Lediga jobb som Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd i Katrineholm

Se lediga jobb som Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Glädjespridande Parkarbetare Säsong

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Service- och teknikförvaltningen är Katrineholms kommuns gemensamma service- och tjänsteleverantör. Vi är cirka 240 medarbetare som arbetar för att Katrineholm ska nå sin vision om Läge för liv & Lust. Vi ansvarar ... Visa mer
Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Service- och teknikförvaltningen är Katrineholms kommuns gemensamma service- och tjänsteleverantör. Vi är cirka 240 medarbetare som arbetar för att Katrineholm ska nå sin vision om Läge för liv & Lust. Vi ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av tjänster inom: måltid, livsmiljö, kommunikation, aktiv fritid och service. Förvaltningens medarbetare drivs av stort engagemang och kundfokus - varje dag utför vi tjänster som både invånare och medarbetare i kommunen värderar högt.

Välkommen att jobba med ett gäng som älskar sitt jobb - och det hoppas vi att du också kommer att göra!

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som parkarbetare består främst av trädgårdsarbete som innebär plantering, gödsling, vattning, klippning av gräsmattor, rensning av ogräs samt beskärning av träd och buskar. Arbetet består också till stor del av yttre städning. Daglig underhållning och mindre reparationer av maskiner ingår.
Det kan stundtals vara ett fysiskt krävande arbete.

Du jobbar både tillsammans med de övriga i arbetsgruppen och enskilt. Du har en lagbas som leder och fördelar arbetet.

Helgtjänstgöring kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Det är önskvärt med trädgårdsutbildning KY/YH eller naturbruksprogram/trädgård eller annan erfarenhet arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Meriterande om du har yrkesvana inom park, trädgård och naturvård.
Meriterande är även körkort behörighet B, grundläggande datorkunskap samt en god social kompetens.

För att trivas hos oss bör du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd och kommunikativ i förhållande till såväl interna som externa kontakter. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och arbetar på ett effektivt sätt, samt att du har förmågan att planera dina uppdrag så att arbetsuppgifter genomförs så effektivt som möjligt. Att du är hjälpsam, serviceinriktad och positiv är andra viktiga egenskaper.

En serviceförvaltning är under ständig förändring då våra tjänster anpassas efter kundens behov. Flexibilitet är därför en egenskap som vi värderar högt hos våra medarbetare.

ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning.

I Katrineholms kommun är vi stolta över vårt arbete med genusmedveten styrning. Våra verksamheter ska leverera en service, en resursfördelning och ett bemötande på lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Katrineholms kommun tillämpar rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Parkansvarig till Karsuddens unika utemiljö

Regionsjukhuset Karsudden Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm är ett rättspsykiatriskt sjukhus med 143 vårdplatser, som erbjuder högspecialiserad rikssjukvård. Här vårdas merparten av patienterna enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Målet för rättspsykiatrisk vård handlar om att förbättra enskilda patienters psykiska hälsa för att klara ett liv i samhället. Rättspsykiat... Visa mer
Regionsjukhuset Karsudden

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Regionsjukhuset Karsudden i Katrineholm är ett rättspsykiatriskt sjukhus med 143 vårdplatser, som erbjuder högspecialiserad rikssjukvård. Här vårdas merparten av patienterna enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV).

Målet för rättspsykiatrisk vård handlar om att förbättra enskilda patienters psykiska hälsa för att klara ett liv i samhället. Rättspsykiatrisk vård ska även beakta samhällsskyddet genom att vården arbetar för att förebygga återfall i brott.
På Regionsjukhuset Karsuddens präglas vården och behandlingen av ett personcentrerat arbetssätt där varje enskild patient inkluderas i planeringen och utförandet av sin vård i syfte att uppnå målet.

För våra medarbetare erbjuder vi kontinuerlig kompetensutveckling i en engagerad, kunskapsintensiv och lärande organisation.
Genom hög delaktighet och kompetenta ledare och medarbetare skapar vi tillsammans Regionsjukhuset Karsudden, - ett sjukhus för framtiden.

På enheten Internservice samarbetar vi dagligen med målet att främja en god och säker verksamhet för patienter och övriga medarbetare

Är du intresserad av vara med och bidra med din kompetens för att underhålla och utveckla vårt parkområde på sjukhuset?

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för och sköta parkområdets grönytor, träd, övrig växtlighet och planteringar. I tjänsten ingår även utveckling av parkområdet och vissa anläggningsarbeten på området.
I dialog med våra arbetsterapeuter förbereder och skapar du även arbetsuppgifter till våra patienter i utemiljön.

Din kompetens
Du har trädgårdsutbildning eller dokumenterad erfarenhet av arbete i park eller utemiljö.
B-körkort och utbildning och vana vid motorredskap är krav.

Vi värnar om ett gott samarbete och lägger stor vikt vid bemötande.
Respektfull med ett lugn och trygghet, samt förmåga att ta ansvar är viktiga ledord för tjänsten, samt att du är kvalitetsmedveten och pedagogisk.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper,

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid (100%)
Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Enhetschef Jan Carlstedt,
HR-specialist Lena Strindberg,
Fackliga företrädare, samtliga nås via receptionen 0150-56010


Kom och jobba hos oss på Karsudden


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-01-13.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Parkskötare

Har du erfarenhet av park- och grönyteskötsel? Söker du ett varierande jobb där du får vara utomhus året om? Nu söker vi en parkskötare till en tillsvidareanställning på Julita gård! Om oss Stiftelsen Nordiska museet äger och förvaltar flera trädgårdar och parker runt om Stockholm och vid Julita gård i Södermanland. Det är kulturhistoriskt bevarade miljöer som berättar en historia om forna tider. Sektion Utemiljöer svarar för att sköta och utveckla samtl... Visa mer
Har du erfarenhet av park- och grönyteskötsel? Söker du ett varierande jobb där du får vara utomhus året om?

Nu söker vi en parkskötare till en tillsvidareanställning på Julita gård!

Om oss
Stiftelsen Nordiska museet äger och förvaltar flera trädgårdar och parker runt om Stockholm och vid Julita gård i Södermanland. Det är kulturhistoriskt bevarade miljöer som berättar en historia om forna tider. Sektion Utemiljöer svarar för att sköta och utveckla samtliga park- och trädgårdsmiljöer så att våra besökare får en förstklassig upplevelse.

Julita gård ligger vackert vid sjön Öljaren, mellan Eskilstuna och Katrineholm. Godset som omfattar 2200 hektar mark och mer än 360 byggnader är en välbevarad helhetsmiljö från förra sekelskiftet med odlingslandskap, byggnader och park och trädgårdsanläggningar. Här finns stiftelsens levande samlingar samt köksträdgård, fruktträdgård, rosengård, pionträdgård och sommarblomsplanteringar. 2018 tilldelades Julita gård dessutom Stora turismpriset.

Uppgiften
Vi söker en engagerad person som vill arbeta med skötsel av Julita gårds historiska park- och grönytor under årets samtliga månader. Det inkluderar gräsklippning, röjning och trimning under sommartid samt lövblåsning, halkbekämpning och snöröjning under höst och vinter. Även beskärning av träd och buskar ingår i dina arbetsuppgifter, liksom skötsel av maskiner och redskap. Vi som arbetar i parken och trädgården använder både större och mindre maskiner - och som parkskötare är det du som säkerställer att de underhålls.

Vem är du?
Egenskaper som vi tror kännetecknar dig är engagemang, flexibilitet och initiativförmåga. Vidare ser vi att du är ansvarsfull och har en positiv attityd. Då arbetet som parkskötare stundtals är fysiskt krävande behöver du ha en god kondition och trivas med att arbeta utomhus året om. Arbetet bedrivs både enskilt och i samarbete med kollegor så självständighet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vilken bakgrund har du?
Vi ser att du har minst gymnasieutbildning och erfarenhet av parkskötsel samt innehar B-körkort och röjsågskort. Vidare har du goda beskärningskunskaper samt erfarenhet av att använda och ta hand om vanligt förekommande trädgårdsmaskiner. Det är meriterande om du har trädgårdsutbildning med inriktning grönyteskötsel, motorsågskörkort samt om du har erfarenhet av att arbeta i en historisk parkmiljö. Du har grundläggande datakunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med sex månaders provanställning och med planerat tillträde i maj 2022. Placering är på Julita gård i Sörmland.

Frågor om tjänsten besvaras av sektionschef Susanne Yderbo via [email protected] Fackliga frågor besvaras av Thomas Adolfsson (SACO) eller Hans Lindestrand (OFR) på telefon 08-519 546 00 (vxl).

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 februari. Ansökningar med urval och intervjuer hanteras fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Visa mindre

Julita gård söker parkskötare till sommarsäsongen 2020

Nordiska museets avdelning Julita gård ligger vackert vid sjön Öljaren, mellan Eskilstuna och Katrineholm. Godset som omfattar 2200 hektar mark och mer än 360 byggnader är en välbevarad helhetsmiljö från förra sekelskiftet med odlingslandskap, byggnader, park och trädgårdsanläggningar. Här finns också museets levande samlingar och i godsförvaltningen ingår ca 35 permanentbostäder och ca 40 fritidsbostäder. Julita gårds trädgårdssektion svarar för att sköt... Visa mer
Nordiska museets avdelning Julita gård ligger vackert vid sjön Öljaren, mellan Eskilstuna och Katrineholm. Godset som omfattar 2200 hektar mark och mer än 360 byggnader är en välbevarad helhetsmiljö från förra sekelskiftet med odlingslandskap, byggnader, park och trädgårdsanläggningar. Här finns också museets levande samlingar och i godsförvaltningen ingår ca 35 permanentbostäder och ca 40 fritidsbostäder.

Julita gårds trädgårdssektion svarar för att sköta och utveckla park och trädgårdsmiljöerna så att våra besökare får en förstklassig upplevelse. Parken, som bland annat innehåller köksträdgård, fruktträdgård, rosengård, pionträdgård och herrgårdspark, är i huvudsak en historisk anläggning.

Uppgiften

Museet söker nu en engagerad person som vill arbeta med skötsel av Julita gårds historiska parkytor. De huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår är gräsklippning, grusharvning, ogräsrensning, lövblåsning, häckklippning, krattning och röjningsarbete med trimmer och röjsåg. Därutöver kan även arbete tillsammans med övrig personal i och utanför parken förekomma.

Vem är du?

Egenskaper som vi tror kännetecknar dig är engagemang, flexibilitet och initiativförmåga. Vidare ser vi att du är ansvarsfull och har en positiv attityd. Då arbetet som parkskötare stundtals är fysiskt krävande behöver du ha en god kondition för att klara av det. Arbetet bedrivs både enskilt och i samarbete med övriga i trädgårdsteamet så självständighet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vilken bakgrund har du?

Vi ser att du har minst gymnasieutbildning och erfarenhet av utomhusarbete, parkskötsel eller liknande samt innehar röjsågskort. Har du även motorsågskort är det meriterande. Vidare har du erfarenhet av att använda vanligt förekommande trädgårdsmaskiner och vi ser gärna att du är duktig på att serva/laga maskiner och redskap. Det är meriterande om du har trädgårds- eller anläggningsutbildning samt att du har erfarenhet av att arbeta inom trädgårdsbranschen eller i en historisk parkmiljö. Dessutom antar vi att du också finner det som en självklarhet att ha en god kondition för att klara av det fysiskt krävande arbetet som parkskötsel innebär. Du har körkort och grundläggande datakunskaper. Vidare talar och skriver du svenska obehindrat. Ytterligare språkkunskaper inom engelska är meriterande.

Intresserad?

Tjänsten är säsongsanställning på heltid under 6 månader med preliminär start i början av april. Helgarbete kan förekomma och placering är på Julita gård i Sörmland.

Frågor om tjänsten besvaras av sektionschef Susanne Yderbo via [email protected] Fackliga frågor besvaras av Thomas Adolfsson (SACO) eller Hans Lindestrand (OFR) på telefon 08-519 546 00 (vxl).

Varmt välkommen med din ansökan, dock senast 19 januari. Ansökningar med urval och intervjuer hanteras fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Visa mindre