Lediga jobb som Skolbibliotekarie i Katrineholm

Se lediga jobb som Skolbibliotekarie i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Skolbibliotekarie

Ansök    Apr 15    Katrineholms kommun    Skolbibliotekarie
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Kulturförvaltningen svarar för - kommunens biblioteksverksamhet - den kommunala kulturverksamheten - ungdomsverksamhet - föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar - konstnärlig gestaltning av kommunens... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Kulturförvaltningen svarar för
- kommunens biblioteksverksamhet
- den kommunala kulturverksamheten
- ungdomsverksamhet
- föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar
- konstnärlig gestaltning av kommunens byggnader, parker och torg.

Katrineholms bibliotek erbjuder en stor variation på arbetsuppgifter på både huvudbiblioteket i Kulturhuset Ängeln, filialbibliotek samt skolbibliotek. Vi strävar efter att ge alla besökare, oavsett ålder och behov, den allra bästa service och engagemang.

De relationer som vi skapar i skolbiblioteksverksamheten är en viktig kugge i arbetet på huvudbiblioteket där vi också har förmånen att samarbeta med kollegor med andra kompetenser från andra avdelningar. Detta gör bibliotekarieuppdraget rikt, mångfacetterat och ibland utmanande.

Katrineholms bibliotek har under åren strävat efter att använda teknikens möjligheter så långt det är möjligt. Idag innebär det ett så kallat MerÖppet huvudbibliotek, biblioteksdatasystemet Koha (öppen källkod), tillgång till Bibblix och RFIDautomater i alla bibliotekslokaler.

Katrineholms bibliotek har väl utvecklade samarbeten med andra förvaltningar inom den egna kommunen, andra kommuner i regionen och även nationellt för att driva verksamhetsutveckling inom områden som digital delaktighet, bibliotek i skola och förskola samt systemutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär framförallt arbete på ett av högstadieskolan Järvens skolbibliotek men timmar i informationsdisken på folkbibliotekets huvudbibliotek på Kulturhuset Ängeln ingår också. Övergripande ligger uppdragen att öka läslusten och den digitala delaktigheten, stärka litteraturen och det demokratiska samhället.

På skolbiblioteket bedrivs verksamhet med bland annat bokprat, bibliotekskunskap och MIK. Det kan innehålla tematiska ämnesövergripande projekt och källkritikslektioner. Framförallt handlar det om att driva ett bibliotek med allt vad det innebär; inköp och gallring, bokuppsättning och exponering av litteratur, både i det fysiska rummet och det digitala rummet. Samarbete med lärare och övrig skolpersonal samt övriga skolbibliotekarier är en viktig del i arbetet.

Inom dessa ramar finns stora möjligheter att påverka innehåll i arbetsuppgifter med hjälp av egen drivkraft och stöd av kunniga kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi på Katrineholms bibliotek söker en nyfiken kollega med examen i informations- och biblioteksvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek och/eller skolbibliotek. Erfarenhet av att arbeta med service och/eller med barn och/eller unga är meriterande men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som person ser vi att du är självgående, du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och tar självständigt reda på nödvändig information som krävs för dina uppgifter.

Du är lugn, stabil och kontrollerad och du agerar professionellt i stressade och svåra situationer.

Vi vill att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och lätt för att ändra ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du arbetar bra tillsammans med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt uppmärksammar andras synpunkter och kompetens på ett sätt som gynnar helheten.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Skolbibliotekarie

Ansök    Jul 4    Katrineholms kommun    Skolbibliotekarie
Kulturförvaltningen svarar för - delar av kommunens biblioteksverksamhet - den kommunala kulturverksamheten - ungdomsverksamhet - föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar - konstnärlig utsmyckning av kommunens byggnader, parker och torg. Biblioteken i Katrineholm består av stadsbibliotek, tre filialer och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Brinner du för att arbeta med barn och unga, inspirera dem och öka deras läsglädje?... Visa mer
Kulturförvaltningen svarar för
- delar av kommunens biblioteksverksamhet
- den kommunala kulturverksamheten
- ungdomsverksamhet
- föreningsbidrag för och kontakter med kulturföreningar
- konstnärlig utsmyckning av kommunens byggnader, parker och torg.

Biblioteken i Katrineholm består av stadsbibliotek, tre filialer och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Brinner du för att arbeta med barn och unga, inspirera dem och öka deras läsglädje? Då är detta en tjänst för dig.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär ansvar för totalt fyra skolbibliotek med elever från förskoleklass till mellanstadiet. Viss arbetstid är förlagd på huvudbiblioteket.

Du arbetar med elevernas språkutveckling med fokus på läsfrämjande och språkutvecklande aktiviteter, till exempel bokprat och exponering av böcker. Du stöttar och vägleder elever och lärare kring litteratur och MIK-frågor. I tjänsten ingår också sedvanliga biblioteksuppgifter såsom utlån, inköp och gallring. Inom dessa ramar finns stora möjligheter att påverka innehåll i arbetsuppgifter med hjälp av egen drivkraft och stöd av kunniga kollegor. Du kommer vara en del av vårt skolbiblioteksnätverk för grundskolan med totalt fem skolbibliotekarier.

Övergripande har uppdraget fokus på läsfrämjande och litteratur.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs bibliotekarieutbildning eller motsvarande kunskaper, som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek och/eller skolbibliotek.

Som person har du god samarbets- och pedagogisk förmåga, är utåtriktad, serviceinriktad, initiativrik och engagerad. Du har också goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Körkort är ett krav då flera av skolbiblioteken ligger i kommunens kransorter.

ÖVRIGT
Katrineholm är en kommun där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Våra cirka 3300 medarbetare gör stor skillnad varje dag, där vi tillsammans arbetar utifrån vår värdegrund RÖTT; respekt, öppenhet, tydlighet och tillit för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medborgare. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg.

Läs mer om oss som arbetsgivare, vårt erbjudande och karriärvägar här: https://www.katrineholm.se/arbeta-hos-oss/vi-som-arbetsgivare.html

Den aktuella tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre