Lediga jobb som Civilingenjör, teknisk fysik i Katrineholm

Se lediga jobb som Civilingenjör, teknisk fysik i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Kvalificerad utredare med fokus på radon

Vill du bli en av våra experter inom området naturlig strålning med fokus på radon? Till myndighetens enhet för miljöövervakning söker vi nu en kvalificerad utredare, med placering i Katrineholm. Enheten för miljöövervakning, inom avdelningen för strålskydd arbetar inom områdena naturlig strålning, icke joniserande strålning, miljöövervakning samt med samordningen av miljökvalitetsmålet Säker strålmiljö. Enheten består för närvarande av en enhetschef och ... Visa mer
Vill du bli en av våra experter inom området naturlig strålning med fokus på radon?
Till myndighetens enhet för miljöövervakning söker vi nu en kvalificerad utredare, med placering i Katrineholm.

Enheten för miljöövervakning, inom avdelningen för strålskydd arbetar inom områdena naturlig strålning, icke joniserande strålning, miljöövervakning samt med samordningen av miljökvalitetsmålet Säker strålmiljö. Enheten består för närvarande av en enhetschef och 12 medarbetare.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du får en viktig roll i
• radonfrågor, som kommer att få ökad uppmärksamhet i Sverige de kommande åren
• tillsynen av arbetsplatser med förhöjd halt av radon
• tillsynsvägledningen av kommuners tillsyn av radon
• riskbedömningar och utredningar inom området naturlig strålning, främst radon, bland annat genom att bevaka aktuell forskning och delta i internationellt arbete
• samverkan med andra myndigheter för att driva radonfrågor nationellt
• att förmedla myndighetens rekommendationer till allmänheten och andra berörda parter, samt att delta i den utbildningsverksamhet som myndigheten bedriver inom radonområdet.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation.

Är du den vi söker?
Du har högskole- eller universitetsexamen med inriktning fysik eller civilingenjörs- examen inom teknisk fysik eller kemi.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

• området naturlig strålning, främst radonområdet
• internationellt arbete
• tillsynsarbete

Det är även meriterande om du väl förtrogen med begreppen riskbedömning och exponeringsbedömning.

För att fungera bra i rollen som utredare behöver du
• har hög integritet
• ha god förmåga att kommunicera
• ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga att bidra till såväl ett positivt resultat för enheten som ett positivt arbetsklimat
• ha förmåga att arbeta på ett självständigt, strukturerat och metodiskt sätt
• kunna ta egna initiativ och vara drivande
• behärska svenska och engelska väl, i både tal och skrift.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Sedan den 1 oktober 2018 har myndigheten verksamhet i både Solna och Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Hélène Asp, telefon 08-799 4198.

Facklig företrädare är Lars Bennemo, SACO, telefon 08-799 41 99, Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2019.

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering. Visa mindre

Utredare inriktning radioaktivt avfall

Vill du vara med och bidra till att göra samhället strålsäkert? Är du en strukturerad  och analytisk person som har lätt för att samarbeta? Då kan du bli vara vår blivande kollega! Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se Samhällsviktiga arbetsuppgifter Vi erbjuder dig ett arbete där du tillsammans med kunniga kollegor får arbeta med prövning av kärnteknisk verksamhet med särskilt fokus på radioaktivt avfall från exempelvis mella... Visa mer
Vill du vara med och bidra till att göra samhället strålsäkert?

Är du en strukturerad  och analytisk person som har lätt för att samarbeta? Då kan du bli vara vår blivande kollega!

Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du tillsammans med kunniga kollegor får arbeta med prövning av kärnteknisk verksamhet med särskilt fokus på radioaktivt avfall från exempelvis mellanlager och slutförvar. Du ges i detta arbete möjlighet att driva och leda ärenden inom detta område. Du kommer att få hantera frågor och bidra till granskning av säkerhetsredovisningar inom ditt sakområde. Du får goda möjligheter till utveckling för att såväl fördjupa som bredda sina kunskaper inom kärntekniska anläggningar och analyser kopplade till strålsäkerhetsfrågor. 

Granskning som genomförs i ärendena är ofta av större, tvärvetenskaplig karaktär och genomförs av en grupp med olika ingående kompetenser. Det ingår därför i arbetsuppgifterna att leda och styra andra i arbetet samt följa upp resultat och framdrift. God kollegial samverkan finns med andra utredare med liknande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• högskoleexamen med naturvetenskaplig alternativt teknisk inriktning alternativt motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer relevant för tjänsten
• erfarenhet av analys kopplat till omhändertagande av radioaktivt avfall, inklusive friklassning
• mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• god förmåga att förstå och uttrycka dig på engelska

Det är meriterande om du har


• kunskap om säkerhetsanalyser för slutförvar av använt kärnbränsle eller radioaktivt avfall
• kunskap om analyser inför friklassning
• erfarenhet av arbete i en kärnteknisk verksamhet
• erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som utredare behöver du ha en god analytisk förmåga. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. För att trivas i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara strukturerad. 

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en central roll i ett viktigt uppdrag!

För oss på Strålsäkerhetsmyndigheten är det viktigt att arbete och privatliv är i god balans, därför erbjuder vi flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans, om arbetet och verksamheten tillåter. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning.

Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.

Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.

Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar. 

Hänsyn kommer tas till eventuella jävsregler och karenstider.

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta enhetschef Lisa Ranlöf, 08-799 44 23.
Om du har frågor om rekryteringsprocessen kontakta Daniela, 08-799 41 79.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.

Placeringsort: Du som söker tjänsten kan välja mellan att vara placerad i Solna eller i Katrineholm eller Göteborg. Resor mellan kontoren kan förekomma/resor i tjänsten förekommer. Du uppger önskad placeringsort i samband med din ansökan.

Ansökan sker genom att du bifogar CV och svara på urvalsfrågor. För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande ber vi dig därför att svara på urvalsfrågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen. Du behöver inte bifoga personligt brev. Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. Delge inte några känsliga uppgifter i din ansökan men ange någon form av kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig om du är aktuell för tjänsten.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 16 maj 2024

---------------------------------------------------------------------------

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar.

Avdelningen Beredskap och tillståndsprövning ansvarar bland annat för tillståndsärenden, myndighetens arbete med civilt försvar, kris- och krigsorganisation, säkerhetsskyddet för kärntekniska anläggningar och transporter av radioaktivt avfall och kärnämnen.

Enheten Tillståndsprövning kärnteknik arbetar med handläggning av ärenden för kärnteknisk verksamhet, såsom kärnkraftsreaktorer och slutförvar. Vi ansvarar bland annat för tillståndsprövning, återkommande helhetsbedömningar och godkännanden som krävs enligt våra föreskrifter. Framåt väntar oss en variation av intressanta och viktiga arbetsuppgifter, såsom förberedelse inför tillståndsprövning av ny kärnkraft, granskning av mellanlagring och slutförvar av använt kärnbränsle och kärnavfall samt friklassning av byggnadsstrukturer och mark.

Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg. Visa mindre