheten
- ungdomsverksamhet
- föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar
- konstnärlig gestaltning av kommunens byggnader, parker och torg.

Katrineholms bibliotek erbjuder en stor variation på arbetsuppgifter på både huvudbiblioteket i Kulturhuset Ängeln, filialbibliotek samt skolbibliotek. Vi strävar efter att ge alla besökare, oavsett ålder och behov, den allra bästa service och engagemang. De relationer som vi skapar i skolbiblioteksverksamheten är en viktig kugge i arbetet på huvudbiblioteket där vi också har förmånen att samarbeta med kollegor med andra kompetenser från andra avdelningar. Detta gör bibliotekarieuppdraget rikt, mångfacetterat och ibland utmanande.

Katrineholms bibliotek har under åren strävat efter att använda teknikens möjligheter så långt det är möjligt. Idag innebär det ett så kallat merÖppet huvudbibliotek, biblioteksdatasystemet koha (öppen källkod), tillgång till Bibblix och RFIDautomater i alla bibliotekslokaler. Katrineholms bibliotek har väl utvecklade samarbeten med andra förvaltningar inom den egna kommunen, andra kommuner i regionen och även nationellt för att driva verksamhetsutveckling inom områden som digital delaktighet, bibliotek i skola och förskola samt systemutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär arbete på både folkbibliotek och skolbibliotek. Övergripande ligger uppdragen att öka läslusten och den digitala delaktigheten, stärka litteraturen och det demokratiska samhället.

På folkbiblioteket blir uppdragen till arbetsuppgifter såsom informationstjänstgöring, ämnesansvar och medverkan i programverksamhet med mera. På skolbiblioteket bedrivs verksamhet med bland annat bokprat, tematiska ämnesövergripande projekt och källkritikslektioner.

Inom dessa ramar finns stora möjligheter att påverka innehåll i arbetsuppgifter med hjälp av egen drivkraft och stöd av kunniga kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi på Katrineholms bibliotek söker en nyfiken kollega med examen i informations- och biblioteksvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek och/eller skolbibliotek. Erfarenhet av att arbeta med service och/eller med barn och/eller unga är meriterande men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som person ser vi att du är självgående, du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och tar självständigt reda på nödvändig information som krävs för dina uppgifter. Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer.

Vi vill att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och lätt för att ändra ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt uppmärksammar andras synpunkter och kompetens på ett sätt som gynnar helheten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bibliotekarie

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Kulturförvaltningen svarar för - kommunens biblioteksverksamhet - den kommunala kulturverksamheten - ungdomsverksamhet - föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar - konstnärlig gestaltning av komm... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Kulturförvaltningen svarar för
- kommunens biblioteksverksamhet
- den kommunala kulturverksamheten
- ungdomsverksamhet
- föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar
- konstnärlig gestaltning av kommunens byggnader, parker och torg.

Katrineholms bibliotek erbjuder en stor variation på arbetsuppgifter på både huvudbiblioteket i Kulturhuset Ängeln, filialbibliotek samt skolbibliotek. Vi strävar efter att ge alla besökare, oavsett ålder och behov, den allra bästa service och engagemang. De relationer som vi skapar i skolbiblioteksverksamheten är en viktig kugge i arbetet på huvudbiblioteket där vi också har förmånen att samarbeta med kollegor med andra kompetenser från andra avdelningar. Detta gör bibliotekarieuppdraget rikt, mångfacetterat och ibland utmanande.

Katrineholms bibliotek har under åren strävat efter att använda teknikens möjligheter så långt det är möjligt. Idag innebär det ett så kallat merÖppet huvudbibliotek, biblioteksdatasystemet koha (öppen källkod), tillgång till Bibblix och RFID-automater i alla bibliotekslokaler. Katrineholms bibliotek har väl utvecklade samarbeten med andra förvaltningar inom den egna kommunen, andra kommuner i regionen och även nationellt för att driva verksamhetsutveckling inom områden som digital delaktighet, bibliotek i skola och förskola samt systemutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär arbete på både folkbibliotek och skolbibliotek. Övergripande ligger uppdragen att öka läslusten och den digitala delaktigheten, stärka litteraturen och det demokratiska samhället.

På folkbiblioteket blir uppdragen till arbetsuppgifter såsom informationstjänstgöring, ämnesansvar och medverkan i programverksamhet med mera. På skolbiblioteket bedrivs verksamhet med bland annat bokprat, tematiska ämnesövergripande projekt och källkritikslektioner.

Inom dessa ramar finns stora möjligheter att påverka innehåll i arbetsuppgifter med hjälp av egen drivkraft och stöd av kunniga kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi på Katrineholms bibliotek söker en nyfiken kollega med examen i informations- och biblioteksvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek och/eller skolbibliotek. Erfarenhet av att arbeta med service och/eller med barn och/eller unga är meriterande men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som person ser vi att du är självgående, du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och tar självständigt reda på nödvändig information som krävs för dina uppgifter.
Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer.

Vi vill att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och lätt för att ändra ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt uppmärksammar andras synpunkter och kompetens på ett sätt som gynnar helheten.

Den här rekryteringen avser två tjänster, en tillsvidare och en visstidsanställning på 4 månader från och med 1/9. Ange i ansökan vilka/vilken av dessa två du är intresserad av.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bibliotekarie till sjukhusbiblioteken i Sörmland

Ansök    Feb 6    Region Sörmland    Bibliotekarie
Sjukhusbiblioteken i Sörmland med placering i Katrineholm Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Sjukhusbiblioteken i Sörmland är en länsövergripande ... Visa mer
Sjukhusbiblioteken i Sörmland med placering i Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!


Om oss
Sjukhusbiblioteken spelar en viktig roll för regionens anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar i första hand till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat. Sjukhusbiblioteken i Sörmland är en länsövergripande verksamhet. Vi har bibliotek och bibliotekarier på alla fyra sjukhus i länet. Organisationen är en del av Centrum för klinisk forskning i Region Sörmland.
Regionsjukhuset Karsudden beskriver det rättspsykiatriska uppdraget som uppgiften att rusta patienterna för deras framtid. Sjukhuset är ett av Sveriges största rättspsykiatriska sjukhus med förhöjd säkerhetsklassificering.

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie på sjukhusbiblioteken har du en utvecklande och viktig uppgift i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Region Sörmland. På Regionsjukhuset Karsudden innebär bibliotekariearbetet också patientkontakt och samarbete med personal och verksamhet vid rehabiliteringsenheten. Under slutet av 2020 flyttar biblioteket in i helt nybyggda lokaler och det finns stor möjlighet att påverka och utveckla rummet och tankarna kring framtida verksamheter för dig som kommer ny till tjänsten.
Tillsammans med dina kollegor på de andra sjukhusen kommer du att delta i bibliotekens gemensamma löpande arbete kring att genomföra sökuppdrag, artikelbeställningar och deltagande i olika sammanhang där vår kompetens efterfrågas. På Karsudden blir du ansvarig för inköp, katalogisering och alla andra arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på ett bibliotek. Du kommer också att gå bokvagnsrond regelbundet.

Din kompetens
Du behöver inte kunna ämnesområdet medicin, psykiatri eller omvårdnad, men du ska ha förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågor, arbeta strukturerat och systematiskt för att sedan leverera med hög kvalitet. Du är noggrann och samarbetsvillig. Det är också viktigt att du är social och öppen tillsammans med kollegor, patienter och personal. Om du drivs av nyfikenhet och vilja att lära dig är det här rätt jobb för dig. Tillsammans hjälper vi varandra att lyckas. Vi förväntar oss en kollega som tänker som en problemlösare och är angelägen om att vara en bra bibliotekarie. Du ska ha förståelse för nyttan i att synliggöra medicinsk kunskap och information inom hälso- och sjukvård och vilja bidra till att omsätta det i praktiken.

Du behöver ha utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och du får gärna ha tidigare erfarenheter av arbete i en vetenskaplig miljö i någon form, men är du nyutexaminerad med stor vilja att lära är du också varmt välkommen att söka dig till oss. Du behöver ha en mycket god förmåga att tala, läsa och skriva svenska och engelska. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan bli aktuell för denna tjänst. Tillträde den 4 maj eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Länsövergripande bibliotekschef Kristina Smedeby, 073-033 33 13.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på sjukhusbiblioteken i Sörmland!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-03-02.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre