Lediga jobb som Civilingenjör, kemi i Katrineholm

Se lediga jobb som Civilingenjör, kemi i Katrineholm. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Katrineholm som finns hos arbetsgivaren.

Processingenjör

Ansök    Jun 28    Experis AB    Civilingenjör, kemi
För en hållbar samhällsutveckling arbetar vi resurseffektivt och kretsloppsanpassat med service och miljö varje dag. Det gör vi för dig som bor i, verkar i eller besöker vår region - även kallat Sörmlands hjärta. Vi ägs av de tre kommunerna Flen, Katrineholm och Vingåker. Läs gärna mer om oss på www.sormlandvatten.se Sörmland Vatten och Avfall AB ansvarar för att producera och leverera dricksvatten av god kvalitet, omhänderta och rena avloppsvatten samt... Visa mer
För en hållbar samhällsutveckling arbetar vi resurseffektivt och kretsloppsanpassat med service och miljö varje dag. Det gör vi för dig som bor i, verkar i eller besöker vår region - även kallat Sörmlands hjärta. Vi ägs av de tre kommunerna Flen, Katrineholm och Vingåker. Läs gärna mer om oss på www.sormlandvatten.se

Sörmland Vatten och Avfall AB ansvarar för att producera och leverera dricksvatten av god kvalitet, omhänderta och rena avloppsvatten samt ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi tar tillvara på våra restprodukter genom att producera och leverera klimatvänlig biogas samt återföra växtnäring till produktiv åkermark.

Vi söker dig som vill arbeta för hållbar samhällsutveckling med spännande arbetsuppgifter under ledorden engagemang, öppenhet och delaktighet.

Är du en innovativ ingenjör som vill göra skillnad för miljön och samhället?

Vad ska du göra?

Som processingenjör kommer du att fokusera på optimering och utveckling av processerna på våra produktionsanläggningar, där du arbetar för att förbättra och effektivisera verksamheten. I denna roll är det avgörande att du har ett nära samarbete med driftpersonalen för att kontinuerligt höja kvaliteten och säkerheten i våra vattenreningsprocesser.

Ett annat viktigt ansvarsområde är uppföljning och rapportering. Du kommer att ansvara för att följa upp och rapportera processvärden, kvalitetsparametrar och utsläppsvärden för både avloppsreningsverk och vattenreningsverk. Detta omfattar miljörapportering, analys av trender för råvatten och dricksvatten, samt rapportering i våra system som VASS och VA-web. HACCP och livsmedelshygien är också centrala aspekter av ditt arbete. Du ska säkerställa att våra verksamheter uppfyller gällande krav för HACCP och livsmedelshygien, vilket är avgörande för att upprätthålla en hög kvalitet på dricksvattnet och garantera säkerheten för våra konsumenter.

Du kommer dessutom att initiera och driva anläggningsnära utredningar och förstudier för att säkerställa att kapaciteten på våra anläggningar är tillräcklig i förhållande till belastningen. Detta innebär också att du omvärldsbevakar och leder utredningar för att förbereda oss för framtida krav och standarder inom avlopp och vatten.

Ditt arbete kommer också att inkludera hållbarhetsarbete, där du ansvarar för att upprätthålla redovisning och system kring hållbarhetskriterier. Detta är viktigt för att säkerställa att vi arbetar i linje med våra miljömål och bidrar till en hållbar utveckling.

Slutligen kommer du att delta i och stödja projekt som syftar till att förbättra och anpassa processfunktionerna på våra produktionsanläggningar. Detta innebär att du är involverad i en rad projekt som fokuserar på att säkerställa att våra processer är både effektiva och hållbara.

Vem är du?

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom kemi, bioteknik, miljöteknik eller liknande områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av processarbete inom vatten- och avloppsrening, samt om du har arbetat inom processindustri tidigare. Du bör ha goda kunskaper inom processoptimering och kvalitetssäkring, och vi ser gärna att du har minst tre års relevant yrkeserfarenhet.Vi värdesätter att du har förmågan att arbeta både självständigt och i team, och att du har ett starkt driv att ständigt förbättra och utveckla processer. Ett stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor är också viktigt, då det är en central del av vår verksamhet. Eftersom arbetet kräver dokumentation och kommunikation på svenska, är det viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet inom vatten- och avloppsrening är en stor fördel, och vi söker någon som har erfarenhet av att arbeta inom processindustri.

Som person har du lätt för att arbeta i team, din positiva inställning och din förmåga att samarbeta gör att du bidrar till en god arbetsmiljö och ett effektivt lagarbete. Vidare har du en stark problemlösningsförmåga som gör att du kan identifiera och analysera komplexa situationer, och du är skicklig på att hitta innovativa och effektiva lösningar. Du ser vad som behöver göras, vilket innebär att du aktivt bidrar till förbättring och utveckling inom verksamheten. Du är strukturerad och organiserad, och kan planera och prioritera ditt arbete på ett sätt som säkerställer att uppgifter slutförs i tid och med hög kvalitet.

Vi erbjuder

Som medarbetare på Sörmland Vatten får du en möjlighet att arbeta i ett företag som arbetar med miljö och service varje dag. Med denna tjänst erbjuder vi dig en spännande och varierande arbetsmiljö med möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Du får möjlighet att vara en nyckelperson i bolagetsledning och företagets framtida framgång. Som medarbetare i bolaget får du stöd och resurser för personlig och professionell utveckling. Du kommer få möjlighet att arbeta i ett välorganiserat och samarbetsvilligt team. Bland våra medarbetare hittar du engagerade personer som brinner för samhällsutveckling.

Hos oss har du tillgång till flextid, friskvårdsbidrag och förmånsportalen Benify. Du har möjlighet att träna en timme på arbetstid och att arbeta på distans. Vi erbjuder även möjlighet för dig att semesterväxla vilket gör att du kan växla in din semesterersättning till extra semesterdagar. Vi tillämpar halvdagar och ledig klämdag vilket ger extra ledighet med ca 5 dagar.

Placeringsort är Katrineholm och resor i Flens, Katrineholms och Vingåkers kommuner ingår i tjänsten varvid ett B-körkort är ett krav.

Vi arbetar för en arbetsplats som genomsyras av mångfald och inkludering. Vi välkomnar sökande oavsett ålder, etnisk/kulturell bakgrund, kön, religion, sexuell läggning eller funktionsförutsättning

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Sörmland Vatten och Avfall AB med Jefferson Wells. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Gutke, 070-377 54 27 alternativt [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre