Lediga jobb som Säkerhetsingenjör i Katrineholm

Se lediga jobb som Säkerhetsingenjör i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Inspektör inom åldringshantering och underhåll

Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle? Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega! Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med tillsyn inom åldringshantering och underhål... Visa mer
Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle?

Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega!

Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med tillsyn inom åldringshantering och underhåll.

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är

Underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor, anläggningsändringar, händelseuppföljning nationellt samt INES-rapportering.    

Inom dessa områden ingår ansvaret för frågor rörande åldringshantering och underhåll.

Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete där du får arbeta pådrivande och förebyggande med frågor inom tillsynen som rör åldringshantering och underhåll av de kärntekniska anläggningarna.

Tillsyn bedrivs i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar, vilket oftast sker i team sammansatta av experter från olika kompetensområden. Du får även möjlighet att kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bland annat tillsyn ingår i arbetet.

Vi ser att du är en högkompetent lagspelare som brinner för att jobba i effektiva team och ständigt utveckla verksamheten. Som person ser du oftast möjligheter istället för svårigheter.   

Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Du kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom ditt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA och du kommer att stödja enhetens arbete inom IAEA:s program IGALL (International Generic Ageing Lessons Learned). Vid behov kan du komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• Ingenjörsutbildning eller naturvetenskaplig utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som relevant
• kunskap om underhållsprogram, underhållsmetoder eller underhållsstrategier inom kärnteknisk verksamhet eller annan verksamhet med höga krav på säkerhet eller tillgänglighet
• god kunskap att kommunicera på svenska i tal och skrift
• kunskap att kommunicera på engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har 


• erfarenhet av åldringshantering inom kärnteknisk verksamhet eller annan verksamhet med höga krav på säkerhet eller tillgänglighet
• erfarenhet av underhållsstyrning eller underhållsarbete inom kärnteknisk verksamhet eller annan verksamhet med höga krav på säkerhet eller tillgänglighet
• kunskap om processkemi
• kunskap om polymerers degraderingsmekanismer
• vana vid att samordna och leda projekt.

Personliga egenskaper
Rollen som inspektör innebär många kontaktytor och samarbeten vilket innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och förmåga att kunna kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt. Vidare är du självgående samt har ett gott omdöme där du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. 

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten; kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81. 

Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor mellan kontoren kan förekomma/resor i tjänsten förekommer. Du uppger önskad placeringsort i samband med din ansökan.

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svara på urvalsfrågor. Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 28 augusti 2024.

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. Visa mindre

MTO inspektör

Vill du arbeta med frågor som har långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle och bli en av våra experter inom området Människa-Teknik-Organisation? Trivs du i en relationsskapande roll där du får sammanväga information till en övergripande bild? Är du dessutom en person som har förmåga att driva dig själv och ditt arbete framåt? Då kan du vara vår blivande kollega! Läs mer om vår verksamhet www.stralsakerhetsmyndigheten.se   Människa-Teknik... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle och bli en av våra experter inom området Människa-Teknik-Organisation?

Trivs du i en relationsskapande roll där du får sammanväga information till en övergripande bild? Är du dessutom en person som har förmåga att driva dig själv och ditt arbete framåt? Då kan du vara vår blivande kollega!

Läs mer om vår verksamhet www.stralsakerhetsmyndigheten.se

 

Människa-Teknik-Organisation

Enheten för Tillsynssamordning och MTO har ett ansvar för tillsynssamordning och att bedriva tillsyn över alla de verksamheter som myndigheten svarar för och består för närvarande av en enhetschef och 8 medarbetare. Nu söker vi ytterligare medarbetare med kompetens inom området Människa-Teknik – Organisation (MTO) med placering i Solna, Katrineholm eller Göteborg. 

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

I tillsyn arbetar vi alltid i team vilket innebär att medverka vid inspektioner (vilket innebär tjänsteresor till de verksamhetsutövare som är under vår tillsyn) samt genomföra granskningar inom enhetens olika sakområden för att kontrollera att tillståndshavarna tar sitt ansvar för strålsäkerheten och uppfyller samhällets krav på verksamheten. Arbetet kan också innebära att granska tillståndsärenden.

Vi erbjuder dig ett arbete där du, i nära samarbete med andra inspektörer och utredare med teknisk kompetens av olika slag samt med kolleger på enheten, får arbeta med samordning av tillsyn inom avdelningen samt tillsyn inom följande arbetsområden: 


• organisation, ledning och styrning
• säkerhetskultur och säkerhetsledning
• kompetens och bemanning
• utredning av händelser och riskanalyser
• erfarenhetsåterföring
• konstruktion anpassad till människans förutsättningar
• egenkontroll
• beredskap

Enheten har myndighetens samlade kompetens inom MTO och utgör således ett stöd till hela myndigheten inom detta sakområde vilket även inkluderar eventuellt kommande ansökningar om ny kärnkraft.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• Universitets- eller högskoleexamen med inriktning beteendevetenskap, kognitionsvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
• Fördjupade kunskaper inom något eller några av följande områden: - kognitiv psykologi - organisationspsykologi - arbetspsykologi, gärna med inriktning mot industriell organisation.


• Kunskap om MTO och hur det perspektivet och samspelet tillämpas i utredningar
• Aktuell erfarenhet av något arbete där du tillämpat MTO-perspektivet.
• Goda kunskaper i och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har


• Erfarenhet av kvalificerat arbete i en organisation där du tillämpat MTO-perspektivet i ditt arbete
• Erfarenhet av att ha arbetat på en myndighet
• Erfarenhet av att ha arbetet med tillsyn
• Erfarenhet av kärnkraftsreaktorer och andra kärntekniska anläggningar samt mot annan tillståndspliktig verksamhet med joniserande strålning, exempelvis medicinska bestrålningar
• Erfarenhet av arbete med beredskap

Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor behöver du ha en god samarbetsförmåga och genom en personlig mognad kunna anpassa dig till situationer på ett professionellt sätt.

Som person är du nyfiken och tar egna initiativ samt vill uppnå resultat i ditt arbete.

Vi ser även att du är flexibel samt har förmåga att se helheten, vara kvalitetsmedveten och noggrann samt arbetar strukturerat.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning. 

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. ”

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Anne Edland, 08-7994391.

Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor mellan kontoren kan förekomma. Du uppger önskad placeringsort i samband med din ansökan.

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svarar på urvalsfrågor. Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. 

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Läs mer om vår verksamhet  www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 15 september 2024

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. Visa mindre

Inspektör inom miljö

Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert? Är du en strukturerad, kommunikativ person som gillar att samarbeta? Då kan du vara vår blivande kollega! Samhällsviktiga arbetsuppgifter Enheten allmänhet och miljö, som tillhör avdelningen Tillsyn, består för närvarande av en enhetschef och 12 medarbetare. Enheten arbetar med tillsyn gällande skydd av allmänhet och miljö avseende bland annat lokal miljöövervakning för kärntekniska anläggningar, omhänd... Visa mer
Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert?

Är du en strukturerad, kommunikativ person som gillar att samarbeta? Då kan du vara vår blivande kollega!

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Enheten allmänhet och miljö, som tillhör avdelningen Tillsyn, består för närvarande av en enhetschef och 12 medarbetare. Enheten arbetar med tillsyn gällande skydd av allmänhet och miljö avseende bland annat lokal miljöövervakning för kärntekniska anläggningar, omhändertagande av radioaktivt avfall, friklassning av material samt förorenade områden. Vidare ansvarar enheten för tillsyn och tillsynsvägledning av arbetsplatser med höga radonnivåer, UV, laser och kosmetiska behandlingar.

Denna tjänst innebär att du får möjlighet att arbeta med tillsyn av de kärntekniska anläggningarna. Till en början blir ditt fokus inom området lokal miljöövervakning, vilket inkluderar utsläpp och radioaktiva ämnen i miljön. På sikt kommer du även att genomföra tillsyn inom fler av enhetens ansvarsområden.

Vi erbjuder dig ett viktigt arbete i en händelserik miljö där du tillsammans med oss får;


• delta i arbetet med att säkerställa ett strålsäkert samhälle och en ansvarsfull hantering av kraven inom lokal miljöövervakning.
• planera, genomföra och leda tillsyn och granskningar som ligger till grund för myndighetens bedömningar och beslut inom enhetens ansvarsområden,
• arbeta med varierande uppgifter vilka du har både förtroende och utrymme att påverka,
• delaktighet i det interna utvecklingsarbetet på myndigheten.

Arbetet innebär regelbundet resor inom Sverige och du kommer att få arbeta tillsammans med kollegor i olika arbetsteam beroende på vilken fråga du arbetar med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• akademisk examen inom naturvetenskaplig eller teknisk utbildning eller annan motsvarande examen som myndigheten anser lämplig för tjänsten
• goda kunskaper i och god förmåga att utrycka dig på svenska och engelska.
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom ett eller flera av följande områden:


• Utbildning inom radiokemi, strålningsfysik
• Erfarenhet av arbete med utsläpp av radioaktiva ämnen och dess konsekvenser för allmänhet och miljö
• Erfarenhet av att ha arbetat i verksamhet med radioaktiva ämnen, såsom exempelvis med utredningar om radioaktiva ämnen i miljön
• Erfarenhet om hur radioaktiva ämnen uppkommer och fördelas vid olika delar av kärnteknisk verksamhet
• Erfarenhet av arbete med metoder för att bestämma förekomst av radioaktiva ämnen
• Erfarenhet av arbete med omhändertagande av radioaktivt avfall
• Tillsynsarbete på myndighet

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad i ditt arbetssätt samt vara självgående. Då rollen innefattar många kontaktytor är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning. I den här rollen blir du anställd som Inspektör.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. 

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Eva Gimholt, 08-799 40 87.

Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor mellan kontoren samt i tjänsten förekommer. Du uppger önskad placeringsort i samband med din ansökan.

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svara på urvalsfrågor. Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. 

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 26 September 2024

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. 

Läs mer om vår verksamhet här www.stralsakerhetsmyndigheten.se Visa mindre

Inspektör inom systemteknik för tryckvattenreaktorer

Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert? Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega! Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med tillsyn inom systemteknikområdet med inriktning mot säkerhetssy... Visa mer
Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert?

Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega!

Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med tillsyn inom systemteknikområdet med inriktning mot säkerhetssystemens konstruktion och utformning i en tryckvattenreaktor.                                                          

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är

Underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor, anläggningsändringar, händelseuppföljning nationellt samt INES-rapportering.    

Inom dessa områden ingår bland annat ansvaret för tillsyn inom systemteknikområdet.

Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar, vilket oftast sker i team sammansatta av experter från olika kompetensområden.

Arbetsuppgifterna omfattar främst att granska anläggningsändringar av säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar, leda eller medverka i inspektioner och verksamhetsbevakningar rörande frågor som rör säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar samt stödja enhetens arbete med underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor rörande tryckvattenreaktorer.

Du får även möjlighet att kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bland annat tillsyn ingår i arbetet.

Vi ser att du är en högkompetent lagspelare som brinner för att jobba i effektiva team och kontinuerligt utveckla verksamheten. Som person ser du oftast möjligheter istället för svårigheter.   

Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Du kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom ditt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Vid behov kan du komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• Ingenjörsutbildning eller naturvetenskaplig utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som relevant
• erfarenhet av arbete inom kärnteknisk verksamhet med tryckvattenreaktorer
• erfarenhet av reaktorsäkerhetsfrågor
• kunskap om säkerhetsprinciper och säkerhetsfilosofi inom kärnkraftsområdet samt om säkerhetsfunktionernas uppbyggnad och konstruktion i kärnkraftverk
• god kunskap att kommunicera på svenska i tal och skrift
• kunskap att kommunicera på engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har 


• kunskap om kärnkraftverks säkerhetsanalyser
• erfarenhet av utrednings- eller granskningsarbete
• arbetat inom kärnteknisk verksamhet med kokvattenreaktorer.

Personliga egenskaper
Rollen som inspektör innebär många kontaktytor och samarbeten vilket innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och förmåga att kunna kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt. Vidare är du självgående samt har ett gott omdöme där du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. 

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten; kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81. 

Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor mellan kontoren kan förekomma/resor i tjänsten förekommer. Du uppger önskad placeringsort i samband med din ansökan.

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svarar på urvalsfrågor. För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande ber vi dig därför att svara på urvalsfrågorna. Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 28 augusti 2024.

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. 

Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Visa mindre

Inspektör inom elkraft

Vill du arbeta med frågor som har långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega! Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med tillsyn inom elkraft. E... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?

Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega!

Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med tillsyn inom elkraft.

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är

Underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor, anläggningsändringar, händelseuppföljning nationellt samt INES-rapportering.    

Inom dessa områden ingår bland annat ansvaret för tillsyn av frågor som rör säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar inklusive elkraft och styr- och reglersystem.

Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete där du får arbeta pådrivande och förebyggande med frågor inom tillsynen som rör elkraftförsörjningen till säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar. Det kan handla om konstruktion, validering och verifiering av elkraftsutrustning, åldring- och underhållsfrågor samt uppföljning av inträffade händelser relaterat till elkraftsförsörjningen.

Tillsyn bedrivs i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar, vilket oftast sker i team sammansatta av experter från olika kompetensområden.

Du kommer även att ha ett stort ansvar för utvecklingen av vår tillsyn inom elkraft.  Du får även möjlighet att kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bland annat tillsyn ingår i arbetet.

Vi ser att du är en högkompetent lagspelare som brinner för att jobba i effektiva team och ständigt utveckla verksamheten. Som person ser du oftast möjligheter istället för svårigheter.   

Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Du kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom ditt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Vid behov kan du komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• Ingenjörsutbildning eller naturvetenskaplig utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som relevant
• kunskap om konstruktion av elkraftförsörjning i säkerhetskritiska system samt elkrafttekniska standarder
• god kunskap att kommunicera på svenska i tal och skrift
• kunskap att kommunicera på engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har 


• erfarenhet av underhåll och/eller validering och verifiering av elkraftsutrustning
• erfarenhet av att ha granskat anläggningsändringar rörande elkraftförsörjning till säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar
• kunskap om styr- och reglersystem inom kärnkraftsindustrin eller annan industri med höga säkerhetskrav eller höga krav på tillgänglighet.

Personliga egenskaper

Rollen som inspektör innebär många kontaktytor och samarbeten vilket innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och förmåga att kunna kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt. Vidare är du självgående samt har ett gott omdöme där du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. ”

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten; kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81. 

Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor mellan kontoren kan förekomma/resor i tjänsten förekommer. Du uppger önskad placeringsort i samband med din ansökan.

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svara på urvalsfrågor. För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande ber vi dig därför att svara på urvalsfrågorna. Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 28 augusti 2024.

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. 

Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Visa mindre

Inspektör

Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert? Trivs du i en relationsskapande roll där du får sammanväga information till en övergripande bild? Är du dessutom en person som har förmåga att driva dig själv och ditt arbete framåt. Då kan du vara vår blivande kollega! Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se Enheten Tillsyn drift och avveckling Enhetens uppdrag är att genom tillsyn av de kärntekniska anläggningarnas kravuppfyll... Visa mer
Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert?

Trivs du i en relationsskapande roll där du får sammanväga information till en övergripande bild? Är du dessutom en person som har förmåga att driva dig själv och ditt arbete framåt. Då kan du vara vår blivande kollega!

Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Enheten Tillsyn drift och avveckling

Enhetens uppdrag är att genom tillsyn av de kärntekniska anläggningarnas kravuppfyllnad, verka för ett strålsäkert samhälle.

Detta innebär att löpande följa tillståndshavarnas verksamhet och utveckling och ha ett nära samarbete med myndighetens sakfrågekunniga. Enheten ansvarar för tillsyn av kärntekniska anläggningar i drift och under avveckling. Här ingår bland annat kärnkraftverken, kärnbränsletillverkare, anläggningar för förvaring av utbränt kärnbränsle och aktivt avfall. Enhetens expertisområde innefattar kunskap i hur anläggningarna är konstruerade, hur driften av anläggningarna går till och hur verksamheten är organiserad.

Nu behöver vi utöka vår enhet och söker dig som passar för en roll som inspektör mot kärntekniska anläggningar i drift.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Arbetet innefattar bland annat att fortlöpande ha kontakt med och följa upp rapporteringar från kärnkraften och övriga kärntekniska anläggningar samt initiera och vara delaktig på inspektions- och verksamhetsbevakningsinsatser.

Arbetet är varierande och du får möjlighet att arbeta med många olika tillsynsfrågor som rör de kärntekniska anläggningarna. Det gäller allt från fortlöpande kontakt med drift-, underhålls-, teknik- och säkerhetsavdelningar till medverkan i inspektioner inom olika sakområden av betydelse för säkerheten.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• examen från teknisk högskola eller motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer relevant.
• förmåga att kommunicera väl i tal och skrift på svenska.

För att vara intressant för tjänsten krävs kompetens/erfarenhet från minst ett av följande områden:


• Driftkompetens inom kärnkraft eller mycket god anläggningskännedom för någon av de reaktortyper som finns i Sverige.
• Erfarenhet av gransknings- eller kvalitetsarbete (ledningssystem) vid kärnkraftverk eller annan kärnteknisk anläggning.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att skriva tekniska utredningar eller granskningsrapporter. Det är även meriterande om du har arbetat med tillsyn eller internrevision tidigare.

Personliga egenskaper

Som person har du hög integritet och en förmåga att driva arbetet framåt. Då arbetet innefattar många kontaktytor är det viktigt att du har lätt att samarbeta.

Du har förmåga att se ur ett helhetsperspektiv och kan värdera och sammanväga information till en övergripande bild.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. ”

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Anita Hartman Persson; 08-799 40 86.

Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Du uppger önskad placeringsort i samband med din ansökan.

Resor i tjänsten förekommer.

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svara på urvalsfrågor. För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande ber vi dig därför att svara på urvalsfrågorna. Bifoga inte personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 8 september 2024

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. Visa mindre

Inspektör strålskydd patienter och arbetstagare hälso- och sjukvård

Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle?   Avdelnings och enhetsinformation Avdelningen Tillsyn ansvarar för tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Patienter och arbetstagare ansvarar för tillsyn gällande skydd av patienter och arbetstagare vid verksamheter med strålning inklusive hantering av rapporterade strålskyddshändelser. Tillsynen utförs dels i form av inspektioner hos tillståndshavarn... Visa mer
Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle?
 
Avdelnings och enhetsinformation

Avdelningen Tillsyn ansvarar för tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Patienter och arbetstagare ansvarar för tillsyn gällande skydd av patienter och arbetstagare vid verksamheter med strålning inklusive hantering av rapporterade strålskyddshändelser. Tillsynen utförs dels i form av inspektioner hos tillståndshavarna och dels genom olika typer av granskningar och värderingar som genomförs på distans. Enhetens huvudsakliga ansvarsområden inkluderar strålskydd inom hälso- och sjukvård inklusive tandvård, industri, kärnteknisk verksamhet, universitet, acceleratorverksamhet, veterinärmedicinsk verksamhet och radiografering.

Enheten består för närvarande av en enhetschef och 13 medarbetare. Av dessa arbetar fem huvudsakligen med tillsyn av hälso- och sjukvård, fem huvudsakligen med tillsyn av kärnteknisk verksamhet och tre medarbetare huvudsakligen med tillsyn av industrier, veterinärer, forskningsverksamhet, etc. Nu behöver vi komplettera enheten med ytterligare kompetens inom hälso- och sjukvård för att säkerställa att vi kan genomföra tillsyn på ett bra sätt samt att minska sårbarheten inom enhetens alla delområden.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
 Tjänsten innebär att tillsammans med kollegor


• planera, samordna, medverka vid och leda tillsyn hos tillståndshavare för att säkerställa att de tar sitt ansvar för strålsäkerheten för patienter och arbetstagare och uppfyller strålskyddsrelaterade krav på verksamheten,
• inhämta information och genomföra olika typer av granskningar och värderingar,
• arbeta pådrivande och säkerställa god strålsäkerhet,
• sprida tillsynsresultat och sammanställningar av tillsyn för att nå ut till många verksamhetsutövare,
• vidareutveckla tillsynsverksamheten och de riskvärderingar som ligger till grund för våra planer och program inom området.




Inriktning för denna tjänst är i första hand medicinsk röntgen och nuklearmedicin. Vi har kompetens och resurser inom dessa områden men behöver minska sårbarheten och förbättra våra förutsättningar för kontinuitet.

Tjänstens inriktning kan till viss del påverkas beroende på din kompetens och dina intressen. Rollen innebär tätt samarbete med kollegor inom enheten och även med andra enheter inom avdelningen. Det är viktigt att du kan skapa förtroende för myndighetens verksamhet hos externa parter och därmed påverka deras beteende så att strålsäkerheten förbättras. Kompetensutveckling är en viktig del av ditt arbete och du kommer i början av din anställning att genomgå en relativt omfattande intern utbildning om vår tillsyn.

Arbetet innebär resor mestadels inom landet.

Internt samarbetar vi främst inom avdelning Tillsyn i olika tillsynsinsatser och arbetsuppgifter. Denna roll kommer i första hand innebära tätt samarbete inom enheten och med några andra enheter på avdelningen. Externt har vi kontakt med tillståndshavare, andra myndigheter, liknande myndigheter i andra länder, etc. I den här rollen handlar det i första hand om tillståndshavare.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har 


• universitet- eller högskoleexamen med inriktning fysik, strålningsfysik, teknik, hälso- och sjukvård eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig,
• aktuell erfarenhet från klinisk verksamhet inom medicinsk röntgen, odontologisk röntgen, nuklearmedicin eller strålbehandling,
• erfarenhet av kvalitetsarbete inom hälso- och sjukvård,
• god kunskap om strålskydd och dess tillämpning i hälso- och sjukvården,
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet från klinisk verksamhet inom medicinsk röntgen eller nuklearmedicin,
• erfarenhet av strålsäkerhetsarbete i sjukvården,
• erfarenhet av inspektionsarbete eller annan granskande roll,
• erfarenhet av projektledning eller motsvarande,
• kunskap om hur hälso- och sjukvården är organiserad.

Dina personliga egenskaper

Rollen som inspektör innebär många kontaktytor och samarbeten vilket innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och förmåga att kunna kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt. Vidare är du självgående samt har ett gott omdöme där du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

 

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta Enhetschef Charlotte Lager, 08-799 44 91.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 1 april 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm. Vänligen ange önskad placeringsort i ansökan.

 

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar.

Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

Inspektör inom händelseanalys och uppföljning

Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle? Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega! Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med bedömning och analys av inträffade händelse... Visa mer
Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle?

Är du en initiativtagare med god kommunikativ förmåga som dessutom trivs med många samarbetsytor? Då kan du vara vår blivande kollega!

Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik består för närvarande av en enhetschef och tolv medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med dig som vill vara med och stärka samt utveckla vårt arbete med bedömning och analys av inträffade händelser, störningar och uppdagade avvikelser som rapporteras till myndigheten (kategori- och snabbstoppsrapporter).        

Enhetens huvudsakliga ansvarsområden är

Underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor, anläggningsändringar, händelseuppföljning nationellt samt INES-rapportering.    

Inom dessa områden ingår bland annat ansvaret för bedömning och analys av inträffade händelser, störningar och uppdagade säkerhetsbrister i kärnkraftverk, både för att se samband och trender samt för att värdera anläggningarnas åtgärder till följd av händelserna.

Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete där du får arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn av de kärntekniska anläggningarna. Du kommer att delta i en arbetsgrupp, med representanter från olika enheter och avdelningar med kompetens inom reaktorsäkerhet, drift av kärnkraftverk, samspelet människa-teknik-organisation och strålskydd. Arbetsgruppen följer upp och analyserar händelser i de svenska kärnkraftverken. Analysarbetet syftar bland annat till att identifiera trender och mönster i rapporterade händelser och bidrar till planering av tillsynsverksamheten och till de årliga samlade strålsäkerhetsvärderingarna. Du får även möjlighet att arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn av hur de kärntekniska anläggningarna hanterar händelser och erfarenhetsåterföring.

Tillsyn bedrivs i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar, vilket oftast sker i team sammansatta av experter från olika kompetensområden.

Du får även möjlighet att kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bland annat tillsyn, ingår i arbetet.

Vi ser att du är en högkompetent lagspelare som brinner för att jobba i effektiva team och ständigt utveckla verksamheten. Som person ser du oftast möjligheter istället för svårigheter.

Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Du kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom ditt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Vid behov kan du komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• Ingenjörsutbildning eller naturvetenskaplig utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som relevant
• erfarenhet av arbete inom kärnteknisk verksamhet samt erfarenhet av reaktorsäkerhetsfrågor
• kunskap om säkerhetsprinciper och säkerhetsfilosofi inom kärnkraftsområdet
• god kunskap att kommunicera på svenska i tal och skrift
• kunskap att kommunicera på engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har 


• kunskap om säkerhetsfunktionernas uppbyggnad och konstruktion i kärnkraftverk
• kunskap om kärnkraftverks säkerhetsanalyser
• erfarenhet av utrednings- eller granskningsarbete
• erfarenhet av myndighetsarbete.

Personliga egenskaper

Rollen som inspektör innebär många kontaktytor och samarbeten vilket innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och förmåga att kunna kommunicera på ett tydligt och konstruktivt sätt. Vidare är du självgående samt har ett gott omdöme där du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. ”

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten; kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81. Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor mellan kontoren kan förekomma/resor i tjänsten förekommer. 

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svara på urvalsfrågor.  Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 28 augusti 2024.

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. Visa mindre

Inspektör inom elkraft

Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle? Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Huvudsakliga ansvarsområden är • underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor • an... Visa mer
Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle?
Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram.

Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar.

Huvudsakliga ansvarsområden är


• underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor
• anläggningsändringar (ABG)
• händelseuppföljning nationellt/ASK
• INES-rapportering

I ovanstående ingår bland annat ansvaret för tillsyn av frågor som rör säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar inklusive elkraft och styr- och reglersystem. Enheten har kompetens bl.a. inom härd och bränsle, termohydraulik, underhålls- kemi- och åldringsfrågor, el, bygg, reaktorsäkerhet samt systemteknik. Enheten ansvarar för tillsyn inom dessa områden för alla kärntekniska anläggningar och med värdering och uppföljning av händelser som rapporteras av kärnkraftverken.

Enheten består för närvarande av en enhetschef och tio medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med kompetens inom elkraft.  

 

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Du kommer arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av granskningar, verksamhetsbevakningar och inspektioner.

Arbetsuppgifterna omfattar främst att arbeta med tillsynsfrågor som rör elkraftförsörjningen till säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar. Det kan handla om


• konstruktion
• validering och verifiering av elkraftsutrustning
• åldring- och underhållsfrågor

Du kommer även att ha ett stort ansvar för utvecklingen av vår tillsyn inom elkraft. Du förutsätts även kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Internt sker samarbete över enhets- och avdelningsgränserna. Du kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom ditt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bl.a. tillsyn ingår i arbetet. Du kan även vid behov komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling.

Resor inom landet förekommer regelbundet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• lämplig utbildning för tjänsten alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer som relevant
• god kunskap om konstruktion av elkraftförsörjning i säkerhetskritiska system
• erfarenhet av underhåll och/eller validering och verifiering av elkraftsutrustning
• kunskap om elkrafttekniska standarder
• god förmåga av att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

 Det är meriterande om du har erfarenhet av


• granskning av anläggningsändringar rörande elkraftförsörjning till säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar.
• kunskap om elektriska analysmetoder, såväl statiska som dynamiska
• kunskap om starkströmsföreskrifter


• styr- och reglersystem inom kärnkraftsindustrin eller annan industri med höga säkerhetskrav

 För att fungera bra i tillsynsrollen behöver du


• ha hög integritet
• ha ett gott omdöme
• ha god samarbetsförmåga
• kommunicera på ett tydligt sätt

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

 

Vi erbjuder dig
Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

 

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 21 april 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna, Katrineholm eller Göteborg. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

Inspektör - kärntekniska anläggningar i drift

Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert? Till enheten Tillsyn drift och avveckling söker vi nu medarbetare som vill arbeta som inspektör avseende driften av kärntekniska anläggningar. Avdelningen Tillsyn ansvarar för den operativa tillsynen utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Avdelningen följer upp och utvärderar strålsäkerhetshändelser i Sverige samt bereder anmälningsärenden för kärntekniska anläggningar. Vidare ansvarar a... Visa mer
Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert?
Till enheten Tillsyn drift och avveckling söker vi nu medarbetare som vill arbeta som inspektör avseende driften av kärntekniska anläggningar.

Avdelningen Tillsyn ansvarar för den operativa tillsynen utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Avdelningen följer upp och utvärderar strålsäkerhetshändelser i Sverige samt bereder anmälningsärenden för kärntekniska anläggningar. Vidare ansvarar avdelningen för att värdera säkerhet och strålskydd för att få ett helhetsperspektiv som enskilda tillsynsinsatser inte kan ge samt att upprätthålla och kommunicera en aktuell lägesbild av strålsäkerhetsläget inom respektive tillsynsområde. Enheten Tillsyn drift och avveckling ansvarar för tillsyn av kärntekniska anläggningar och består för närvarande av en enhetschef och 11 medarbetare. Nu vill vi utöka  enheten. Du som söker tjänsten kan välja att placeras i Solna, Katrineholm eller Göteborg.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du får


• arbeta med olika typer av tillsynsfrågor som rör de kärntekniska anläggningarna,
• initiera, planera och vara delaktig på tillsynsinsatser,
• fortlöpande ha kontakt med drift- och säkerhetsavdelningar och följa upp rapporteringar från kärntekniska anläggningar,
• följa utvecklingen inom det kärntekniska området såväl nationellt som internationellt,
• du får ett stort nätverk genom att du samarbetar med många av myndighetens experter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• akademisk examen med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer relevant,
• mycket god förmåga att kommunicera via tal och skrift på svenska,
god förmåga att förstå och uttrycka dig på engelska i både tal och skrift,
• B-körkort

Du har kompetens/erfarenhet från minst ett av följande områden


• Driftkompetens kärnkraft,
• Erfarenhet av att arbeta med radioaktivt avfall och dess omhändertagande, exempelvis med utredningar inom området,
• Erfarenhet av strålskydd i arbetsledande roll eller på strategisk nivå,
• Erfarenhet av gransknings- eller kvalitetsarbete vid kärnkraftverk eller annan kärnteknisk anläggning

Det är meriterande om du har


• myndighetserfarenhet

För att fungera bra i rollen som Inspektör behöver du


• ha hög integritet,
• god samarbetsförmåga,
• ha förmåga att initiera och driva ditt arbete framåt på ett engagerat sätt,
• vara problemlösande och ha ett brett perspektiv på strålsäkerhet

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta Anita Hartman Persson, 08-799 40 86

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 16 mars 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna, Katrineholm eller Göteborg. 

I arbetet förkommer regelbundet resor inom Sverige.

Bra att veta
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

Inspektör inom området anläggningsdynamik och termohydraulik

Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert?   Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Huvudsakliga ansvarsområden är • underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor, • anläggningsändringa... Visa mer
Vill du bidra till att göra samhället strålsäkert?
 

Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar.

Huvudsakliga ansvarsområden är


• underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor,
• anläggningsändringar (ABG),
• händelseuppföljning nationellt/ASK,
• INES-rapportering,        

I ovanstående ingår bl.a. ansvaret för tillsyn av frågor som rör anläggningsdynamik, termohydraulik och haveriförlopp. Enheten har kompetens bl.a. inom härd och bränsle, termohydraulik, underhålls- kemi- och åldringsfrågor, el, bygg, reaktorsäkerhet samt systemteknik och ansvarar för tillsyn inom dessa områden för alla kärntekniska anläggningar och med värdering och uppföljning av händelser som rapporteras av kärnkraftverken. Enheten består för närvarande av en enhetschef och elva medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med en inspektör med inriktning mot anläggningsdynamik, termohydraulik och haveriförlopp.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inspektören ska arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar. Tillsynsinsatserna bedrivs oftast i team sammansatta av personer från olika kompetensområden,

 Arbetsuppgifterna omfattar att bedriva tillsyn


• inom frågor som rör termohydrauliska och transienta förhållanden och förlopp som kan uppkomma i reaktoranläggningarnas system och i reaktorinneslutningar under olika situationer inom ramen för normal drift och haverier/störningar,
• inom termohydrauliska frågor för övriga kärntekniska anläggningar,
• inom säkerhetsanalysarbete och haverihanteringsåtgärder,

Inspektören förutsätts även kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Inspektören kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom sitt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bl.a. tillsyn ingår i arbetet. Inspektören kan även vid behov komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling. Resor inom landet förekommer regelbundet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• civilingenjörsexamen med inriktning på teknisk fysik eller annan för befattningen lämplig högskoleutbildning,
• god kunskap om termohydrauliska förlopp,
• god förmåga av att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift,

Det är meriterande om du har erfarenhet av


• arbete inom anläggningsdynamik- och termohydraulikområdet,
• kärntekniska anläggningars säkerhetsanalyser,
• arbete inom verksamhet med höga krav på säkerhet,
• myndighetsarbete,

För att fungera bra i rollen som inspektör behöver du


• ha hög integritet,
• ha ett gott omdöme,
• ha god samarbetsförmåga,
• kommunicera på ett tydligt sätt,

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

 

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 11 mars 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna, Katrineholm eller Göteborg. Vänligen ange önskad placeringsort i ansökan.

Bra att veta
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

 

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

Inspektör inom systemteknik PWR

Är du en driven person med hög samarbetsförmåga som är intresserad av att bidra till Strålsäkerhetsmyndighetens tillsynsarbete i en utvecklande miljö?   Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik som tillhör avdelningen för Tillsyn består för närvarande av en enhetschef och 11 medarbetare. Enheten ansvarar för händelseuppföljning och tillsyn samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Huvudsakliga ansvarsom... Visa mer
Är du en driven person med hög samarbetsförmåga som är intresserad av att bidra till Strålsäkerhetsmyndighetens tillsynsarbete i en utvecklande miljö?
 
Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik som tillhör avdelningen för Tillsyn består för närvarande av en enhetschef och 11 medarbetare. Enheten ansvarar för händelseuppföljning och tillsyn samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar.

Huvudsakliga ansvarsområden är


• underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor,
• anläggningsändringar (ABG),
• händelseuppföljning nationellt/ASK,
• INES-rapportering,

I ovanstående ingår bl.a. ansvaret för tillsyn av frågor som rör säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar. Enheten har kompetens bl.a. inom härd och bränsle, termohydraulik, underhålls- kemi- och åldringsfrågor, el, bygg, reaktorsäkerhet samt systemteknik och ansvarar för tillsyn inom dessa områden för alla kärntekniska anläggningar och med värdering och uppföljning av händelser som rapporteras av kärnkraftverken. Nu behöver vi komplettera enheten med en inspektör med inriktning mot säkerhetssystemens konstruktion och utformning i en tryckvattenreaktor (PWR).

 

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du arbetar pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av granskningar, inspektioner och verksamhetsbevakningar. Tillsynsinsatserna bedrivs oftast i team sammansatta av personer från olika kompetensområden.

Arbetsuppgifterna omfattar att

Granska anläggningsändringar av säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar samt leda eller medverka i inspektioner och verksamhetsbevakningar rörande frågor som rör säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar.

Inspektören förutsätts även kunna delta i tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten.

Resor inom landet förekommer regelbundet.

  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• civilingenjörsexamen eller annan för befattningen lämplig högskoleutbildning,
• erfarenhet av arbete inom kärnteknisk verksamhet med PWR,
• erfarenhet av reaktorsäkerhetsfrågor,
• god kunskap om säkerhetsprinciper och säkerhetsfilosofi inom kärnkraftsområdet,
• god kunskap om säkerhetsfunktionernas uppbyggnad och konstruktion i kärnkraftverk,
• god förmåga av att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift,

Det är meriterande om du har erfarnhet av


• arbete inom kärnteknisk verksamhet med BWR,
• kärnkraftverks säkerhetsanalyser,
• utrednings- eller granskningsarbete,
• myndighetsarbete,

För att fungera bra i rollen som inspektör behöver du           


• ha hög integritet,
• ha ett gott omdöme,
• ha god samarbetsförmåga,
• kommunicera på ett tydligt sätt,

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

 

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 17 Mars 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna, Göteborg eller i Katrineholm. Vänligen ange önskad placeringsort genom urvalsfråga.

Bra att veta
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

 

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

inspektör inom systemteknik PWR

Är du en driven person med hög samarbetsförmåga som är intresserad av att bidra till Strålsäkerhetsmyndighetens tillsynsarbete i en utvecklande miljö?   Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik som tillhör avdelningen för Tillsyn består för närvarande av en enhetschef och 11 medarbetare. Enheten ansvarar för händelseuppföljning och tillsyn samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Huvudsakliga ansvarsom... Visa mer
Är du en driven person med hög samarbetsförmåga som är intresserad av att bidra till Strålsäkerhetsmyndighetens tillsynsarbete i en utvecklande miljö?
 
Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik som tillhör avdelningen för Tillsyn består för närvarande av en enhetschef och 11 medarbetare. Enheten ansvarar för händelseuppföljning och tillsyn samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar.

Huvudsakliga ansvarsområden är


• underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor,
• anläggningsändringar (ABG),
• händelseuppföljning nationellt/ASK,
• INES-rapportering,

I ovanstående ingår bl.a. ansvaret för tillsyn av frågor som rör säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar. Enheten har kompetens bl.a. inom härd och bränsle, termohydraulik, underhålls- kemi- och åldringsfrågor, el, bygg, reaktorsäkerhet samt systemteknik och ansvarar för tillsyn inom dessa områden för alla kärntekniska anläggningar och med värdering och uppföljning av händelser som rapporteras av kärnkraftverken. Nu behöver vi komplettera enheten med en inspektör med inriktning mot säkerhetssystemens konstruktion och utformning i en tryckvattenreaktor (PWR).

 

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du arbetar pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av granskningar, inspektioner och verksamhetsbevakningar. Tillsynsinsatserna bedrivs oftast i team sammansatta av personer från olika kompetensområden.

Arbetsuppgifterna omfattar att

Granska anläggningsändringar av säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar samt leda eller medverka i inspektioner och verksamhetsbevakningar rörande frågor som rör säkerhetssystem i kärntekniska anläggningar.

Inspektören förutsätts även kunna delta i tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten.

Resor inom landet förekommer regelbundet.

  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• civilingenjörsexamen eller annan för befattningen lämplig högskoleutbildning,
• erfarenhet av arbete inom kärnteknisk verksamhet med PWR,
• erfarenhet av reaktorsäkerhetsfrågor,
• god kunskap om säkerhetsprinciper och säkerhetsfilosofi inom kärnkraftsområdet,
• god kunskap om säkerhetsfunktionernas uppbyggnad och konstruktion i kärnkraftverk,
• god förmåga av att kommunicera på svenska i tal och skrift,

Det är meriterande om du har erfarnhet av


• arbete inom kärnteknisk verksamhet med BWR,
• kärnkraftverks säkerhetsanalyser,
• utrednings- eller granskningsarbete,
• myndighetsarbete,

För att fungera bra i rollen som inspektör behöver du           


• ha hög integritet,
• ha ett gott omdöme,
• ha god samarbetsförmåga,
• kommunicera på ett tydligt sätt,

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

 

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 11 Mars 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna, Göteborg eller i Katrineholm. Vänligen ange önskad placeringsort genom urvalsfråga.

Bra att veta
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

 

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

Inspektör av mekaniska komponenter

Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle? Avdelnings och enhetsinformation Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar.  Huvudsakliga ansvarsområden är • underhålls-, analys-, ko... Visa mer
Vill du använda din kompetens till att skapa ett strålsäkert samhälle?
Avdelnings och enhetsinformation

Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. 

Huvudsakliga ansvarsområden är


• underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor,
• anläggningsändringar (ABG),
• händelseuppföljning nationellt/ASK,
• INES-rapportering,

I ovanstående ingår bl.a. ansvaret för tillsyn av frågor avseende material samt hållfasthet rörande mekaniska komponenter. Enheten har kompetens bl.a. inom härd och bränsle, termohydraulik, underhålls- kemi- och åldringsfrågor, el, bygg, reaktorsäkerhet samt systemteknik och ansvarar för tillsyn inom dessa områden för alla kärntekniska anläggningar och med värdering och uppföljning av händelser som rapporteras av kärnkraftverken. Enheten består för närvarande av en enhetschef och elva medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med en inspektör inom området mekaniska komponenter i kärntekniska anläggningar.

  

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Inspektören ska arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar. Tillsynsinsatserna bedrivs oftast i team sammansatta av personer från olika kompetensområden.

Arbetsuppgifterna omfattar frågor som rör mekaniska komponenters strukturella integritet. Det kan handla om


• hur materialegenskaperna kan förändras över tid, beroende på degradering genom åldring eller drift,
• att bedöma de mekaniska komponenternas skadebenägenheten i olika miljöer,
• hållfasthetsanalys av mekaniska tryck- och lastbärande komponenter,
• åldring- och underhållsfrågor för mekaniska komponenter,

Inspektören förutsätts även kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Inspektören kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom sitt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bl.a. tillsyn ingår i arbetet. Inspektören kan även vid behov komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling. Resor inom landet förekommer regelbundet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• civilingenjörsexamen maskinteknik eller annan för befattningen lämplig utbildning,
• god kunskap om åldrings- och degraderingsmekanismer och materials egenskaper,
• god kunskap om hållfasthetsanalyser för mekaniska komponenter,
• god förmåga av att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift,

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att ha arbetat med tryck- och lastbärande mekaniska komponenter vid verksamheter med krav på hög säkerhet,
• erfarenhet av utrednings- eller granskningsarbete inom hållfasthet och materialområdet,
• erfarenhet av skadeutredningar, arbete i materiallaboratorium eller tillverkning av material och komponenter,
• kunskap om material som förekommer i kärnkraftsreaktorer,
• erfarenhet av myndighetsarbete,

För att fungera bra i rollen som Inspektör av mekaniska komponenter, behöver du


• ha hög integritet,
• ha ett gott omdöme,
• ha god samarbetsförmåga,
• kommunicera på ett tydligt sätt,

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

 

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta Enhetschef Sofia Lillhök; 08-799 42 81.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 11 Mars 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna, Katrineholm eller Göteborg.

Vänligen ange önskad placeringsort i urvalsfrågorna.

Bra att veta
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

 

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar.

Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

Inspektör kontroll och provning

Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Huvudsakliga ansvarsområden är Underhålls-, analys-, konstruktions- o... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar.

Huvudsakliga ansvarsområden är

Underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor.


• anläggningsändringar (ABG),
• händelseuppföljning nationellt/ASK,
• INES-rapportering,        

I ovanstående ingår bl.a. ansvaret för tillsyn av frågor som rör kontroll och provning. Enheten har kompetens bl.a. inom härd och bränsle, termohydraulik, underhålls- kemi- och åldringsfrågor, el, bygg, reaktorsäkerhet samt systemteknik och ansvarar för tillsyn inom dessa områden för alla kärntekniska anläggningar och med värdering och uppföljning av händelser som rapporteras av kärnkraftverken. Enheten består för närvarande av en enhetschef och elva medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med en inspektör inom kontroll och provning av mekaniska komponenter i kärntekniska anläggningar.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Inspektören ska arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar. Tillsynsinsatserna bedrivs oftast i team sammansatta av personer från olika kompetensområden.

 

Arbetsuppgifterna omfattar att


• arbeta med frågor som rör kontroll och provning av tryck- och lastbärande mekaniska anordningar i kärntekniska anläggningar,
• arbeta med tillsyn av de kontrollprogram och kontroll- och provningsmetoder som används i samband med tillverkning och återkommande kontroll av mekaniska anordningar i kärntekniska anläggningar,
• tillsyna de oberoende organ som kvalificerar provningssystem för oförstörande provning i kärntekniska anläggningar,

 

Inspektören förutsätts även kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Inspektören kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom sitt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bl.a. tillsyn ingår i arbetet. Inspektören kan även vid behov komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling. Resor inom landet förekommer regelbundet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• civilingenjörsexamen eller annan för befattningen lämplig utbildning alternativt erforderlig arbetslivserfarenhet inom relevant område,
• god kunskap om olika oförstörande provningsmetoder för kontroll av mekaniska komponenter,
• god förmåga av att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift,

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av arbete inom verksamhet med höga säkerhetskrav,
• erfarenhet av att utföra och bedöma resultat av oförstörande provning av mekaniska komponenter,
• erfarenhet från utredning och granskningsarbete inom kontroll- och provningsområdet,
• erfarenhet av system med ackreditering och oberoende kontroll- och provningsorgan,
• kunskap om olika oförstörande provningsmetoder för kontroll av betongkonstruktioner,
• erfarenhet från kvalificering av provningssystem för oförstörande provning,
• erfarenhet av myndighetsarbete,

För att fungera bra i rollen som Inspektör kontroll och provning behöver du


• ha hög integritet,
• ha ett gott omdöme,
• ha god samarbetsförmåga,
• kommunicera på ett tydligt sätt,

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

 

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta Enhetschef Sofia Lillhök , 08-799 42 81.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 11 mars 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna, Göteborg eller i Katrineholm. Vänligen ange önskad placeringsort.

Bra att veta
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

 

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre

Utredare, personalsäkerhet

Vill du arbeta inom ett expanderande område med många stimulerande utmaningar? Vi söker nu en utredare med inriktning personalsäkerhet. Enheten för nukleärt säkerhetsskydd bedriver tillsyn och genomför utredningar av säkerhetsskyddet vid • kärnkraftverk och andra kärntekniska anläggningar • transporter och övriga verksamheter med strålkällor eller radioaktiva ämnen. Enheten ansvarar för nukleärt säkerhetsskydd vilket innefattar både fysiskt skydd, info... Visa mer
Vill du arbeta inom ett expanderande område med många stimulerande utmaningar? Vi söker nu en utredare med inriktning personalsäkerhet.

Enheten för nukleärt säkerhetsskydd bedriver tillsyn och genomför utredningar av säkerhetsskyddet vid


• kärnkraftverk och andra kärntekniska anläggningar
• transporter och övriga verksamheter med strålkällor eller radioaktiva ämnen.

Enheten ansvarar för nukleärt säkerhetsskydd vilket innefattar både fysiskt skydd, informations- och IT-säkerhet samt personalsäkerhet. Enheten består för närvarande av en enhetschef och fem medarbetare, placerade i Solna och Katrineholm.

Strålsäkerhetsmyndigheten har fått utökad budget för att hantera ett nytt uppdrag med tillkommande uppgifter enligt nya säkerhetsskyddslagen. De nya uppgifterna innebär bland annat att bygga upp och förvalta ett system för hantering av registerkontroller. Till följd av de nya uppgifterna behöver Strålsäkerhetsmyndigheten förstärka kompetensen inom området personalsäkerhet.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett samhällsviktigt arbete där du tillsammans med kollegorna på enheten och i nära samarbete med andra delar av myndigheten får:


• vara myndighetens projektledare under uppbyggnaden av ett fungerade system för att hantera registerkontroller av personal och uppdragstagare i kärnteknisk verksamhet
• förvalta det system som byggts upp, där du tillsammans med administrativ personal löpande tillser att registerkontroller hanteras och registreras
• utöva tillsyn inom området personalsäkerhet tillsammans med Stålsäkerhetsmyndighetens inspektörer

Dina externa kontaktytor kommer exempelvis vara tillståndshavare och andra myndigheter.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan vi fattar beslut om anställning. Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Är du den vi söker?
Du har


• minst 3 års arbetslivserfarenhet inom området personalsäkerhet, säkerhetsskydd eller personalfrågor med inriktning insiderprevention
• högskoleexamen inom personal, psykologi, beteendevetare eller annan utbildning med inriktning mot säkerhet eller polis, alternativ arbetslivserfarenhet som myndigheten anser lämplig för tjänsten
• dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet om personalsäkerhet och säkerhetsskydd
• dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet om riskbeteende ur ett beteendevetenskapligt perspektiv
• grundläggande IT kunskap
• körkort B, krävs för genomförande av tjänsteresor
• goda kunskaper i och god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av arbete med riskfaktorer till exempel alkohol-, spel- eller drogmissbruk, ekonomisk utsatthet, utpressning och hot
• erfarenhet av projektledning
• haft en arbetsledande roll tidigare
• erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling (SUA)
• kunskap och erfarenhet i att bygga upp databaser
• arbetat med hantering av personuppgifter.

För att fungera bra i rollen som utredare med inriktning personalsäkerhet behöver du:


• ha gott omdöme och vara lojal
• kunna ta egna initiativ och driva arbetet framåt på ett strukturerat sätt
• ha god förmåga att arbeta självständigt och samarbeta med andra.

Att jobba hos oss  
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm.

Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan 
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Emil Jorpes, telefon 08-799 44 68.

Fackliga företrädare är Lars Bennemo, Saco-S, telefon 08-799 41 99 och Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 21 februari 2021.

 

Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering Visa mindre

Inspektör med inriktning på kärnkraft under avveckling

Vill du arbeta som inspektör med inriktning på kärnkraftverk under avveckling samt arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse i samhället? Till enheten Tillsyn drift och avveckling söker vi nu medarbetare med placering i Solna, Katrineholm eller Göteborg. För närvarande består enheten av en enhetschef och 12 medarbetare. Samhällsviktiga arbetsuppgifter Vi erbjuder dig ett arbete där du får; • arbeta med olika tillsynsfrågor som rör avveckling... Visa mer
Vill du arbeta som inspektör med inriktning på kärnkraftverk under avveckling samt arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse i samhället?

Till enheten Tillsyn drift och avveckling söker vi nu medarbetare med placering i Solna, Katrineholm eller Göteborg. För närvarande består enheten av en enhetschef och 12 medarbetare.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete där du får;


• arbeta med olika tillsynsfrågor som rör avveckling
• initiera, planera och vara delaktig på tillsynsinsatser
• fortlöpande ha kontakt med drift- och säkerhetsavdelningar och följa upp rapporteringar från kärnkraftverk under avveckling
• följa utvecklingen inom avvecklingsområdet både nationellt och internationellt

Du får ett stort nätverk genom att du samarbetar med många av Strålsäkerhetsmyndighetens experter.

Din bakgrund

Vi söker dig som har


• akademisk examen med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer relevant
• erfarenhet från avvecklings-, friklassnings-, avfalls-, eller strålskyddsfrågor
• mycket god förmåga att kommunicera via tal och skrift på svenska samt god förmåga att förstå och uttrycka dig på engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av tillsynsarbete eller säkerhetsgranskning
• grundläggande kunskap om kärnkraftverkens processystem
• B-körkort

Dina egenskaper

 Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har hög integritet som arbetar bra både självständigt och tillsammans med andra.

Vidare har du förmåga att initiera och driva ditt arbete framåt på ett engagerat sätt. Arbetets karaktär innebär att du bör vara en problemlösande samt ha ett brett perspektiv på strålsäkerhet.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, statliga värdegrunden. 

Vi erbjuder dig

Hos oss har du en central roll i ett viktigt uppdrag!

Du har förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö.

För oss på Strålsäkerhetsmyndigheten är det viktigt att arbete och privatliv är i god balans, därför erbjuder vi flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans vid behov och när verksamheten tillåter. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

Tjänstbarhetsintyg för arbete med joniserande strålning krävs för tjänsten. Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Anita Hartman Persson, 08-799 40 86.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor i tjänsten förekommer.

Gällande ansökan vill vi att du bifogar CV och svara på våra ställda urvalsfrågor. För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande ber vi dig därför att svara på urvalsfrågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen.

Vi undanber oss personligt brev.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 16 mars 2024.

 

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar.

Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. 

Enheten Tillsyn drift och avveckling ansvarar för tillsyn av samtliga kärntekniska anläggningar i Sverige, det vill säga kärnkraftverken i drift och under avveckling, kärnbränsletillverkare, anläggningar för förvaring av utbränt kärnbränsle eller aktivt avfall samt övriga kärntekniska anläggningar. Enhetens uppdrag är att genom tillsyn av de kärntekniska anläggningarnas kravuppfyllnad, verka för ett strålsäkert samhälle. Visa mindre

Inspektör, instrumenterings- och kontrollsystem (I&C)

Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?   Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram. Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar. Huvudsakliga ansvarsområden är • underhålls-, analys-, konstrukti... Visa mer
Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
 
Avdelningen Tillsyn ansvarar bl.a. för operativ tillsyn utifrån riskbaserade tillsynsplaner och tillsynsprogram.

Enheten Tillsyn händelseuppföljning och teknik ansvarar för tillsyn och händelseuppföljning samt bedömning och utredning av anläggningsändringar för alla kärntekniska anläggningar.

Huvudsakliga ansvarsområden är


• underhålls-, analys-, konstruktions- och teknikfrågor,
• anläggningsändringar (ABG),
• händelseuppföljning nationellt/ASK,
• INES-rapportering,

I ovanstående ingår bl.a. ansvaret för tillsyn av frågor som rör instrumenterings- och kontrollsystem i kärntekniska anläggningar. Enheten har kompetens bl.a. inom härd och bränsle, termohydraulik, underhålls- kemi- och åldringsfrågor, el, bygg, reaktorsäkerhet samt systemteknik och ansvarar för tillsyn inom dessa områden för alla kärntekniska anläggningar och med värdering och uppföljning av händelser som rapporteras av kärnkraftverken. Enheten består för närvarande av en enhetschef och elva medarbetare. Nu behöver vi komplettera enheten med en inspektör för att stärka och bygga upp vårt arbete inom tillsyn av instrumenterings- och kontrollsystem.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inspektören ska arbeta pådrivande och förebyggande genom tillsyn i form av inspektioner, verksamhetsbevakningar och granskningar. Tillsynsinsatserna bedrivs oftast i team sammansatta av personer från olika kompetensområden.

Arbetsuppgifterna omfattar främst att arbeta med tillsynsfrågor som rör de reaktornära systemens instrumenterings- och kontrollsystem i kärnkraftverk och andra kärntekniska anläggningar.

Inspektören förutsätts även kunna medverka eller leda tillsynsinsatser rörande andra tillsynsområden när detta bedöms lämpligt för verksamheten. Internt sker samarbete över enhet- och avdelningsgränserna. Inspektören kan komma att ingå i internationella och nationella forum inom sitt kompetensområde. Vi har idag samarbeten bl.a. med OECD/NEA och IAEA. Regelbunden kontakt med tillståndshavarna för olika kärntekniska anläggningar i samband med bl.a. tillsyn ingår i arbetet. Inspektören kan även vid behov komma att involveras i frågor rörande ny kärnkraft och regelutveckling.

Resor inom landet förekommer regelbundet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har


• civilingenjörsexamen inom elektroteknik eller annan för befattningen lämplig högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet,
• erfarenhet av instrumenterings- och kontrollsystem inom verksamhet med höga säkerhetskrav,
• förmåga av att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift,

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av konstruktion eller underhåll av programmerbara och reläbaserade instrumenterings- och kontrollsystem inom verksamhet med höga säkerhetskrav,
• erfarenhet av konstruktionsförutsättningar i kärnkraftverk,
• kunskap om kvalificering inklusive miljökvalificering av elkomponenter,
• erfarenhet av utrednings- eller granskningsarbete,
• erfarenhet av myndighetsarbete,

För att fungera bra i rollen som Inspektör, instrumenterings- och kontrollsystem (I&C) behöver du


• ha hög integritet,
• ha ett gott omdöme,
• ha god samarbetsförmåga,
• Kommunicera på ett tydligt sätt,

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden. 

Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap krävs för tjänsten.

 

Vi erbjuder dig
Förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA.

Hos oss har du flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Läs mer om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Sofia Lillhök, 08-799 42 81.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 11 Mars 2024.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm. Vänligen ange önskad placeringsort i ansökan.

Bra att veta
Se våra filmer där medarbetare berättar

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Myndigheten har kontor i Katrineholm, Göteborg och Solna. Visa mindre